Bolsevici & Mensevici imbuibati


Abunda mai nou in „presa de specialitate” adevarate foiletoane despre cum si ce fac rusii parveniti sa se desprinda de „odiosul” lor trecut national. Iahturile cele mai scumpe achizitionate inca de pe planseta proiectantului, caviar pe post de ingrasamant la florile din glastra, liste de asteptare pe ani de zile la marcile exclusiviste gen Rolls Royce, Bentley, Ferarri, scoli private create pentru umanizarea propriilor progenituri, vacante exotice cu bugete de nababi ce le intrec pana si pe cele a emirilor golfului…ce mai…trai neneaca. Si totul simti ca este facut cu furie pentru „timpul pierdut din viata” in comunism, nerabdare de inghitit etape, spaima si nesiguranta vis a vis de perpetuarea acestui statut grandoman exagerat.

Stai si te gandesti „ca proasta’n dunga” la cum a fost posibil ca cizma puturoasa bolsevica sa treaca prin foc si spada o mare parte din lumea civilizata de odinioara in numele unor idealuri atat de inaltatoare emise de Marx, Engles si perfectionate de tonomatul lor national Lenin…, la cum au stiut politrucii si comisarii politici veniti pe tancuri „eliberatoare” in tarile cucerite pe servetel la Yalta, sa arunce la gunoi ca expirate, „valorile”, ce iata acum sunt la un asa de mare pret la descendenti? De ce nu continua linia parintilor acesti ultrafavorizati, militand pentru cresterea bunastarii materiale a intregului lor popor? De ce nu-si impart beneficiile obtinute, de regula prin exploatarea ne fair a resurselor minerale si umane nationale, cu cei defavorizati?

Cum au putut unii cu aceeasi nonsalanta sa fie pana mai ieri egalitaristi si de azi sunt „competitionari de piata”? Oare nu au un mic sentiment de jena cand se uita in oglinda? Oare nu le e frica ca roata vietii de regula isi continua drumul si, ca maine, poate vor fi iar muritori de foame, iar invocarea din nou a lupului in preajma stanei va fi privita cu suspiciune maxima de terti?…

Este o adevarata ironie a sortii manevrele prin care istoria si legile firii inteleg sa creeze mari natiuni ori situatii… Planeta intreaga, privita „global” nu este decat un jalnic si declasant balci, iar curand nu o sa ne mai cuprinda si suporte cu mizeriile ce le promovam. Tot ce vedem in jurul nostru este un cor de minciuni ambalate in staniol, nimic nefiind facut sincer in interesul maselor. Curand masele de oropsiti (95% din populatia globului) vor da de foame si atunci nici o bariera, racheta atomica, ET nu-i vor opri in a-si asigura traiul minimal familiilor lor. Atunci va fi prea tarziu pentru liota de imbuibati sa reflecteze la imoralitatea vietii, pentru ca vor deveni sursa de hrana a infometatilor, la propriu si la figurat…

Eu zic ca modestia si decenta este de promovat ca regula esentiala in societatea moderna, iar deviatiile ingradite… Numai impreuna, facand corp comun vom putea trece peste incercarile negative ale viitorului, ce iata se prefigureaza din ce in ce mai insistent.

1=

also

Sorin PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Bolsevici & Mensevici imbuibati

 1. nraducanu zice:

  E bine sa ne indignam de excesele unor oligarhi rusi prin strainatate, dar numai dupa ce ne infuriem de doua ori mai tare de desantarea proaspetilor bogatasi romani, care – pastrand proportiile – nu sunt cu nimic mai prejos. Ce stim noi despre modul in care S.O.Vantu, Catarama, Patriciu, Voiculescu s.a si-au faurit averile ? Cine stie detaliat modul in care Liiceanu, cu sprijinul lui A. Plesu, pe atunci ministru al culturii, a pus mana pe cea mai mare editura din tara ? Presa noastra e plina de informatii despre orice declaratie si miscare a unui ministru sau parlamentar, dar mai nimic nu transpira din afacerile de milioane de euro ce se fac in umbra de potentatii economiei. Se face un tapaj enorm pentru niste termopane de cateva mii de euro, dar fastul de zeci de mii de euro ce si-l permite Becali in palatul sau nu emotioneaza pa nici un procuror. Revenind la rusi, Putin are in anturajul lui o serie de oligarhi fideli (Abramovici, Potanin, Vaksberg s.a.) pe care ii foloseste pentru a lupta cu cei deja placati din tara si care complotesc contra regimului, cum face de pilda Berezovski la Londra, Gusinski in Israel s.a.

  Apreciază

 2. radualexandrupsd3 zice:

  Nu trebuie ignorat aspectul politico-economic in aparitia acestor miliardari rusi.
  Rusia este un mare exportator de gaze naturale , petrol si alte resurse energetice.
  Aparitia acestor oligarhi rusi tine in primul rand de privatizarea sectorului energetic si de exportul de resurse .
  Serviciile secrete ruse au avut si ele un rol foarte inteligent asa cum ar fi trebuit sa aiba si la noi. In prima faza au favorizat aparitia oligarhilor , apoi le-au impus sa conlucreze in interesele vitale ale statului rus tot mai dornic de a-si recapata rolul pe scena globala.
  Exista oligarhi rusi mai bogati decat Abramovici dar care intrand in conflict cu statul si interesele sale reflectate prin politica reformista a lui Vladimir Putin care au fost redusi la tacere sau chiar le-au fost confiscate averile.
  Este o tema de meditatie legata de politica prorusa pe care o face Abramovici la Londra .

  Apreciază

 3. Se poate observa acum cat de mult au crezut rusii in idealurile „umanismului socialist”, pe care l-au aruncat la gunoi peste noapte. Comunismul sovietic a fost doar un sistem original de control a prostimii, un fascism in oglinda sau un corporatism cu o singura corporatie: statul.

  Nu-ti impartasesc optimismul „proletar” din final. Foamea aduce la putere extremistii, nu genereaza evolutie sociala…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s