Marea „schisma” cafengist-politicoioasa din 10.06.09..


Ca in orice experiment la care iau parte si care este adresat exclusiv romanilor, mai devreme sau mai tarziu acesta eshueaza in desuetitudine, trogloditism si derizoriu. Am inceput activitatea de militant civic internaut, undeva pe la inceputul anului 2005, infiintand ca o nota de inedit pentru peisajul si background-ul virtualului civic, forumul (think-tank-ul) Cafeneaua Politica, o platforma electronica informationala a Asociatiei Cafeneaua Politica. Ei bine arhiva acestui centru de informare si opinie sta marturie ciclicitatii manifestarilor membrilor cafegii-cafengii politici si a modului etapizat in care impreuna am crescut in experienta si atitudine. Cel putin in cazul meu, cu siguranta ca forumul a facut mai mult ca o facultate de domeniul comunicational sau politic, invatandu-ma sa cunosc oamenii din spatele mastii ce si-o aroga fiecare, sa privesc global lucrurile, sa le aprofundez in semnificatii, iar apoi sa identific firul rosu din orice problema.

Cafegiu-Cafengiu Politic tipic

Dar minunile din Romania tin exclusiv „trei zile”, perioada lunga de activitate punandu-si o definita amprenta destabilizatoare pe forum, din intentia mea si a colaboratorilor apropiati de a crea in vitro un experiment de reconciliere romano-romana, care mai apoi sa fie exportat, la pachet cu alte initiative salutare de-ale noastre ( de nivel national sau international), rezultand un mare si ciufut  Turn Babel. Cu alte cuvinte, de regula la noi foarte usor se confunda termenii de democratie si libertate a cuvantului, cu cel de haos si anarhism, manuind cu o dexteritate demna de cauze mai nobile, raca, aflatu’ in treaba si pizduielile adresate sub forma lozincara. Insa din dorinta de a experimenta o adevarata libertate, ce mai apoi ca organizatie, sau ca individualitati sa o exportam sub diferite forme in societate am exagerat si unii si altii, „dupe posibilitati si nevoi”. Imposibilitatea concentrarii interlocutorilor pe subiecte serioase, de constructie, in favoarea romanestii omniprezente stupidei balacareli m-au determinat in ceasul al treisprazecelea, cand activitatea Asociatiei Cafeneaua Politica era deja afectata prin transcendenta peioratiilor „dialogurilor” sa pun punct azi unei etape. Mai exact nu i-am pus cruce proiectului, lasand o usita de scapare pentru ceea ce este si a fost bun, pentru ceea ce inca poate fi valorificat in cauza interesului comun… si de ce nu, comunitar.

Mai exact am decis „unilateral” ca a ajuns un car de bote la o oala, … si am sters (retras) „pe loc” calitatea de membrii la toti cei peste 3500 de cefgii-cafengii, mai mult sau mai putini implicati, sub rezerva ca oricare dintre „vechi” se pot reinscrie in forum, dar se va putea face acest lucru doar de pe pozitii de „unul dintre egali” si nu de „mai egal decat egalii”. Pe langa acestia am decis sa invit prin head-hunting activ, diverse identitati-personaje-personalitati, valoroase prin ei (-ele) insisi (insele) si nu neparat prin norme si artificii Maslow-ian-societare. Ca atare, aici in blog voi continua linia proprie de „subiectivism-obiectivism”, putand primi si accepta contraopinii, argumentari, dialog bilateral, in acelasi timp recomandand si noua fatza (ce o doresc) a forumului Cafeneaua Politica, discutiilor aprofundate de grup pe teme de un interes minor sau major comun. Cu alte cuvinte public-relation-ul il voi-vom face in forum, iar in blog voi continua exclusivist (si cu „martori putini”) activitatea de „pionier-artificier” ( 🙂 ).

logo forum 10.06 400x400

Vom pune in forum accentul numai pe calitate, tinand strict administrarea sa dupa normele fair-play-ului stipulat si de regulamentul de ordine interioara. Eu zic ca inca se poate sa cream in vitro si vivo o societate de egali, ca doar nu erau doar socraticii si platonicienii greci, mai dastepti.. Societatea viitorului se va concentra majoritar pe virtual, asa ca nu vad de ce nu am prefata-o cu manutzele noastre..

