Buncarul lui Nastase


La subsolul imobilului, la cererea expresa a lui Adrian Nastase, a fost construit un buncar dotat cu doua încaperi. Ambele au peretii, inclusiv tavanul si pardoseala, acoperite integral cu folie de cupru, peste care au fost aplicate placaje din rigips, respectiv parchet (pe pardoseala). Buncarul este asigurat cu o usa masiva de otel si racordat la sistemul electric, de climatizare si securitate al imobilului”, arata procurorii DNA, precizând ca “cheltuielile ocazionate de constructia, amenajarea si dotarea lor nu i-au fost facturate …

Sa vedem care este definitia „buncarului”. DEX spune: (Mil) (Mic) adapost blindat, cazemata. Pai daca este un termen militar, sa vedem ce spune literatura militara de specialitate. In primul rand, trebuie sa abandonam discutia despre constructiile care se numesc si cazemate, respectiv constructii care reprezinta un blindaj pe linia frontului, destinate sa adaposteasca puncte de foc. Procurorii induc ideea unui adapost de supravietuire familial in caz de …! Chiar, in caz de ce? Pentru ca un „ceva” sa fie un buncar-adapost, acel „ceva” trebuie sa aiba cateva caracteristici specifice:

 1. Sa fie dispus la o adancime suficient de mare, respectiv cca 25m atunci cand „plafonul” este din pamant si minimum 5m atunci cand plafonul este din beton compact. Conditie neindeplinita de „buncarul” lui Nastase, procurorii descriind clar ca e vorba de primul nivel de subsol.
 2. Sa aiba un punct suplimentar de acces (intrare-iesire), plasat intr-o zona care nu poate fi acoperita cu daramaturi si/sau sa fie inundata. Conditie neindeplinita de „buncarul” lui Nastase, procurorii „vorbind” clar de „o (singura) usa masiva de otel”.
 3. Sa aiba sursa independenta de apa, captata de la o adancime suficient de mare pentru a nu putea fi contaminata. Alta conditie neindeplinita – „buncarul” fiind racordat la utilitatile imobilului.
 4. Sa fie izolat fata de mediul exterior. Nimic din cele relatate nu confirma ca etanseitatea perfecta este asigurata.
 5. Sa aiba grup electrogen pentru asigurarea functionarii pompelor de aer, iluminatului si a altor utilitati necesare supravietuirii (de ex. grup sanitar). Conditie neindeplinita.
 6. Sa aiba depozite de alimente, apa si carburant pentru asigurarea supravietuirii persoanelor adapostite minimum 15 zile. Nici asa ceva n-au gasit procurorii.

In sfarsit, mai sunt unele cerinte colaterale, pe care nu mai este necesar sa le enumar fiindca nici ele nu sunt indeplinite.

Si atunci ce este „buncarul lui Nastase”? Pai, am putea sa vedem ca este vorba de o pivnita de lux, cu masuri ferme de impiedicare a patrunderii igrasiei (folia de cupru), placata cu gips-carton (Rigips este o marca de fabricatie) si parchet, care (fie vorba intre noi) numai pe pardoseala se aseaza – altfel s-ar numi lambrisaj. O pivnita cum gasesti peste tot, poate mai putin finisate. Ori, ma indoiesc ca respectiva constructie lipsea din proiectul initial aprobat si a fost sapata pe sest.

Atunci cat de prost trebuie sa fii ca sa numesti o pivnita, buncar? La prima vedere s-ar parea ca e suficient sa fii procuror DNA! Dar paleta este mult mai larga, ea cuprinzand si „deontologii” din mass-media precum si „comentatorii” de pe blogurile (forumurile) ziarelor electronice. Numai ca eu am o banuiala: procurorii DNA nu sunt prosti, pur si simplu sunt aserviti, obedienti pana la absurd! Ca si cei care au preluat si colportat afirmatiile lor …

ALM

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Buncarul lui Nastase

 1. Mihai zice:

  stiti……e cam…..Un bucar trebuie sa respecte termenii de conditie!Spun shi eu.

  Apreciază

 2. Zexe zice:

  Oare ce o fi dorit domnul Nastase sa ascunda in buncar ? Doctrina? Idealurile politice? … dar mai ales de cine a dorit sa le ascunda? de noi ?

  Apreciază

 3. fanu zice:

  Iata inca un episod al rusinii nationale numite DNA, stau si gandesc la Procurorul Panait, nu l pot compara cu „procurorul” Morar, care se ocupa de aspecte infractionale cu tenta de drapt comun, stau si cuget daca nu cumva terminologia DNA imprumuta ceva din meschinaria verbala ieftina a merinelului, dupa cum suna comunicatul este precum un denunt ordinar de prin cele mai intumescente vremuri comuniste.
  Nu mi place Adrian Nastase, mai ales prin faptul ca nu se dovedeste a fi in acel potential de tarie umana tocmai pentru a respinge juridic dar si moral „urmaririle” DNA care il privesc direct.
  DAR a zgaria continuu de catre DNA pe Adrian Nastase mai nou cu „operatiunea buncarul” imi apare nu doar ridicola ci si aflata in ambiguitatea cea mai nenuantata juridic tocmai prin faptul ca DNA se specializeaza cu sarg in a da intermitent dar calculat comunicate bomba care au rol de a distruge imaginea ceva in genul „solutiei imorale”…
  Oare marinelu Cotrocelu nu are si el la casuta lui un asa buncar??? De ce DNA ul, marele aparator al linistii tarisoarei nu cerceteaza toti cartonarii ajunsi baroni sau toti „politicienii” savarsiti in strambatate mari lideri”.
  In fiecare zi avem o presa impartita intre felixisme, sarbisme si vantisme dar si micile capricii ale cartonarilor DAR se pare ca dovada faptului ca DNA se ocupa mai prost sau cat se poate de prost de comunicate decat de a cerceta ceea ce probabil tarisoara nu va afla niciodata, anume marile fapte si acte de coruptie sau ticalosie…
  Obedienta , aservire sau servitute sunt cuvinte prea elegante pentru acestia mai repede lingusire ciocoiasca, lipitorie delatoare sau pavlovianism cumetrit sunt plagile cu care se arata cat de departe sunt consecintele democratiei in RO

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s