Bancile mor, dar nu se predau


Pentru a putea sustine sandramaua capitalismului in viata, pionii acestuia se vad „fortati” sa sprijine artificial inima si sistemul circulator al acestui cyborg (bancile, masa monetara, etc), mai exact promovand masuri protectioniste, total antieconomice, anticoncurentiale in favoarea respectivelor institutii financiare nationale ori internationale.

chess

Reducand totul „la un numitor comun”, astazi, in vreme de criza, vatmanii guvernamentali dirijeaza discretionar bugetele nationale obtinute din taxe si impozite de regula de la end-useri, persoanele fizice, „nationalizand” institutii bancare private ajunse datorita avaritiei in colaps, preluand pachetele majoritare de actiuni (adica nimicul) contra injectarii de resurse, pe considerentul gresit si fortat, ca „daca banca nu e, atunci nimic nu mai e”…

Ei bine, trecem cu vederea faptul ca bancile si bancherii falimentari, ieri jupuiau zece piei de pe spinarile noastre, via cea mai profitabila afacere de pe pamant…”comertul cu bani”, amintind ca vatmanii amintiti mai sus sunt de fapt multi dintre dansii sunt vasali oligarhiei, impusi ocult la putere prin diferite partide, tocmai in logica „banilor albi, pentru zile negre”. Acesti vasali oculti ai adevaratilor conducatori ai tarii (lumii), bankerii…, isi duc la indeplinire rolul de cai troieni, in situatii limita, ca si prezenta, pe baza unui adevarat „plan de lupta si actiune”.

Vatmanii guvernamentali („vasalii”) forteaza in extremis salvarea bancilor, obligand masele populationale conduse sa achite nota de plata a „altora”, schepsisul problemei  fiind, ca in momentul cand graficul se va inversa, din nou, prin anumite artificii si inginerii financiare (am sa vi le expun altadata) fostii proprietari-actionari de banci, direct sau prin interpusi, sunt „REIMPROPRIETARITI” maine, cu pachetele majoritare de actiuni preluate azi.. astfel ca cercul vicios va continua pana la plus infinit… singurul si vesnicul perdant in aceast cabotinaj fiind „MARIA SA OMUL SIMPLU”.

1=

PLATON

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s