Comunismul cred ca nu si-a spus ultimul cuvant


In rarele momente care le mai am afectate starii de „stai si cugeti”, de exemplu ma trezesc in ultimul timp explorand ideatic termenul s fenomenologia comunismului. Ce a fost si este acest concept de fapt? De ce il blameaza „lumea” astazi cu atata indarjire? Si cine este acea „lume”?.. Oare o face in necunostinta de cauza sau din frica pentru pierderea privilegiilor de casta? Oare uita lumea ca „in negrul comunism” au reusit majoritatea dintre familiile noastre sa-si depaseasca modesta conditie „maoista” de proletari agricoli, devenind prime generatii de intelectuali urbani? Ar fi reusit azi un Prunariu sa devina cosmonaut, un Isarescu sa ajunga presedinte de banca nationala, un Simeon sa ajunga presedinte al Academiei, si alte n exemple de acest fel, daca s-ar fi prezervat regimul „burghezo-mosieresc” ante-belic?

communism_black

Oare azi in Transilvania ar fi existat azi peste 5 % romani in orasele mari, stiut fiind ca burghezia si nobilimea maghiara le populau majoritar, iar „valahilor imputiti” le erau rezervate exclusiv satele de chirpici? Au uitat oamenii cum in acele perioade nu avea nimeni „ganduri pentru propria supravietuire” avand timp sa studieze intens, astfel ca acum o generatie intreaga sa fie doxa de cultura generala? Se zicea ca s-a murit de foame, dar eu n-am vazut in acele vremi nici macar un singur „mort” de foame, ba din contra, copil fiind sesizam o stare generala constructiva, in care fiecare dupa puteri ori necesitati se putea impune in societate pe criterii de meritocratie. „Astazi” mai este posibil ca cineva sa promoveze „meritocrat”? Spuneti-o cu inima pe inima!… Evident ca au existat deviationisme si excese, dar acestea au fost date de unitati, de indivizi si nu de masa, de fondul problemei (ideologie) mai exact, ca doar nu ideologia promova coruptia si traficul de influenta, care dupa cum se vede face acum casa buna, sau chiar mai buna si cu „noua-veche ordine”.

red-flag

Cand mergi pe paginile wikipedia nu poti sa nu remarci parsivenia „designerilor” mondiali de destine, care in loc sa prezinte aceasta doctrina ca exact ce este ea, adica un proiect aproape utopic construit in directia construirii unei societati a „binelui colectiv si universal”, dupa una-doua propozitii laconice, cica cu rol de definitie, imediat o vireaza pe excesele si degenerescentele ce le-au cunoscut practic statele sub aceasta ideologie, „omitand” sa precizeze ca de fapt „factorul uman, rau de la nastere” (cum spun conservatorii) este cel ce a pervertit nobilele idealuri. Ce vor inteleg de aici tinerii care vor incerca sa afle adevarul adevarat? Va fi la fel ca si cu istoria noastra plina de „viteji” si „vitejii” de domeniul inventiei? Aceasta prelungire in lant a minciunii va servi oare doar prezervarii la nesfarsit a oligarhiei neoliberal-monopoliste? Oare nu se vede cu ochiul liber ca acest sistem este in plin faliment pe plan mondial si ca nu exista pregatita nicio alternativa ideologica viabila?…

communism_white

Nu pot sa nu cred ca in suflet si momentele de sinceritate, cei mai idealisti-umanisti dintre noi oamenii, nu pot de fond sa aprecieze o societate universala de oameni egali in drepturi si obligatii, lipsita de polarizarile excesive in care putinii au tot si multii nimic, in care viitorul nu este asociat nesigurantei existentiale, ci convietuirii consensuale pasnice. Nu pot sa cred ca Isus Christos a fost un idiot cand pe calea Noului Testament de apoi, facea, si face, apologia asazisului comunism teologizat.. acea egalitate in fata vietii si a lui Dumnezeu.. Oamenii sub imbolduri demonice au pervertit si … diabolizat apoi aceasta cale spre adevaratele valori ale umanismului si universalismului.. prezentand azi albul in negru si viceversa. Partea neagra a constiintei umane a facut totul ca azi omenirea sa se afle real pe marginea prapastiei si nu alesele principii ale societatii „comune” de egali.

