De ce propovaduiesc sondajele absenteism major pentru europarlamentarele de duminica?..


..Oare pentru ca, poate chiar se doreste acel ipotetic absenteism?… Este clar ca buna ziua ca sondajul in cadrul institutiei manipularii are rolul de a pasa „mura in guri”..dar se mai pune si intrebarea pentru sectiunea urmatoare de raspuns, si anume „cui” si „la ce” i-ar folosi absenteismul, ca pe fond sigur acesta ar reprezenta o palma peste autenticitatea fragilei democratii dambovitene..

europarlamentarism 

Dar cui ii mai pasa de fond de „desuetitudini” gen interesul national, cand traim o suprarealista exacerbare a egoticului, a centripetismului peiorativ…cand totul se subsumeaza logicii maximizarii rezultatelor inguste de grup..de partid, de exemplu.. Traim timpurile lui „scapa cine poate”, a unora impotriva altora si a tuturor impotriva tuturor, de fapt o reverberatie a neoliberalismului macro-economic tradus in microsocietatile punctuale. Spiritul de conservare al unitatilor, indivizi sau organizatii, ii determina in cadrul mai general al legilor junglei sa faca totul in directia supravietuirii prin orice mijloace. Minciuna si manipularea este unul din mijloacele la indemana omului, si mai ales a lui Homo Sapiens Mioriticus..

comunitati.conditionate

Concentrand problematicile, este evident ca o slaba participare la vot, din n motive, favorizeaza „talibanismul politic”, in care electoratele captive (beneficiare direct sau indirect a tortului puterii) vor face jocurile repartizarii puterii, in dauna celor (factiuni de electorat) ce din jena sau scarba se tin retrasi de fenomenul politic, deci inclusiv si de alegeri. Ca atare, cu tot prognozatul absenteism, aproximez un castig maximal, in tandem al partidelor mari PDL si PSD, eventual PNL si UDMR, restul fiind nesemnificativi.

degringolada

Dar adevarata batalie este de fapt pentru prezidentialele ce urmeaza in „background”, europarlamentarele putand avea rolul de barometru feed-back a intentiei generale de vot pentru unul sau altul dintre brandurile politice ofertate. EBA este fara doar si poate barometrul presedintelui Basescu….

( … EBA's lips … )

1=

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s