…sa ne aflam si-n treaba…


Vis-a-vis de cele doua tendinte de abordare a vietii virtuale de internaut, respectiv cea de „grup de discutii” (cum este si forumulnostru) si cea de blog exista o traducere cat se poate de clarificatoare din perspective psiho-sociologice. Astfel, in timp ce grupul te indeamna la construirea unor relatii parteneriale de tip familial, blogul releva promiscuitatea „monoparentalitatii”, a egotismului si frustrarilor insuficient rezolvate in viata reala.

oo yeah

Pot dezvolta si spune ca un grup dezvolta atitudini gregare, de tip centripet, in spirit de echipa, in timp ce un blog incearca sa sublinieze agresiv si subiectiv o posibila genialitate nerecunoscuta de societate si o atitudine segregationist-centrifuga.

In concluzie, recomand bloggerilor sa se trezeasca din idilic-morfinic-dopaminizanta nevoie de recunoastere prin prisma unei bai de multime (o etapa de involutie si alienare a internautilor, ca o expresie a sindromului „eu sunt prea bun pentru societatea aia rea”) si sa treaca hotarat de partea unei terapii de munca in grup…oricare ar fi acesta.

1=

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în …sa ne aflam si-n treaba… și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s