Statul, ca cel mai autentic tiran


 2.jpg 3.jpg

4.jpg

In tara vecina Serbia se petrece o tragedie de proportii. Oamenii „auto-anesteziati post traumatic”cateva ore dupa declararea unilaterala a independentei Kosovo incep sa se trezeasca la cruda realitate. Si reactioneaza… Reactioneaza cu multa durere si sfasaiere in suflet, constatand ca (si) ultimul component al conceptului „iubirii de tara” este plasat in derizoriu. Reactioneaza cu sufletul si nu cu ratiunea pentru ca agresiunea a avut loc contra filonului lor spiritual. Ultima ratiune care mai contribuia la constructia senzatiei proprii de fericire a fost dezintegrata…

5.jpg 8.jpg

9.jpg 10.jpg

11.jpg

Statul sarb a ajuns sa-si pedepseasca proprii cetateni pentru simplul motiv ca-si iubesc tara si o doresc nepangarita prin dictate de sorginte nazista. Statul sarb isi pune forta de represiune pe cei ce intretin in suflet flacara iubirii si respectului pentru inaintasii precursori ai Serbiei contemporane. Statul sarb trebuie sa fie consecvent cu pozitia sa de penalizare fata de cei ce sunt originea acestor stari de fapt si nu sa-si razbune impotenta pe cei neajutorati si in slujba carora ar trebui sa fie. Statul sarb trebuie sa nu uite ca „de maine” va avea nevoie de cei pe care ii decimeaza acum pentru reconstructia unei Serbii moderne. Statul sarb si fortele sale de represiune nu-si merita cetatenii. Sunt niste neaventi cumparati pe cativa arginti (ca si toate clasele politice din „lumea veche civilizata”) de sursa haosului mondial,… USA.

12.jpg 13.jpg

14.jpg

15.jpg 16.jpg

Ca roman, ca om autentic de stanga, din spirit de solidaritate cu adevarul si cu cei oropsiti protestez impotriva actelor de barbarie comise de politia sarba impotriva propriilor cetateni!

Rusineee!!!

6.jpg 7.jpg

1=

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Statul, ca cel mai autentic tiran

 1. Yaz Okulu zice:

  does anyone knows if there is any other information about this subject in other languages?

  Apreciază

 2. akitainu zice:

  Nu aveau ce face. Pentru imaginea exterioara trebuiau sa se faca ca intervin si ei ca sa opreasca manifestantii „furiosi”. Altfel s-au comportat cum trebuie. de ce crezi ca politia a ajuns la ambasada SUA abia dupa 25 de minute cand era in flacari deja?:) Si pe unde umblasera pana atunci?

  Un tab sarbesc a trecut pe langa manifestanti s-a oprit a luat steagul unui protestatar la pus pe tab si a plecat mai departe. Politia si armata a fost de partea manifestantilor insa pentru americani s-au facut si ei ca fac ceva.

  Apoi unii trebuiau un pic calmati ca incepusera sa se bata intre ei. Nu e vorba de populatiei ci de membrii galeriilor de fotbal . ai nostri sunt ingerasi pe langa ce se intampla pe stadioanele lor.

  Kosovo a fost creat ca sa tina o baza americana si atat. Va fi un stat fantoma si poarta pentru traficanti si teroristi.

  Apreciază

 3. N. Raducanu zice:

  Stimate domnule Platon,
  Iti inteleg indignarea, dar – ca om politic – stii foarte bine ca :
  – cu izbucniri de furie nu se rezolva mare lucru, in general, si indeosebi in conditiile de astazi in Europa. Sa ne imaginam ca, la incitarea pastorului Tökes, niste tineri infierbantati ar incepe sa dea foc in Secuime prefecturii sau unor steaguri romanesti (profitand de faptul ca Basescu e acum in concediu la Covasna). Politia romana poate ar interveni, dar vinovat inseamna ca ar fi statul roman ?;
  – nu statul sarb este vinovat pentru actiunile politiei, caci protestele au avut drept declansator chiar discursul primului ministru Kostunica. Pot sa te asigur ca cei retinuti de politie vor fi repede pusi in libertate, daca nu au si fost deja. Dar cred ca a fost bine ca s-a aratat ca populatia sarba nu e pasiva in fata repetatelor acte de nedreptate la care in ultimii ani e supus acest popor.
  – acuzarea statului, reducerea la minimum a rolului lui in economie, face parte din argumentele liberalismului. Dar liberalii-conservatori doresc totodata un stat tare in domeniul armatei si politiei, care sa apere regimul capitalist si sa tina sub control nemultumirile populatiei.
  – Romania, alaturi de Spania, Slovacia, Cipru si inca vreo doua tari membre ale U.E., a declarat ca nu recunoaste noul „stat”. Se va dovedi ca aceasta atitudine e inteleapta, nu numai pentru ca ele au litigii cu minoritatile, ci si pentru ca statul kosovar nu este viabil si trebuie tinut in brate prin ajutoarele economice primite din Europa occidentala si prin trupele stationate permanent acolo. Cat poate sa dureze aceasta situatie ? Toata aceasta problema trebuie insa privita prin prisma confruntarii geopolitice intre Rusia si SUA (U.E. fiind la remorca la politicii mondiale americane in aceasta privinta).

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s