Niste ratati cu staif


…asta suntem daca punem botul la ademenirile parsive ale FMI, ce de fapt nu e interesat decat de propria sa bunastare institutionala (a girantilor sai, mai exact) si nici vorba de de interesul celor „ajutati”, si apoi vom semna acordul de imprumut-finantare.

losers

In mai multe randuri am prezis logic momentul, desi unii „in charge” ma acuzau de rea intentie. Ei bine iata ca ne apropiem exact de ce am spus „rau intentionat”… Iata ca prin politica pasilor marunti suntem pe cale sa ne reinsclavagizam si sa platim biruri catre o Poarta genitoare (USA via FMI), care la randul ei incearca sa-si finanteze iesirea din criza pe care a provocat-o, aruncand reponsabilitatile si nota de plata pe umerii fraierilor (tarilor) fara de aparare in fata Gholiatului. De fapt devalorizarea leului a fost artificial regizata de catre cozile interne de topor, facand parte din scenariul de convingere a oamenilor simpli ca economia are numaidecat nevoie de implicarea unui factor extern de sprijin (vezi FMI).

Si totusi, cum mama dracului se poate ca de la o crestere economica de peste 6% anul trecut sa jungem azi aproape cu capul pe butuc? Asta numai intr-o tara cu gena defecta ca si Romania, tara lui care pe care, se poate intampla…

1=

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Niste ratati cu staif

  1. Niki Vranceanu zice:

    Sorine,
    Adevarul e ca mult din cresterea economica se datroeaza retail-ului. Si comertul asta a crescut prin credite. Si banii din creditele date in Romania is in buna parte luati de bancile romanesti cu dobanda mai mica de la „bancile lor”. Cresterea economica n-a fost crestere economica chiar toata. A fost mai mult …doar TVA luat de Stat pe datoriile poporului…
    Acum ne dau alte credite ca sa le platim pe primele… Formula e consacrata si aplicata!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s