Curiozitate, numele tau este Oprescu!


Cu ceva timp in urma, tot intr-un mesaj public, spuneam ca, inainte de orice nou proiect, Bucurestiul are nevoie de un inventar. La toate nivelurile si capitolele. Sa vedem situatia reala, realizarile, nevoile, gradul de indatorare al primariei si, implicit, al cetatenilor Capitalei.

Poate ca viziunea catastrofica asupra situatiei Bucurestiului este putin emotionala. Poate ca lucrarile concomitente si haotice ne-au innebunit aparent, bordurile schimbate la 6 luni ne-au otravit viata doar in inchipuirea noastra, iar asfaltul proaspat turnat in toamna, care arata acum ca haina peticita a unui clovn, este vizibil asa doar in ochii nostrii incetosati de praf.

Da, Bucurestiul avea nevoie de lucrarile incepute si/sau finalizate de Videanu. Si nu asta ne-a deranjat. Ne-a deranjat faptul ca au fost facute ca si cum orasul era nelocuit, ca si cum nu exista nimic viu in el. Ne-a deranjat decopertarea majoritatii arterelor principale si secundare, ne-a deranjat intreruperea transportului public, ne-a deranjat lipsa de respect a firmelor angajate in borduriada, dispuse sa-ti propteasca lama buldozerului in usa blocului. Ne-a mai deranjat deschiderea a sute de santiere concomitent, cand si un bou putea sa spuna ca nu exista forta de munca pentru ca lucrarile sa se desfasoare eficient. Ne-a deranjat stilul murdar si dezlanat de munca, faptul ca asfaltarea unei strazi ducea la distrugerea strazilor laterale. Si cel mai mult ne-au deranjat bordurile. Bordurile puse pe cate doua, trei si chiar patru randuri pe un trotuar. Bordurile au fost „caramizile” gospodarului Videanu. Borduri puse peste tot, incat ne asteptam ca ele sa fie puse si pe verticala intr-o zi …

Cat o fi costat toata debandada? Si, mai ales, cat au reprezentat costurile reale si cat para’ndarat? Sunt curios si eu, dar nimeni nu a venit pana acum in fata contribuabililor sa prezinte bilantul. Primariile reprezinta ceva deasupra muritorilor. Un fel de alambicuri unde fierbe numai licoarea zeilor – afacerile. Muritorii sunt buni numai cateva zile la patru ani. Altfel, ei sunt buni numai sa fie haituiti sa-si plateasca impozitele, ca pe un bir fiindca exista. Sunt un fel de umplutura care deranjeaza „planurile” faraonice, incepand cu „iEpoca de Aur”, continuand si astazi.

Parcarile sunt o problema acuta. De 18 ani sunt o problema si de 18 ani suntem mintiti ca se va incepe rezolvarea ei. Afara de niste linii trase cu pensula pe carosabil n-am vazut nimic. „Proiectele” fluturate la alegeri sunt uitate a doua zi dupa. Hrubele de la Bucur-Obor au fost incredintate firmei de partid Dalli.

Umede, intunecate, pline de praf, asa cum au fost facute pe vremea impuscatului. 300 de RON pe luna costa un loc de parcare!!! Banuieste cineva cat este beneficiul si incotro se indreapta? Sunt curios si eu, dar n-am nici o sansa sa aflu. Sau pot afla prin intermediul lui Oprescu? Si el e curios! Si cred ca merita sa incercam …

ALM

Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Curiozitate, numele tau este Oprescu!

 1. mf3 zice:

  deci si negoita a vrut sa dea tot in videanu? ca domnul cu blogul, cand vorbeste de borduri peste tot schimbate si suprapuse, parca ar descrie situatia din sectorul 3.

  Apreciază

 2. ratza zice:

  in primul rand mersi de urari :D. (www.ratza.wordpress.com , ca sa stii cine sunt :P)

  facand referire strict la articol. tenta ta ironica este placuta. mai ales ca este foarte fina si fiecare (atat sustinatorii lui videanu, cat si cei anti videanu) pot sa inteleaga ce le place.
  lucrarile trebuiau incepute. de acord. insa nu cred ca depinde de primarie atitudinea muncitorilor. lipsa educatiei, gradul mare de incultura si nesimtirea carateristica bucurestenilor ii face sa lucreze in felul respectiv.
  bordurile, in mare parte au fost schimbate de catre primariile de sector, tocmai cu scopul de a „da in videanu”.
  iar refer la lipsa parcarilor, n-am ce comenta. posed un loc platit la primarie. doar ca ma costa 80 ron si nu 300. 😀
  in rest, numai bine.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s