Justitie romaneasca cu anasana


Deja a devenit o regula a clasei parvenite conducatoare, de a mima „justitiarianismul” in preajma editarii si publicarii  rapoartelor europene anuale pe justitie. Spectrul penalizarii motiveaza bajibuzucii sa ingrase suinele in ajun..

Dar de fapt totul este facut doar de forma. Infractorii din susha taxologica Becali, Penescu sunt arestati sub forma unui show bizz, tocmai pentru efectele artificiale de sunet si lumina si nu pentru fondul cazuisticii infractionale, iar astea pentru indulcirea diagnosticelor si evitarea sanctiunilor internationale pentru Romania… Dar mai apoi, cand se linistesc pe la chiolhanuri „militantismele”, pe sustache „legea” elibereaza guzganimea pe diferite motivatii hilare variind de la vicii de procedura, guta, greseli ortografice in rechizitoriu, si pana la claustrofobie, „civism”, ori naturel mult prea (ne) simtitor; ca doar vorba aia: „Sangele apa nu se face”, atat legea cat si infractorii traind si experimentand o aceeasi mare famiglie….

Scarface

Capone a fost prins de opinia publica, de dorinta acesteia, manifestata prin justitiarismul autentic a 3-4 persoane, ca principiul, legea si moralitatea sa primeze in dauna tenebrelor societatii. Din nefericire, la noi nu exista suport popular in aceasta directie, decat tot formal. De fapt omul simplu nu doreste eradicarea tarelor ci doar a persoanelor tarate,… pe care apoi sa le inlocuiasca la beneficii cu propriile persoane.. Asta inseamna de fapt un „destin de natie micimana”…

1=

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s