Rusia, un agresor fara scrupule


Georgia a initiat azi o campanie de readucere la corpul indivizibil comun a unei parti de teritoriu national „regionalizat-autonomizat” prin si datorita prezentei in numar mare a unei populatii rusofone. Ca au fost nevoiti sa recurga la armata lor nationala pentru stabilizarea situatiei, dupa ce ani si ani de zile au fost purtati cu presul si santajati sa inchida ochii vis a vis de raptul teritorial ce li se pregatea, sub masca unor drepturi colective de asa zise minoritati este o chestie, dar probabil georgienii au considerat ca etapa diplomatiei este depasita, efectul acesteia fiind egala cu zero.

Din acest moment intervin marile si odioasele interpretari ale legislatiei internationale privind teritorialitatea statelor nationale, mai exact impunerea dictaturii minoritatii contra majoritatii (vezi secesiunile din spatiul iugoslav), ca sa nu mai amintim de „oportunitatea” statelor agresive pe plan mondial sa devina agresoare sub masca apararii drepturilor unor anumite minoritati sau alte interese zonale.

Rusia, dupa cum avertizam in articole anterioare, nu numai ca se reface financiar-militar-strategic, dar are acum pretentii de reintronare in rol de superputere mondiala, sa imparta impreuna cu americanii tortul planetar la libera discretie. Ca atare, fara niciun drept legal ci numai tupeu de golan cu muschii mari si creierul atrofiat, rusii tind sa repete scenariul transnistrian cand pe fatza au luptat via armata 14 contra fortelor politienesti moldovene ce incercau sa stabilizeze situatia de peste Nistru, azi atacand fara resentimente Georgia, bombardand aerian populatie civila, sub motivatia apararii populatiei rusofone locale. Cu alte cuvinte avem parte de un amestec brutal in afacerile interne ale unui stat suveran si ca atare Consiliul de Securitate ONU convocat de Rusia la modul parshiv (ei „fura” si tot ei striga „hotii”) trebuie sa se autosesizeze despre infamia ruseasca.

Global simt in aer atmosfera anilor WWII, cand Germania si Rusia au atacat si desfintat Polonia, in ropotele de aplauze isterice cretin si lash aprobatoare ale Societatii Natiunilor (precursoarea ONU). Actiunea Rusiei trebuie condamnata cu tarie de Romania, UE, NATO, USA, altfel maine putem fi „noi” in rolul Georgiei si toata lumea sa-si continue impasibila „deschiderea Jocurilor Olimpice”….

SorinPLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Rusia, un agresor fara scrupule

 1. bobo zice:

  „Georgia a initiat azi o campanie de readucere la corpul indivizibil comun a unei parti de teritoriu national “regionalizat-autonomizat…”
  Daca Georgia a vrut sa-si readuca teritoriul

  De ce a omorit citeva mii de oameni nevinovati, femei, copii, batrini?

  Sunt de alta perere: Georgia, mai precis Saakashvili nu are scopul de asi reintregi teritoriul. El NU ARE SCOP! El indeplineste ordinele din SUA.

  Apreciază

 2. Ma intreb daca razboiul din Georgia nu este scuza de care aveau nevoie neo-conservatorii pentru a resuscita campania lui McCain… Amenintarile teroriste nu mai prindeau la americani, iar tema pericolului rusesc este marea dragoste a lui Cheney, Rumsfeld & co. Probabil urmatoarele atacuri la adresa lui Obama vor fi legate de lipsa lui de experienta in relatiile internationale si in domeniul militar.

  Apreciază

 3. Pingback: Georgia in pragul razboiului « Persona

 4. nraducanu zice:

  Faptul ca ati entuziasmat-o cu acest articol pe d-na Roxana Iordache, ar trebui sa va puna pe ganduri. domnule dr. Sorin Platon! Va recomand sa cititi insa si pe blogul
  constantingheorghe.blogspot.com
  un alt punct de vedere in aceiasi problema!

  Apreciază

 5. Un articol excelent! Din fericire, datele sunt altele faţă de anii martirizării Poloniei, cu toate consecinţele pe zeci de ani asupra a jumătate de Europă.

  Apreciază

 6. ALM zice:

  Ma intreb daca nu cumva, in loc de condamnare, politicienii vor alege pentru Osetia solutia Kosovo. Precedent avem, experienta avem, populatie rusofona cacalau …

  Apreciază

 7. Rusia a rămas întotdeauna superputere prietene.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s