„Revirimentul stangii romanesti!”..


..Anunta direct sau indirect, cu litere de-o schioapa, publicatii din tara si strainatate.. Si toti „interesatii” considera fenomenul … o curiozitate a naturii, pentru ca se produce concomitent cu un trend stationar a stangii europene si internationale.

Che_Obama

Acum vom trece peste amanuntul ca tot ce e regula in alta parte, la indaratnicii de noi este antiregula, nu putem sa nu nuantam afirmatia spunand ca aceasta este asamblata pe un sens peiorativ, ca si cum am fi defecti ca si tara, daca putem accepta in randul nostru „o asa grozavie”.. Pe fond si „printre randuri” nu putem sa nu observam ingrijorarea „factorilor” vis a vis de faptul ca …natiunea se trezeste..

De ce consider totusi ca natiunea se trezeste „din somnul cel de moarte, in care-o afundara cruzii sai dusmani”? Pai pentru ca de fapt, varful de lance al acestui imbold spiritual este intelectualitatea. Da. O mare parte din intelectualitatea romaneasca autentica (si nu cea vasal de „serviciu” pe la curtilor oligarhiei neo-nomenclaturiste) simte nevoia sa iasa din starea de dolce fa niente pe care si-a autoimpus-o, considerand ca lumpen flora organizata intr-o originala cultura neaosa underground a scufundat si diabolizat excesiv de mult spatiul asta comun in care ne desfasuram cu bune si rele viata, spatiu numit generic Romania. Intelectualitatii i-a ajuns pana peste cap manelizarea societatii si avand cutitul la os, sau poate si din spirit de autoconservare, simtind ca corabia ia serios apa a decis sa preia initiativa….

Cred ca nu mai e nevoie sa precizez ca prin definitie intelectualitatea autentica este asociata valorilor stangii, altruismului, viziunii globale, idealismului, aceste valente neputand sa fie asociate in proportie mai mare cu alte categorii sociale…. Ei bine aceasta intelectualitate de stanga decide in acest moment sa stearga granitele de casta sociala si sa se inroleze cot la cot cu toate fortele patriotice, cu adevarat interesate de interesul general-comun (in contrapartida cu cei ce ne-au condus pana acum tara. ce au actionat strict si exclusiv in cauza interesului personal sau ingust de grup)… ca sa actioneze in directia preluarii initiativei in societate.

kids_hard_life

..Dar in acest timp adversarii fenomenului, adversarii nostri ai tuturor oamenilor simpli, nu vor dormi ci vor veghea. Nu vor precupeti nimic in a sabota orice tendinta de aglutinare a noastra intr-o forta unica. Ca exemplu putem vedea cata vituperare „demna de alte cauze”, a generat simplul gest de nastere a formei de organizare si actiune a intelectualitatii romanesti, „Clubul de la Bucuresti”… La ce sa ne asteptam atunci in continuare? Ne vor vana care pe unde ne vor apuca ca si vechilii pe iobagi, in perioadele de trista amintire din istoria noastra „moderna”, ce iata ca acum se incearca sa se reitereze?..

Cert este ca intelectualitatea isi va asuma cu orice risc, rolul cibernetic autoreglator in societatea romaneasca. A ajuns „un car de bote la o singura oala” oameni buni!.. Ceva trebuie sa se schimbe in societatea noastra altfel vom fi cu totul si cu totii, la pachet, pierduti… Vom ajunge niste zombi „plugari pe mosiile altora”, straini in propria tara, mancatori de junk-food, dansatori de manele, aplaudaci de oligarhi semidocti agramati… si „fericiti” raver-i consumatori de stupefiante „usoare”, sub inaltul patronaj al EBA-elor neo-nomeclaturiste..

So WATCH OUT PEOPLE !.. Do not resign!..

IAO-logo

1=

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s