equals society

Eu cred ca pentru cei ce vor sa cunoasca adevarul se impune un intens studiu critic, comparativ, incepand cu filozofia greceasca, apoi Biblia si pana in contemporaneitate, cu Hegel, Smith, Marx, Proudhone, Bakunin, etc. Se impune acest lucru pentru a sparge bariera informativa impusa de „axa antiumana a raului”, fosta si actuala societate capitalista. Comunismul idealist dialectic nu cred ca si-a spus ultimul cuvant. Poate sub o alta denumire sau forma, dar cu siguranta ca societatea mondiala il va cere pe post de salvator. Si asta nu foarte departe, de azi inainte.. in timp…

Post Scriptum: Ca o argumentare a rationamentului ma gandesc ca o persoana de profilul lui Emil Boc, daca nu ar fi experimentat „tragedia” comunismului, probabil ca azi in loc sa fi condus din postura de prim-ministru, o tara, cu dezinvoltura ar fi condus pe aratura din satul Rachitele, coarnele unui plug, eventual „cireada” de gaste pe pasunea respectivei obsti.. Si sa te minunezi comedie cand auzi ipocritul condamnand „funciar” stanga..adica ce anume l-a facut din „neom”, om…

1=

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Comunismul cred ca nu si-a spus ultimul cuvant

 1. si daca tot am ajuns iar p-aici …

  Ideologiile astea or sa mai fie prin lume, daca nu se uniformizeaza cat de cat baza lui Maslow, la un standard acceptabil.
  Si asta pentru ca – lucru curios, ideologia incepe sa fermenteze periculos …..in stomac !
  Sucul gastric nemaintrand in combinatie cu anumiti ”solventi” firesti, pe fond de temperatura exterioara improprie unei digesti cuminti – incepe sa se urce la cap, sa musteasca ca sampania – din ce in ce mai ametitor.
  Si-atunci deindata vor apare anumiti sommelieri ce vor stabili ca ceea ce fermenteaza in cap e ceva nobil, e ceva mai presus decat ieri-ul frustrant – e ambrosia de maine !
  Restul se deduce ! 😀

  Apreciază

 2. Alpert zice:

  „Poate sub o alta denumire sau forma, dar cu siguranta ca societatea mondiala il va cere pe post de salvator.” .Nu si daca cei carora le-a mai ramas constiinta nu lupta activ contra tuturor gunoaielor de dreapta ,care nu respecta nici cele mai elementare drepturi ale omului .Pentru cine e interesat -exista pe Softpedia un topic unde puteti observa diverse specimene (numeroase) care militeaza pentru corporatiile monopoliste ca unica salvare din criza : http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=552542

  Apreciază

 3. Foarte inedit acest unghi de abordare care m-a inspirat cu niste idei – la prima vedere destul de indepartate de intelesul textului – dar susceptibile unei dezvoltari ulterioare spre acelasi registru.
  Doar ca in loc sa le trec in ciorna mea, le-am scapat pe spatiul de comment !
  Scuze ! 😀

  Apreciază

 4. domnule, dar bati tare rau câmpi… nu ma mira ca România PSD a ajuns de la coada boilor bolsevici si neoblosevici din PSDPNLPLDPNT si oengeurille tot a -le voastre…

  calde salutari tovarasului Ion Iliescu al carui demn urmas sunteti domnule doctor Platon…

  P.S.

  Coptati mineri gen ALM sa va apere de capitalisti….

  Apreciază

 5. La inceput a existat o muscatura dintr-un mar, cu toate implicatiile ce decurgeau din asta !
  Apoi a fost Darwin care a negat existenta marului !

  Restul sunt variatiuni pe teme date ! 😀

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s