Primul semn major de slabiciune a US-ului ..


..poate fi asociat, de altfel excelentului discurs politic, sustinut ieri de Obama in Cairo, in care voalat facea apologia unei adevarate „hore a unirii” intre crestinism, sionism si islamism, alaturi de-o activa combatere a xenofobiei si principalelor amenintari la adresa stabilitatii mondiale, o larga paleta „rocvaiv” incepand cu schimbarile climatice si pana la rezolvarea dosarelor palestinian si iranian. Dar faptul ca principalul exponent al militarismului mondial translateaza diplomatia sa externa (globala) de pe pozitii ofensive, pe una de consens, gen negociere si buna intelegere, de fapt o pozitie pur defensiva, ne poate face o radiografie fidela asupra „leopardului din spatele gardului”, a adevaratei proportii a dezastrului si inconsistentei economice din principalul stat, motor economic mondial.

Cairo Obama's speach

Concluzionand, din punctul meu de vedere cel putin, o astfel de pozitie ingrijoreaza mai mult decat una plina de cerbicie. Deja trebuie sa ne gandim cum vor reactiona jivinele din haita, cand vor simti o dara cu miros de sange in urma „masculului alfa”. Sincer ma astept ca reactiile chalagerilor americanilor la dominatia mondiala sa fie tocmai pe dos decat cele scontate de acest puseu transnational patetic. Eu aproximez ca Rusia si China vor deveni mult mai tupeiste, iar Iranul si Coreea de Nord vor simti in atmosfera fidel jocul de cacealma „de-a uite condamnarea,.. nu e condamnarea „, oferindu-le un imbold suplimentar in a-si accentua fiecare latura impertinenta si violenta.

ObamaChangedUSPolitics

Nu trebuie sa ne iluzionam. Dupa cum spun si „parintii” conservatorismului, si poate nu lipsit de temei, „omul este un element rau prin definitie, si doar constrangerile societare fortate, ii pot determina o conduita civilizationala universal sau local acceptata”. Pe acesta logica omul (statele..) se conduc dupa principiul legii junglei, de „care pe care”, unde este ascultat, respectat si adulat cel mai violent partener, dar in care schema, „pacifismul” poate fi sinonim cu pierderea „dreptului de preemptiune” a haiticului asupra resurselor, in competitie cu grupurile similare…

we are in ballon, and the ballon in the air

Semne negre anul (si US) are..! Iar noi, Romania, ca de obicei in balon si balonul in aer.. 😦

1=

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Primul semn major de slabiciune a US-ului ..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s