Rotitza „Voronin”..


…din mecanismul de ceas rusesc Pobeda..

Ia uitati cinstiti „comeseni”, cine s-a gasit sa fie goarna principialismului in diplomatia internationala? Unu care isi incepea si-si termina ziua de munca din KGB prin 100 de batai la talpile goale ale anchetatilor, ce puneau in pericol ordinea de drept a bolsevismului rusnak… Ei bine o buleandra de acesta factura isi permite sa emita pareri si opinii depreciative la adresa guvernantilor romani, bataia mai lunga avand-o centrata direct pe Romania.

RomanianArmyAircraftWarriors

Din punctul meu de vedere, dar si a interlocutorilor mei din Centrul de Reflectie Politica Strategica (institutie pe cale de a se oficializa in Cluj) intervievati pe acest subiect, trecand peste culpabilizarea fortata a Romaniei care a devenit evidenta, sau peste scopurile ascunse ale celor din spatele voroninului, vom incerca sa ne oprim direct asupra conduitei, ce imperativ i se recomanda Romaniei. Consideram total neproductiv faptul ca Romania, din considerente diplomatice (mai ales fata de organismele UE) sa ramana pe o pozitie neutra, nici macar defensiva. Indicata este prezentarea tarii in ochii tertilor opiniei publice internationale, ca o pozitie omogena, puternica, curajoasa, de respingere graduala si punctuala a tuturor acuzatiilor, cu implicarea (fortata) in proces a cator mai multe organisme comunitare si internationale.

RomanianArmyLandWarrior

Daca deja facem parte dintr-un plan sabotor sau de cal de bataie, inseamna ca centrii de putere, mai ales adversi, deja au substratul actiunii in plina desfasurare, iar noi va trebui sa replicam atipic, ..cu armele lor, pe modelul „luptei KGB-ului pentru dezarmare mondiala” in Occidentul anilor 80…incercand sa cucerim prin mass-media opinia publica europeana si internationala… Altfel totul poate fi pierdut, deoarece acum se incadreaza intr-o logica anume campania recenta de diabolizare a noastra din Italia si din alte tari (punandu-se in dicutie in sens acutizant inclusiv ipotetica noastra implicare in holocaustul evreiesc din cel de-al doilea razboi mondial), unde urmasul KGB si GRU au mana lunga… Posibil sa ne fi venit si nou randul dupa Iugoslavia, aceasta fiind poate una din explicatiile „timidelor” reactii comunitare europene (dar si a US) post evenimentele din Chisinau.

RomanianArmyLandWarriors

Suspicionam complicitatea US in afacere, care „pe tacute” ne-au incurajat sa ne bagam capul in latz, pe baza manipularii existentei unui asazis plan ce sa pacifice zona, mai exact cica sa securizeze rutele energetice alternative, iar apoi, tot cica…sa se dezvolte rolul nostru de pilon ofensiv-defensiv vestic,  in fata expansionismului rus, musulman, sau emigratiilor pe criterii economice.. Iar acum US nu confirma, nu infirma NINIK…dar nici nu ne ofera suport logistic ca sa ne putem organiza singuri conduita de raspuns. Practic putem asista la primele semne ale unei odioase aliante, cu marsave scopuri, in plan macro destinul nostru fiind probabil pur si simplu depersonificat si reconfigurat. De altfel recrudescenta UDMR-ului tokesian ne poate spune ceva, asupra cine va fi declarat posibil castigatorul net zonal al daraverei..

RomanianArmyMotoLandReactiveWarriors

Concluzionand, consideram momentul la fel de periculos pentru integritatea nationala, ca si momentele mai putin cunoscute de public, ale anului 90. Posibil, ceea ce s-a esuat a se fabrica pentru noi atunci, sa se incerce sa se rezolve acum, la pachet cu alte interese geopolitice transnationale.

RomanianArmyMotoLandWarriors

Dar Romania trebuie sa sufle si-n iaurt azi, daca doreste sa ramana ..Romania. Un prim semnal de forta, dupa cum am subliniat mai sus ar putea fi cel coeziune nationala, dar apoi si desfasurarea masiva a unui turneu diplomatic in centrii „atipici” de putere, ce sa ne asigure pozitii „atipice” de forta in negocieri. In paralel trebuiesc de urgenta repuse in functiune si viabilizate toate capacitatile de productie militara interna, eventual solicitarea unui imprumut in tehnica militara high-tech, cat se poate in afara „axei” UE-USA-Rusia.. Nu in ultimul rand, s-ar impune prin lege, un proces intensiv de instruire militara a populatie active, pe modelul Israelului….asta in cazul in care „factorii” nu s-au obisnuit deja defetist cu ideea ca totul este din start pierdut (pentru detalieri va invit sa aflati subiectele de discutie al ultimului CSAT, ce de forma era menit sa decida planurile majore de achizitie ale MApN..)

RomanianArmySpaceDefenceWarriors

Unii „dastepti” ar putea spune despre un astfel de mesaj ca este exaltat. As replica, ca e preferabil ca mesajul sa fie exaltat, dar in realitate sa nu se intruneasca factorii de risc la adresa sigurantei nationale…dar si ca NOI SUNTEM SI VOM FI PREGATITI DE ORICE  (..ceea ce nu o pot face acum)! Termenul de patriotism se verifica in situatii limita si nu in stari de liniste si pace… Acum vom putea vedea cine, cu cine si mai ales …cu ce voteaza…

RomanianAntiCraftTankWarrior

p.s. In acest moment nu vorbim sa prezentam bomboana de pe coliva celor ce vor indrazni sa se puna cu noi.. Chiar si asa „rupti in cur” cum ne cred majoritatea ca suntem, inca mai avem 2-3 capitole ce le putem incadra din punct de vedere geostrategic la capitolul „surprize uriase pentru adversari”, oricine ar fi ei….evident ca daca se va pune vreodata problema.. De unde le stiu eu? Pai mi le-a soptit cu voce gatuita de emotie si impresionare, o pasarica bine informata.. 😉

1=

PLATON

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s