Va astept asadar (si) „la o cafea” pe cei ce va tin intelectual tzatzanile !.. 🙂

1=

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Marea „schisma” cafengist-politicoioasa din 10.06.09..

 1. nraducanu zice:

  Va recomand sa consultati si blogul Red Pelikan la adresa : http://www.redpelikan.blogspot.com

  Apreciază

 2. nraducanu zice:

  Nu mai frecventam de mult „Cafeneaua”, deoarece aveam sentimentul ca ea deraiase de la intentiile sale initiale. Pentru un nou forum de discutii politice, cred ca ea (sau cum o va numi dl. dr. Platon) va trebui sa respecte unele reguli, printre care as aminti:
  – sa nu fie deschisa tuturor opiniilor, inclusiv celor raspicat de dreapta, doar in dorinta colectarii cat mai multor participanti. Simpatia pentru ideile de stanga ale proprietarului, ar fi bine sa se transfere si acestui forum, fara ca asta sa insemne partizanat pentru un partid politic;
  – sa se introduca un sistem de aprobare preliminara a postarilor, chiar si numai pentru evitarea limbajului vulgar, mahalagesc, ce domina multe bloguri;
  – „invitarea personalitatilor” amintita in textul de mai sus, sa se faca in legatura cu teme precise, clar definite, ca de pilda : oportunitatea unei politici de stanga mai radicala decat cea dusa pana acum de PSD; caile prin care poate fi stimulat interesul populatiei in participarea la alegeri; pericolul aparitiei unor miscari de extrema dreapta pentru democratia romaneasca; sporirea rolului femeilor in activitatea politica; cresterea interesului electoratului romanesc pentru problemele generale europene; s.a.
  Ar mai fi si alte sugestii de facut, dar nu stiu daca chiar si cele de mai sus merg in sensul intentiilor d-lui dr. Platon de reformare a forumului.

  Apreciază

  • SorinPLATON zice:

   @nraducanu
   Stimate d-le Raducanu..in primul rand bine ati revenit „pe meleagurile noastre”..
   In ceea ce priveste observatiile dv., acestea sunt pertinente si le aprob aproape in totalitate, cu diferenta ca pun accentul mai mult pe latura umana decat pe cea indoctrinatoare cu orice pret. Prin definitie un om autentic de stanga este universalist, progresist si idealist, fara a face insa caz din acest fapt. In aceeasi ordine de idei, este de apreciat dialogul cu cei ce… nu putem avea un dialog, mai mult decat cu cei cu care avem un limbaj comun si ..previzibil..
   Aveti dreptate cu nevoia de selectare totala a mesajelor si opiniilor ce intra in aceasta platforma (forumul Cafeneaua Politica) de dialog virtual; buna credinta nu este un dat universal acceptat..inca.. In rest apologia PSD nu o pot face pe considerentul ca acesta este mult sub nivelul doctrinar de stanga minimal pentru acceptabilitatea mea, mai penalizabila fiind dorinta „acestuia” de a parea altceva decat este in realitate.. Si ce este in realitate PSD acum? Se regasesc autentic in el oamenii cu vederi de stanga? Dar mai bine sa vedem ce inteleg oamenii de azi prin stanga si abia apoi sa le sondam si gusturile politice… Mediocritatea pe fundament isteric a-identitar si parvenitic este o adevarata bomba cu neutroni pentru ceea ce se poate numi generic „natiune”…fie ea si una necoapta cum este a noastra.
   Excluzandu-ma pe mine, ca sa nu fiu subiectiv, „piata” are nevoie de oameni de calitate (dar demobilizati) ca si dv. si ca si altii ce-i cunosc,.. ca de aer.. Prin forta argumentului pot fi bagate in teci sabiile „xenofobiei” si anti-civismelor, iar nu prin cenzura sau vituperari…adica forta bruta.
   Va invit asadar sa definiti impreuna cu noi, in calitate de fost-actual-viitor cafegist politic un punct de sprijin pentru intelectualii dezorientati romani..un punct de sprijin ce sa ne deserveasca apoi, impreuna…sa ne ajute sa cucerim universul.. 🙂 De altfel toata productia colaterala a Asociatiei Cafeneaua Politica este recunoscuta in anumite foruri bine legendate, ca pioniera si parte constitutiva activa a societatii civile progresiste.
   Pentru dv. acelasi..”unul dintre egali”

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s