Studentii pe plan politic


Cu ocazia unei noi intalniri la Cafeneaua Politica cu grupul care o formeaza, m-i sa pus o intrebare pe cat de simpla la prima vedere pe atat de complexa: De ce tineri de azi nu simt o atractie spre PSD?. Un lucru foarte important, de care trebuie tinut seama este ca tinerii din ziua de azi sunt poate cele mai oportuniste persoane din societate, iar atat timp cat tanarul nu simte prin actiunile pe care le intreprinde o oportunitate de a se realize pe plan social, financiar si profesional tanarul nu va simti dorinta de a se implica in nici o actiune sau a se afilia partidului de orice culoare ar fi acesta.

Anumite partide politice din Romania au inteles acest lucru si incearca sa-l exploateze la maximum prin asociatile studentesti care au un cuvant important de spus in viata studenteasca. O expresie mai putin diplomatica prin care se defineste aceasta actiune este cea de racolare a tinerilor studenti de la nivel mediu in sus care se presupune ca au o anumite cultura-educatie si pot fi folositi de catre partide in viata politica sau in actiunile intreprinse de acestea, o alta modalitate la fel de des folosita este cea de racolare prin profesorii universitari de o anumita culoare politica care organizeaza diferite simpozioane in functie de specialitatea facultatii in afara orelor de curs cu un predominant mesaj doctrinar (acest lucru difera in functie de afinitatea profesorului spre un anumit partid), prin ele studentii care se remarca sunt luati deoparte si ajutati in functie de problemele pe care le au astfel incat sa aiba permanent dorinta de a lucra in continuare pentru partidul care incearca sa ii rezolve problema.

Ideea de baza a acestui material este ca majoritatea tinerilor de la un nivel mediu in sus nu sunt interesati de doctrina, ideologia sau culoarea partidului pentru care au o afinitate exclusiv printr-o prisma ingust egocentrica („prin stomac”).

Tudor SALANTIU

Cluj-Napoca

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Studentii pe plan politic

 1. realitateasf zice:

  Era să-ntreb ce-i aia „doctrină” sau ideologie şi cu ce se mănâncă, dar mi-e că primesc un răspuns de clasa a 2-a, compartimentul de Caracal 😐

  …hai să-ncerc eu o explicaţie: studenţii -ăia care chiar sunt „studenţi” la modul clasic, nu d-ăia care fac facultatea că n-au ce face…- …ei bine, studenţii văd o problemă la partidele politice. N-au doctrină, dom’le 😉

  D-aia nu-s interesaţi, şi nu mă refer numai la PSD. PNL-ul nu e în ruptul capului liberal (uitaţi-vă la fosta guvernare), PSD-ul cu baronaşii, afaceriştii şi clientela lui nu e social-democrat cum nu sunt eu popă, iar PD-L nu prea are doctrină şi nici „culoare”, mă-nţelegi ‘mneatale?

  Care tânăr intră în politică pentru doctrină? Citiţi doctrina PC-ului (adică „Partidul Conservator”) … m-am dus la ei, le-am vorbit că-mi place doctrina lor şi au bufnit în râs. Bravos! Halal politichie, bre!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s