O nota de normalitate si profesionalism


Am participat azi ca si invitat la conferinţa “Alegeri europarlamentare în România; Strategii şi actori” desfasurata in Cluj, unde s-au reunit mai multi sociologi, politologi, experţi în comunicare politică, jurnalişti, ONG-uri si cadre universitare din tara. Organizatorul central a fost prof.univ. Vasile Dancu, sub auspiciile „Asociaţiei Profesioniştilor în Comunicare Politică”, a „Institutului Român de Evaluare şi Strategie” şi a „International Brand Consultants”. Dintre participanţi enumar aleatoriu pe Dan Andronic (Multimedia Political Communication), Cezar Caluschi (OSC), Viorica Roşca  (Inpolitics), prof.univ. Vasile Puscas, jurn.Corina Dragotescu, prof.univ. Ioan Rus, sen. Cordos Alexandru si altii.

Dezbaterile au avut loc sub forma unui work-shop, in care pe rand participantii au expus cate-o tema de studiu, ce mai apoi a fost avansata dezbaterii participantilor din sala. Precizez ca evenimentul nu s-a dorit unul „de mase”, cei prezenti fiind de regula mai mult sau mai putin profesionisti, apropiati fenomenului politic. Per total apreciez ca pozitive, instructive si informative acest gen de dezbateri, unde participi ca sa impartasesti opinii si experienta, si nu doar sa faci act de prezenta ca si o leguma muta (ca si-n conferintele „clasice”). Si mai mult, constat cu satisfactie ca Vasile Dancu este intr-o verva profesionala de zile mari. Pe undeva regret ca acest bagaj de inspiratie si energie nu estevalorificat in acest moment in interiorul PSD, de forurile sale superioare, dar asta e o alta discutie.

Desi s-a subliniat caracterul neutru politic al actiunii si genitorilor, nu am putut sa nu sesizez un anume aplomb mai intensificat inspre stanga, in ceea ce priveste directia discutiilor si profilul participantilor la dialog. Inca odata, daca mai era necesar, „piata” ne dovedeste ca stanga politica este mult mai vivace, proactiv-reactiva si tehnocrata decat celelalte curente politice.

In incheiere as putea face o parabola jonctionala intre „Institutului Român de Evaluare şi Strategie” si „Clubul de la Bucuresti”, numitorul comun gasit fiind dorinta de implicare si profesionalizare a actului politic romanesc, ca si diferentieri putand spune ca IRES pune accentul pe latura tehnicist-tehnocrata (know-how) a problemei, in timp ce Clubul Bucuresti se rezerva mai mult laturiilor ideatice, diplomatice si lobbiste. Intr-un viitor mediu as vedea insa posibila o conlucrare echitabila si reciproc avantajoasa intre cele doua entitati.. Cel putin voi incerca sa mediez in aceasta directie…

Aveti in continuare cateva filmari pentru a va face o idee despre calitatea si probitatea acestui gen de manifestare (scuze pentru formatul 16:9, in loc de 4:3, ce face sa apara oamenii mai alungiti pe ecranele clasice.. Nu se mai repeta.. 🙂 ).

 

1=

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la O nota de normalitate si profesionalism

 1. nraducanu zice:

  Ar fi fost util sa stim cine sunt persoanele ce apar in diferitele video-clipuri. Pe de alta parte, „verva” de care spuneti ca da dovada dl. dancu ce culoare politica mai are? Dansul, dupa cate stiu, intrase in conflict cu cei din conducerea PSD. Asteapta oare ca ei sa vina sa ii ceara scuze si sa-i ofere un loc alaturi de ei? In orice caz, in conditiile in care in majoritatea tarilor europene alegerile pentru PE au aratat un esec al stangii, dar nu si in Romania, este greu de crezut ca atitudinea critica de pana acum a d-lui Dancu fata de politica dusa de PSD va fi recunoscuta ca justificata. Peste tot in lume, dar si la noi, se solicita o politica mai radicala, o distantare de liberalismul ultimilor ani (care, printre altele, a condus si la conlucrarea cu PD-L in guvern), o mai stransa legatura cu paturile de jos, tot mai scarbite de politica ce se duce. Oare dl. Dancu in aceasta directie a dus discutiile in acest forum?

  Apreciază

  • SorinPLATON zice:

   Stimate d-le Raducanu,

   Nu ma pot pronunta asupra eventualelor lupte intestine si protagonistii factiunilor rivale, pentru simplul motiv ca scena se schimba de la un minut la altul si nici nu ma prea intereseaza subiectul, neavand nimic in comun cu aplecarea mea pe valorile doctrinare social-democrate.
   Totusi mi-am permis sa observ partea plina a paharului, a faptului ca indiscutabil d-ul Dancu este o valoare ce se re-autocalifica si re-autentifica prin astfel de initiative si o spun asta din fair-play, chiar si-n conditiile in care grupul dansului ma dezavueaza si diabolizeaza in ochii tertilor… E adevarat ca logica si miza unor astfel de manifestari pot fi cu mult mai adanci decat par la o prima introspectie, dar poate nu ar fi rau sa ne canalizam pe eforturile conjugate, palpabile, inspre mai binele comun…
   In continuare consider salutare astfel de initiative din partea colectivului ce-l supervizeza profesorul VD, pentru a confirma inca odata daca mai era necesar ca dansii „mai si gandeste si numai munceste”, fatza de panoplia altora..”care este”. Daca contez sau voi conta in economia jocului, in permanenta voi milita pentru „recuperarea” unor personalitati de genul prof.Dancu sau prof. Puscas, dupa cum la fel de bine am militat oarecand pentru oprirea linsajului mediatic si recuperarea un personalitati de factura fostului pres. Iliescu ori a fostului prim ministru Nastase.
   Concluzionand, puterea consta in unire, cu atat mai mult cu cat „adversarul” te urmareste cu ghioaga dupa coltz, pana la nivel de punct si virgula..

   Cu stima,
   1=

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s