O degradare sau doar o .. constientizare?


Poporul roman este facut in fel si chip de unii si altii, dar cu o maxima voluptate sinucigasa de el insusi. Hoti, parsivi, isteti rudimentari, neconsistenti, etc… Azi maestrul Rebengiuc in acelasi ton ne completeaza fisa de observatie clinica cu „nemancati si pomanagii„….

ruman-claustrat

Ce sa mai spun eu, marele si acidul critic, atunci? Ma rezerv sa nu mai bat un cui suplimentar in sicriu, observand totusi ca este de minunat fata de uriasa predispozitie a oricarui neroman pentru exteriorul orizontului sau apropiat (curte, apartament, sat, familie, cerc de amici, tara, galaxie, etc), in comparatie cu rumanii, care sunt exact pe invers. Au disparut comentatorii si formatorii de opinie de subiect international, chiar si european, pentru simplu motiv ca acest gen de informatie „nu se vinde”. Pe ruman nu-l intereseaza decat si exclusiv micimaniile din jurul existentei sale sordide, preferand sa nege realitatea inconjuratoare dupa modelul capului de strut in pamant. „Orice nu gandesc si accept, automat nu exista”….

Ce sa ne mai miram  de lipsa oricarei predispozitii neaose la civism. Cati dintre romanii care au ajuns indiferent in ce pozitie mica sau mare s-au gandit in primul rand la modul cum se vor putea face utili societatii si comunitatii ce o reprezinta si cati au pus acest lucru in spatele interesului privat sau de clan?! Raspunsul este transcedent. Nu sunt pesimist, dar realismul in ziua mistificata de azi poate fi confundat manipulat cu „antiomul” biblic. Suntem o natie ca vai de noi, …sau poate ca inca nu am devenit una in carne si oase, tendinta noastra centrifugala fiind poate data de prea tanarul nostru stat reunit in conceptul de Romania si de lipsa timpului util necesitat ca in gene sa ne fie incastrate principii si norme de moralitate.

nufura

Sunt curios care va fi nota generala din campania electorala pentru europarlamentare. Sunt curios cati din oamenii de pe strada si shant vor cunoaste subiectele si temele europene, comunitare. Sunt curios care va fi rata de participare al alegeri….. Sunt curios ce deontologie vor aborda acum clasa politica pentru a scoate din dormitatul bovin, septelul la a carui primitivism a contribuit in schimb pe din plin…..

Concluzionand, ca sa nu mai peroram aiurea…. Suntem o natie fara niciun D-zeu!..

1=

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la O degradare sau doar o .. constientizare?

  1. sandydeea zice:

    Genial tricoul.

    Deja nu ma mai vait de cei de sus.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s