Moare un mit .. dar posibil si speranta a milioane de oameni..


..din generatia baby-boom a anilor 70. Unii cartitori ar putea spune ca „bine, bine, dar ce mare branza..oamenii mai si mor” ..E adevarat doar ca „Jacko” a reprezentat prin creatia sa, prin melodicitatea si textele sale, un acel ceva ce mergea direct la suflet, indiferent de sex, rasa, varsta, stare sociala, arie geografica, gusturi specializate, etc. Desi voit „razvratita”, de fapt muzica sa era cu trimiteri clare spre sentimente, provocand orice numai indiferenta nu..

Dar problema este interpretabila si din alt unghi. De fapt MJ a reprezentat simbolul supravietuirii, a certitudinii, a linistii de oarecand, a renasterii din propria cenusa, mai ales in randul populatiei vestice, de regula cu un nivel social peste medie. Ca atare prin moartea artistului aproximez o arie de soc emotional de amplitudine mult mai mare decat alte evenimente nedorite de acest gen. Lumea (partea sa mai civilizata..) este azi superstresata, ca un balon sub presiune, iar orice stimul negativ suplimentar, cu atat mai mult cu cat afecteaza siguranta subcontientului („tabloul-albumul cu amintiri”) se poate constitui intr-un declic de mare explozie emotional-empatica. Aproximez mari procesiuni in lume, rauri de lacrimi, mari convulsii psiho-emotrofe mai ales in zone precum Hollywood-ul…Dar rezultatul ramane acelasi.. Prin moartea lui Michael Jackson moare o particica din multi dintre noi..

Michael_jackson_bad_cover_1987

Odihneascase-n pace (rest in peace..) !

1=
PLATON

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Moare un mit .. dar posibil si speranta a milioane de oameni..

  1. Th3Lov3OfG0d zice:

    m-as mira sa se poata odihni …

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s