Calcaiul lui Polichinele si secretul lui Ahile, eventual vicevercea


In Romania tot ce incepe bine, axiomatic se termina prost..Printre tonele de exemple, cu voia dvs v-as sublinia cazul Catavencu-Cotidianul, unde are loc zilele astea un adevarat macel fratricid..

Imi aduc aminte trendul intelectual-militantist ce l-a promovat Catavencu in anii 90 in obtuza societate romaneasca si pot spune ca mediat de un umor si o ironie „odihnite”, de buna calitate, i-au adus o aura de „radio europa libera” in varianta scrisa, hazul de necaz fiind mobilul remontarii noastre de zi cu zi, in lupta cu „racilele” marilor schimbari, de regula negative, din societatea post pseudo-comunista. Dar orice minune tine maxim trei fatidice zile, cu timpul succesul urcandu-se sub forma de vedetism la capul initiatorilor, un Toma, un Dinescu, un Mihaiu, dar si altii, pe masura ce si-au echivalat talentul si influenta in bani (vanzarea de actiuni), ce i-a aburcat intr-o „alta clasa sociala”…e vorba de cea criticata „inainte”…”colateral” brusc le-a taiat aplombul revolutionar si implicit credibilitatea, acum fiind mari apropitari ori functionari cu rang in stat..

Catavencu-alot of talents https://sorinplaton.wordpress.com/

Am criticat la acel moment proiectul de marketing prin care si-au diversificat oferta de media, deschizand ziarul de news si opinii Cotidianul, ce ca un adevarat calcai a lui …Polichinele.., a facut un bine, si ala relativ si limitat, deschizand robinetelul cu bani in urma traficului de influenta polico-economic, dar si mult rau, demobilizand talentul scriitoricesc nativ, si militantismul, totul esuand in timp intr-o medie cenusie de balacareala cu staif, specific mass-mediei cu pretentii nejustificate.

Pacat de ei. .. Pacat ca au lasat caii troieni (cercurile de interese politico-economice) sa faca svaiter din principiile si deontologia lor. S-a verificat a n oara, ca pe tot ce „pune mana” banul, este damnat, „foamea” si numai „dansa” fiind sursa majora de inspiratie si autenticitate, „burtile plesninde de preaplin” indemnand spre „pace si impacare” intru mentinerea status qvo-ului dobandit pe cai similare parvenitismului….

In aceste zile „capitalul” soios face ordine in biblioteca de constiinte aglutinate pe langa Cotidianul si Catavencu. Dau afara oamenii ce scriu din convingere si pentru adevar.. Adica SE AUTO DESFINTEAZA, promovand alinierea la cerintelor celor din neonomenklatura, ce orwelian azi ne conduc.. Si uite asa, din aproape in aproape, din caine de paza a libertatilor omului, presa ajunge caine de paza a mosiei perceptorilor libertatilor fundamentale ale omului.. Curat murdar adica…!

P.S. Mardale..vezi ca tu ai mai ramas singur cu stindardul luptei si neatarnarii la modul erect.. Te rog fa cumva sa ma determini sa mai cumpar Catavencu bare-mi pentru tine..hai fie si pentru caricaturistul Barbu si mistocara de buna factura, Simona Tache..

1=

PLATON

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Calcaiul lui Polichinele si secretul lui Ahile, eventual vicevercea

  1. N. Raducanu zice:

    Nu prea inteleg unde bate acest articol. Dupa mine darea afara acum vreo 2-3 luni de la Cotidianul a lui Tr. Ungureanu, iar mai recent a lui Patrasconiu urmat de alti ziaristi de aceiasi factura politica, nu are ce sa strice. Motivele pentru care oligarhul sef Vantu schimba orientarea ziarului cu ajutorul noului director Nistorescu nu intereseaza. Important este fenomenul, care dovedeste ca Basescu isi pierde colaboratorii din presa care acum 5 ani l-au adus la putere.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s