Vorbe de claca … ” bunastarea generala „


…Societatea universala de consum, cu un nivel mediu-individual de avere (welfare) peste media subzistentei din statistici, cam astea au fost genul de vrajeli care ne-au fost servite peste bot, imediat ce infantili am depasit etapa izolationismului ante 90. Sa nu fim ipocriti si sa ne aducem aminte valul de optimism idealist, aproape maximal, ce ne-a strabatut pe toti in momentul cand ne-am declarat liberi… Si cu atata am si ramas…

Dar de fapt nu chiar toti s-au lasat prada naivitatii si cailor verzi pe pereti. Unii, din categoria celor trecuti prin lume (parveniti) au anticipat in cunostinta de cauza, experimentele ce ni se vor dedica si asa ca stateau chititi prin colturi si hrube, facandu-si planurile de bataie…mai exact planurile de startare a procesului de sclavagizare a poporului roman…tocmai eliberat din pseudocomunism..

In aceasta ordine de idei, astazi, la ora de miscare sportiva din parc, asistam la dialogul a doi companioni mai in varsta, ce isi aduceau aminte de zilele si minutele anilor 90. Dintre multele exemple am retinut cazul „investitorului mustacios” Tiriac, caruia schimbarea de regim din Romania i s-a potrivit ca o manusa, cu necesitatea stergerii putinii din R.F.Germania, unde lasase niste cozi total neonorante in cadrul serviciului federal de taxe si impozite, in urma unor turnee de tenis si impresarieri de sportivi, facute la limita evaziunii.. Ca atare monsiorul cu mustata pe post de „favoriti” s-a prezentat „acasa”, „calare pe un cal alb” (spalat cu Ariel..) pe post de busolator si salvator a noii Romanii. Si din noianul de giumbuslucuri (inginerii) financiare printre altele si-a deschis si cel mai infailibil business (-mecanism de aduna lichiditatile financiare dintr-un areal), inventand Banca..(taram-taram)…Tiriac..

Acum vom trece cu vederea faptul, ca alaturi de alti ipochimeni patrihoti au conditionat interventia lor „divina” in economie, numai daca statul face sluj in fata lor, plus dovezile concrete de adoratie, respectiv, printre multe altele, improprietarirea cu vilele din Administratia de Protocol (ia vedeti astazi cine locuieste in fostele vile ceausiste de protocol din Bucuresti, Snagov, Sinaia, etc…).. Asa si „amicul” meu Tiriac, in pauza intre doua interviuri televizate mustacite savant, mi ti se protapii in una din aceste viloace… si asta fara nici cea mai mica jena …sau contravaloare. Iar apoi omul nostru s-a apucat de facut bani…I mean ..de sugativat bani, pentru ca piata era imbibata de miliardele de dolari ce „odiosul” le lasase drept avere nationala… iar o banca pe post de „capcana de rozatoare” era exact ce trebuia la casa omului (..mustacios).

Homo Tiriacus

Si ziceau colegii mei de alergare si gimnastica zilnica, ca unul dintre dansii, imediat dupa lovitura de stat, si-a vandut o casa pe aproximativ 300000 ROL (leii vechi, „comunisti”) si si-au propus sa-i dedice investitiei in capitalismul romanesc ce-si mijea …mustatile..in loc sa-i dedice consumului. Ca atare omul s-a hotarat sa devina actionar (formarea capitalului social) al Bancii Tiriac, ce era „pe vine”. De ce apelase la Tiriac si nu la obscurele Dacia Felix, Columna, Banca Religiilor, etc, era evident, pentru probitatea subisdiara ce o aducea tenizmanul in „circuit”.

Ca sa nu o mai lungim inutil, imediat ce s-a vazut „Zgabearta Iftode” Tiriac cu banutii oamenilor la tescherea a inceput sarabanda ingineriilor. A inceput sa practice majoriri succesive de capital, la care oamenii simpli nu puteau asigurau refinantarea emisiilor, fapt ce ducea la reducerea exponentiala a valorii actiunilor detinute defiecare dintre dansii in portofoliul personal. Pe langa astea au fost instituite (si) regulamente draconice de vanzarea exclusiva, numai in piata bancii a actiunilor dedicate valorificarii…evident ca la pretul oferit de Banca…, plus alte multe altele, care de care mai umilitoare si impovaratoare. Cert este ca astazi cei aproximativ 20000 euro de la inceput, valoareaza in „hartii de valoare” undeva in jurul a 3000 de RON….

Si uite asa gusterii si guzganii rozalii au facut burti, veyroane si averi pe spatele nostru, acum avand pretentia imperativa de a fi tratati drept oameni onorabili… Dar „Hai sictir”! ..Ca daca ajunge unul de „teapa” mea la butoanele si manetele tarii, absolut TOATE averile facute post 89 vor fi trecute prin filtrul legalitatii… Si sa vedem noi atunci (intr-o prima instanta cine, cu ce, de unde, cat…la interogatorii, in genunchi, pe boabe de porumb) cum scoatem la lumina 99% din economia gri, impozitand-o…, gasind brusc solutii la fondurile de pensii, sanatate, cultura, educatie, armata, s.a.m.d…

1=

PLATON

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s