Cutia Pandorei


Unchiul si matusa Sam nu se astampara deloc, rasucind la greu sula in coastele Rusiei, declarand pentru prima data la un mod explicit planul de integrare a Georgiei si Ucrainei in NATO. Acum sa scoti uzual carbunii din foc cu mana iobagilor aciuati pe langa curte (gen Romania) este deja un fapt banalizat, insa o continua scarpinare in „tur” risca la un moment dat sa provoace pe langa rana, mancarimi.. si posibila hemoragie… ca rusii orice sunt numai lasi si fraieri nu, fiind demonstrat pe parcursul istoriei ca au idei putine dar fixe si imediat ce nu le convine ceva dau cu copita, rasturnand donita cu laptele european & mondial…

In ceea ce priveste Romania, aceasta per total nu va avea nimic de castigat din afacere, eventual chiar invers, orice inbatosare rusnaca implicand contractual sa ne inrolam cu mic, cu mare si sa aparam din nou crestinatatea de „barbari” cu arma in mana (e vorba de „coase-furci” din gama Mig)… Ucraina va prelua de la noi rolul de vames a civilizatiei occidentale, insumand toata importanta strategica zonala, cu aferentele investitii in infrastructura, influenta, etc, Romania devenind apoi neinteresanta, urmand sa joace in continuare doar rolul de roata a cincea la caruta vestica, ba mai mult, posibil fiind oferita spre sacrificiu ritualic teritorial vecinilor hulpavi, ce pe moment sunt fortati „geostrategic” de catre yankei sa-si tina ciocurile mici… Cu alte cuvinte interesul Romaniei, desi logic ar fi sa impingem riscul odata cu granita NATO-UE, de fapt in acelasi timp din primadona putem deveni cenusareasa just like that, doar ca fara o ursita de tip happy end.

Complicata politichia asta mai tovarasi si pretini!

1=

SorinPLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cutia Pandorei

  1. Din moment ce rusii au acceptat sa se retraga din Georgia, cu siguranta li s-a promis ceva. Armata rusa nu are obiceiul sa plece de bunavoie! Probabil si Georgiei, la fel ca si Serbiei, i s-a promis integrarea in NATO si UE daca renunta la zonele aflate in disputa. Ramane de vazut cum vor rezolva in Ucraina problema cu Crimeea.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s