Politica cu si fara fundament


In cursul timpului, dar mai ales in conditiile „trairii meandrelor concretului de astazi”, politica se dovedeste tot mai mult o forma fara fond. Desi armate de filozofi si „doctrinari” se chinuie neincetat sa dea un sens organizat, logic, previzibil unei conduite partidiste, in cele din urma tot excesele si defectele particulare a celor ce transpun ideologia de pe portativ, in practica dau nota dominanta si definitorie a fenomenului politic. Adica ceva fals si caduc.

antony

Oricat s-ar opinti si screme corifeii ideologi in directia mentinerii unei linii de conduita conforme cu „tabla legilor partidelor”, pe fond aceste eforturi nu se fac pentru altceva decat dintr-o disperare oculta de pastrare a privilegiilor de casta patriciala, si nicidecum pentru interesul celor ce prin definitie li s-ar adresa doctrina „x”, …maselor adica.

Probabil ca, cel putin in Romania suntem la o cotitura de drum. „Vechile” partide si-au dovedit cu prisosinta limitarea, mediocritatea si „lumescul”. Probabil ca masele asteapta altceva pentru viitor de la politica, iar acest ceva va putea transcende nu neaparat din vechile curente de gandire politica, care s-au dovedit deficitare la proba practica. Probabil ca se impune sa formam „partide” pe alte criterii ideologice decat pur formale. Cred ca noua „neliniste” din mase va culmina cu organizari partinice ce vor avea ca port-stindard obiective cat se poate de simple, transparente si realizabile. Uite spre exemplu ar putea aparea un ipotetic „Partid al Ordinii” ce sa promoveze buna administrare in dauna bunei …organizari. Un astfel de partid ar putea foarte bine sa desfinteze toate impozitele si birurile din Romania, sa consfinteasca TVA-ul si impozitul unic pe profit, dizolvand din start toate clasele de privilegiati (pensionari sau salariati) ce prin capusare distrug de fapt economia… Si exemplele ar putea continua…

fun-new-order-badge

1=

PLATON

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Politica cu si fara fundament

  1. agkelos zice:

    S-ar putea face si ar fi bine sa se faca o schimbare, dar intr-un final o schimbare care sa fie aplicabila tot trebuie sa aiba la baza filosofia si ideologia. Intr-adevar ar fi bine ca ideologia care sta la baza unui partid si, de fapt, la baza organizarii unui stat sa fie una simplista. Totusi, pentru a pune asa ceva in practica e nevoie de o schimbare radicala in care ceva-ul care complica acum lucrurile sa nu mai aiba posibilitatea de a vietui.

    O societate care sa aiba ca fundament ideologii simple ar fi una buna, dar nu imi imaginez cum ar putea exista asa ceva fara oamenii care modeleaza intregul sistem (juridic, economic etc) si, adevarata provocare, nu imi dau seama cum s-ar putea ca oamenii care modeleaza sistemul sa nu mai fie tentati sa foloseasca puterea care o detin si increderea oamenilor pentru a-si asigura mai multa putere si, aparent, un trai mai bun.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s