Iluzia puterii vs. Puterea iluziei


De cele mai multe ori politica-politicianul isi dovedesc funciarmente inutilitatea pentru societate, fiind „un rau nenecesar”, cultivand intens forma in dauna fondului si pervertind ceea ce mai ramane din principiile si moralitatea unei comunitati civice posibil integre. Mitul unei necesare clase patriciale conducatoare se perpetueaza inertial, in dauna inventarii unui sistem autoadministrativ managerial rotativ (democratia participativa cu largul concurs al maselor), erodand pe zi ce trece tot mai mult principiul democratic pur, initiat in si de cetatile antice grecesti.

critica4.jpg

Politica se constituie intr-o asa zisa supapa de depresiune in dublu sens cu societatea, de unde se inspira si preia teme-mesaje ce apoi le converteste si cuantifica in „plus valoare” si argumentatie egotica folosita excluziv in procesul de autoperpetuare  patognomonica.

critica.jpg
Teatralitatea dusa la extrem, spectacolul grotesc este de cele mai multe ori calea prin care isi promoveaza feed-back-ul catre societate susha, o perioada cu sensibilitati exacerbate ca un electoral, incumband tentatia unei agresivitati-expresivitati politicianiste crescute direct proportional cu miza „afacerii”.

De cele mai multe ori si nu numai in ochii avizatilor, jocul „la offside” al politicienilor ramane neconvingator, fals si dicordant cu asteptarile tertzilor.

critica21.jpg

Natural nu presupune neaparat si normal in comportamentul politic prin excelenta cabotin, indreptatind parvenitii patriciali la o activitate amorala prin definitie, principalul criteriu de excelenta vizat fiind eficienta, adica prin capacitatea unui politician de a se mentine un timp cat mai indelungat la putere pentru a-si putea definitiva traficul de influienta programat individual, sau in contul nucleului intim de tertzii cei reprezinta ocult. Toata tevatuta cu principialismul, devotiunea si autosacrificiul in interesul maselor ce l-au propulsat pe respectivul arivist devine un moft de complezenta, o chestiune de bon ton si nimic mai mult.

critica1.jpg

In politica ca si-n afaceri democratia mondiala impusa autoritar de unchiul Sam este animata de eficienta, de obtinerea intr-un sistem concurential de tip piata (politica) libera a majoritatii, a codului accesului la forta de represiune si resursele logistice a unei societati. Aceasta lupta pentru existenta reverberata din jungla vietii de zi cu zi, in politic se traduce la nivel de organizatie (politica) prin imboldul cuceririi puterii, a statutului de invingatori, iar la nivel individual prin dorinta secreta acerba in a detrona a tot ce sta in calea propriei propasiri (lideri, sefi).

critica3.jpg

Politica este un adevarat lant al slabiciunilor imorale, trebuind sa casapesti si sa inseli intre ai tai pentru a avea succes si corolar sa minti si sa agresezi pe cei ce-i reprezinti pentru ati fabrica aura de invingator, legitimatia posibilitatii unui nou mandat ilaritant. Faptul ca unii putini politicieni se ghideaza dupa o anumita idelogie in momentul in care se raporteaza la indatoriri nu reprezinta o regula a mediei, cel putin nu in Romania, situatie ce favorizeaza din plin promovarea formei, a politicianismului in dauna fondului, a ceea ce ar trebui sa faca respectivii in societatea ce o reprezinta si nu fac.

1=

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s