Nuica Gate


.. sau altfel, scandalul sexual de la Chisinau, putem spune ca are cel putin o pista suplimentara de interpretare decat clasicizatele neprofesionalism acolo (conduita diplomatica stabilita prin fisa postului) si aici (obligatia serviciilor la instruire, control si penalizare), de imoralitate si obscenitate, etc.

Romania & Basarabia Sex Action

Prea putini au observat tenacitatea demna de cauze mai nobile, cu care romanii moldoveni, chiar angajati in servicii, lupta pe toate fronturile cu romanii romani, ca doar nu o sa putem spune ca toti cei din politii si serviciile basarabene de informatii sunt rsunaci sau filorusnaci… Sunt surprins de indarjirea cu care oamenii astia fac totul pentru a opri orice apropiere de Romania a Basarabiei. Si care sa fie motivul? Doar pecuniar? Credeti ca iluzorii promisiuni in bani si beneficii ar fi in stare sa motiveze intr-un asemenea grad subiectii? Ori poate antagonismul romano-roman, atat de vizibil manifest in exteriorul Romaniei, in care ” doi romani” creaza doua societati diferite, si nu doar una ca si restul natiilor, se manifesta la intregul potential daca mai este si stimulat de profesionisti.. Dar ce sa stimuleze acest fapt, in fara de deficiente de ordin genotipic-fenotipic (constiinta nationala insuficient incasatrata in gena, datorita prea tanarului stat Romania)? Este posibil ca romanii (unii) sa fi emigrat din tara ca SA SCAPE de tiganizarea permanenta a societatii, obtinuta si intretinuta vinovat de cei ce ar avea in indatoriri sa ofere un confort spiritual fiecarui cetatean? Este posibil ca stresul comunizat, tembelizarea societatii, lupta feroce pentru existenta, in care fiecarea se lupta sa dea in cap celuilalt, sa fi speriat oamenii de buna credinta? Oare este posibil ca resentimentele si rautatea fiecaruia dintre noi, poate autointretinuta de activitatile noastre comuna, cumva sa transpara tertzilor, pe care sa-i infioram.. Ce sa inteleaga si sa astepte un roman din afara Romaniei de la Romania, cand vede „acolo” toate ororile si mizeriile de pe lume? Pai sa nu fuga cat vede cu ochii, preferand limitarile agresorului, dar in conditii antecunoscute, eventual negociabile, decat dizolvarea sa moral-spirituala, chiar fizica, intr-o mocirla omniprezenta?!….

Ce respect si consideratie sa asteptam de la neromani, daca am ajuns azi sa fim urati si de ..romani.. Si cine este de vina pentru acest lucru in afara de cauzele relevate mai sus? SI DE CE NU S-A FACUT NIMIC IN ACEASTA DIRECTIE DE CATRE CEI INDRITUITZI SA FACA???!!! I-am oprit eu sau dv??!!  Sau cine-ce mama dracului i-a oprit?!!..

Totul se plateste in viatza..mai devreme sau mai tarziu.. Mai devreme sau mai tarziu chiar si hotul pica victima unei hotzii, pentru ca gozeria si mediocritatea atrage gozerie si mediocritate… Ei bine poate asta era sensul cinic al sloganului basescian „Sa traitzi bine”.. „Sa traitzi bine” NENOROCITZILOR care ne-ati adus in starea asta, va doresc eu in completare!!!…

1=

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Nuica Gate

  1. Volodea zice:

    Fa o comparatie intre lupta irlandezilor contra englezilor si lupta moldovenilor contra rusilor. Si nationalismul asta se pretinde in fond o ideologie, ori romanul e incapabil sa lupte pentru idei. El poate lupta pentru paine, impotriva lipsurilor in general (vezi 1989) dar nu pentru o idee (atat de abstracta pentru omul de rand precum ce a unitatii nationale). La noi marile nemultumiri se discuta in strigate la carciuma dupa care fiecare se duce la casa lui, isi pune boneta pe cap si se culca.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s