Afacerea de spionaj Achim-Zikolov


…reprezinta un test de maturitate pentru Romania. Prin coroborari logice presupun ca adevarata miza a acestui conflict este Ucraina, sau mai exact disciplinarea acesteia sub umbrela…rusa, ca efect a unor ultime negocieri geopolitice secrete de amploare USA-Rusia. Vestul a sesizat ca elasticul este intins la maximum prin limitarea sferei de influenta a rusilor in Balcani, in Europa centrala si de sud-est, si ca acesta risca sa se rupa in conditiile exacerbarilor penuriilor si crizelor mondiale, inclusiv economice, exact peste subiectul Ucraina. Acest stat s-a considerat probabil de catre vest ca este o nuca prea tare de spart si digerat, prea mare ca suprafata, anchilozat in nationalisme nefundamentate geopolitic-istoric, cu o populatie scindata, recalcitranta si revansarda, fara tragere serioasa de inima pentru „valorile vestice” de existenta. In acelasi timp, in cadrul reconfigurarilor de securitate  a sferelor majore de influenta, Rusia o fi proiectat corespondentilor un mare si lat NIET, considerand ca a platit suficient, de la stadiul de URSS si pana azi si ca s-a ajuns geopolitic la o proiectie in oglinda in acelasi cuantum al raportului suprafata fizica acoperita cu influenta efectiva, respectiv capacitatea reala logistica de a o si indeplini.

europeafricanato

In aceste conditii, in actuala guvernare ucraineana exista personalitati ce nu ar achiesa favorabil acestui joc de interese „globalizante”. De fapt doar nebunii si vandutii ar accepta astfel de mize profund anti-interesul national. Ca atare se pare ca regimul trebuie fortat, sabotat si santajat prin parghii exterioare, chiar extrateritoriale, pentru a fi „domesticit”. Ei bine in acest moment i s-a oferit pozitia de actor principal (ca un upgrade de la cea de „sufleour”) Romaniei, care si-a luat rolul partenerial NATO in serios, mutand prima data castigator la Insula Serpilor, iar acum punand in scena acest caz de spionaj, fara a mai pomeni de cecul in alb contra libertatilor umane fundamentale (inititiva „ochiul si timpanul”), mult pe placul guvernarii oculte mondiale. De ce punere in scena? Pentru ca este la minte cocosului profesionist ca nu acestea sunt manierele de incheiat conturi in afacerile de spionaj de aceasta anvergura. Totul de regula se rezolva „mutual”, in liniste, prin expulzari reciproce, injuraturi printre dinti si apoi juruintze, tot printre dinti, soptit, ca „in viata lor nu mai fac d-astea”….Ori in acest caz se aplica o alta „strategie de comunicare”. Se face un zgomot extraordinar. Toata lumea implicata si-a recunoscut subit fara ancheta, implicarea, si asta via mass-media. Plus ca toate organele competente au iesit cu declaratii si masuri „in vazul lumii”, apreciabile ca de-un teatralism exacerbat.. Concluzionand, intregul story este cusut cu ata alba si se urmareste impuscarea unei duzine de iepuri dintr-un singur foc. Ucraina este principala tinta! Alte tinte reprezinta mizele mai mici, ce se pot contabiliza in cauza interesului marunt politicianist.

rusia-nato-ria-novosti

In ceea ce priveste „soarta Romaniei” este de apreciat consecventa sa in a-si demonstra fidelitatea fata de NATO, fata de valorile occidentale, iar acest episod cu siguranta ca-i va marca multe puncte suplimentare in cont, in ceea ce priveste prestanta, conduita, autoritatea, incredere partenerilor. In acelasi timp este posibil ca aceasta ocazie sa fie exploatata pozitiv si in directia strangerii legaturilor Romaniei cu Rusia, posibil Diaconescu in sejurul diplomatic de la Moscova punctand si detaliind desfasuratorul afacerii de „destabilizare constructiva” a Ucrainei impreuna cu Lavrov…la o cafea…

1=

PLATON

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s