D’ale carnavalului (crizei financiare)


Desi resorturile „telefonate” intim ale initiativei US FED de a sprijini AIG si alte cateva banci pentru a nu pica in prapastia falimentului, unde sa traga dupa ele intreaga economie mondiala ar fi de inteles, moral-principial vorbind este un gest inacceptabil. Pai unde este ascuns acum principiul „mainii nevazute” ce aceasta si numai aceasta regularizeaza prin feed-back mecanismele de conducere si administrare a unei economii capitalist-liberale?! Sau upgarde-ul capitalismului la etapa monopolist-corporatista, desi mascata pe dupa cires, sa fie sa zicem, mai indreptatita la stimulente din cosul comun (mai egali decat egalii)? Cu alte cuvinte, posibil cinic si meschin, ocazionat de spectrul unei ipotetice crize generale, rezerva federala americana pompeaza zeci de miliarde de dolari din rezervele publice (provenite din birurile pe toti amarastenii) in afaceri private, in creme de la creme-ul bussinesului, stiut fiind ca a face tranzactii cu „bani si hartii de valoare” (bancile) reprezinta cel mai rapid si eficient mod de a parveni economic.

Bancile americane, sub travestiul unei oferte avantajoase pentru public, prin idiot numitele „produse financiare” au oferit credite fara nici o masura plauzibile de prevedere, scontand noi si masive profituri…care in final prin supralicitare nu s-au mai realizat…astfel ca tot pe omul de rand au ales sa paseze acum (indirect, prin cozile de topor lobistice din administratia americana centrala) responsabilitatea nesabuintei si insatietatii lor maligne.

Curat murdar monsherilor!

1=

SorinPLATON

p.s.De fapt acest post s-a dorit o luare publica de pozitie fata de capusele din tara & international, ce sug incontinuu seva mondiala vitala , fara cele mai mici scrupule ori remuscari, ca prin excesele lor pun in pericol siguranta a sute de mii-milioane de con-umani. La fel cum o banca americana a stiut sa profite pana la plasele, asa si senatorul din Parlamentul Romaniei, „Mimi”, la o avere cumulata de sute de milioane de moroi se stie sa profite in continuare fara jena de banul public, doar pentru a nu-si prejudicia catusi de infinitezimal traiectul de imbuibare. Oare cand recesiunea si posibil crahul bancar va lovi si viciosul capitalism roman, cati de „mimi” se vor apuca sa strige ca din gura de sarpe ca au nevoie sa fie sprijiniti de stat, pentru a salva…cat mai multe locuri de munca…?

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la D’ale carnavalului (crizei financiare)

  1. Pai, tocmai ca asta nu este capitalism de sorginte liberala. Cand se baga FED-ul, pa. Cand se baga bancile centrale, pa. Si normal ca n-o vor face pentru micii investitori.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s