Asa nu mai merge!!!


time to act in Romania https://sorinplaton.wordpress.com

..Bun.. Am stabilit ca situatia tarii este catastrofala, ca cei responsabili de gravitate, dar impotenti sa o remedieze sunt indiscutabil cei asociati imberbei clase politice.. Am stabilit faptul ca exista factori predispozanti de genul „crizei economice mondiale”, dar si altii ce tin poate de genotipul-fenotipul national.. Ei bine diagnosticul este inspaimantator, iar prognosticul, „cel putin” sumbru, in actuala stare de fapt..

Ca atare romani de buna credinta (patrioti, vizionari, integri, educati, empatici, cu spirit de sacrificiu, altruisti), de azi putem considera ca suntem pe cont propriu! Este necesar sa ne organizam si sa initiem masuri hotarate in directia schimbarii in mai bine a situatiei. Vom avea de luptat atat cu vicisitudinile amintite mai sus cat si cu reactionarismul clasei politice, ce din gelozie, micimanism, ori interese obscure vor face totul sa nu piarda din mana parghiile puterii si pe cele ale initiativei. De aceea vor incerca din disperare de cauza sa lanseze tinte false pentru intoxicarea opiniei publice, cu jdemii de initiative de „reforma”, dar posibil urmata in etapa urmatoare..inclusiv de reprimare armata. De aceea initiativa noastra „igienizanta” va trebui cantonata in spiritul liberei asocieri populare si nu sub spectrul societatii civile, o alta marota creata de clasa politica ca o prelungire a propriilor tentacule subjugator-manipulatoare… 

Romania at work https://sorinplaton.wordpress.com

Nu indemn lumea la revolta, care ne-ar face si mai rau decat ne este, ci mai degraba la initiative de opozitie si militantism activem,  aviolente, de tip „Green Peace”, dar care sunt foarte mobilizatoare pentru public. Restul planului il voi detalia si prelucra cand va fi nevoie..

Care ar fi principalele directii de actiune dupa constituirea unui ipotetic grup de lucru managerial national, dar apolitic? Economicul ne doare cel mai tare, acolo fiind sursa primara a hemoragiei de seva vitala. Am sa fiu succint pentru a nu da idei si mura in gura celor pe care ii dorim epurati.. Cert este ca vor trebui a fi stimulate exponential NUMAI industriile ce produc plus valoare vandabila la export. Investitiile in infrastructura nu sunt profitabile, tinand doar oamenii ocupati, dar manipuland „bani dintr-un buzunar, in celalalt”. Economia romaneasca trebuie sa primeasca foarte multa „finantare sanatoasa din exterior”, deci nu imprumuturi folosibile pentru consum, eventual credite pentru dezvoltarea unor linii productive high-tech (conforme unui plan strategic de dezvoltare a tarii). Ramurile si departamentele ce vor fi considerate de catre un comitet de initiativa ca si calificabile procesului de export (cu succes) vor fi stabilite in etapa imediat urmatoare. 

Portrait of a female Romanian executive https://sorinplaton.wordpress.com

In paralel, in urma obtinerii asentimentului UE, ce de altfel nu stie ce sa se mai faca cu defecta Romanie pe cap (daca nu credeti, va invit sa abordati personal parlamentari UE, pentru o discutie off the record privind tara noastra..); vom propune introducerea unei legi ce facand apologia starii de necesitate, sa forteze fortuit, ca toata populatia tarii sa fie considerata activa, chiar daca este pensionara, ori formal „imatura”. Intr-o limita de 15-70 de ani absolut toata lumea va primi salarii-pensii plafonate, in schimbul carora va presta munca (in conditii reglementate) , in conformitate cu pregatirea si cerintele pietii.

Granitele vor deveni partial permeabile, nimeni neputand sa mai plece nejustificat decat in contextul cauzei interesul national, pentru intreaga perioada de situatie exceptionala… In acelasi timp se va incuraja importul de forta de munca, pe o plaja larga de la necalificat pana la ultracalificati, ce sa inlocuiasca deficitul intern. Masura va fi tranzitorie.

Romanian working people https://sorinplaton.wordpress.com

Se va schimba statutul politistului, respectiv al ordinii publice, instaurandu-se domnia legii, indiferent de eforturile si constrangerile ce le va implica. In paralel se va intocmi un plan de reproiectare de la zero a justitiei romanesti, care mai apoi sa se apuce de asanarea societatii (coruptie, averi ilicite, vagabondaj, atac asupra ordinii de drept, etc).

Cam atat cu exemplul de material de lucru de tip „platforma program”. Daca va fi vointa populara si se va intelege sensul lui „Desteapta-te romane, din somnul cel de moarte”, atunci „cu mic cu mare” trebuie sa achiesam la initiativa, pentru ca altfel vom disparea in neant.. cei 20 de ani post „revolutionari” fiind doar preambulul dezastrului..

Romanian working woman https://sorinplaton.wordpress.com

Nu vom reinstala perioada neagra a bolsevismului, precum nu vom milita pentru o noua forma de comunism. Esenta acum nu este doctrina-ideologia politica cat determinarea, hotararea, principiile. Echitate, solidaritate, egalitate in sanse, simpatie pentru cei in suferinta, bun simt, dar si altele, cred ca este ce ne lipseste in primul rand si trebuie deindata sa le reinvatam… Trebuie sa reinvatam sa ne iubim platonic unii pe altii si apoi ne vom reinventa de la sine.

Nimic nu va (ar) fi facut fara un majoritar asentiment popular. Nimic nu va fi facut cu forta, pe principiul ca „sunt prosti si nu-si cunosc interesul”.. Cred ca adevarata actiune populara va erupe cat de curand, cand cutitul scadentelor ne va ajunge pana la maduva de os.. Veti vedea!..

Totusi raman un optimist-idealist incurabil.. Continui sa cred in viitorul nostru cu o mesianica tenta rocvaiv spre roz.. Impreuna il vom atinge!

Romania future https://sorinplaton.wordpress.com

1=

PLATON

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Asa nu mai merge!!!

 1. CAZUL „AGENTULUI VOLODEA”

  Despre Tismaneanu mi-a atras atentia DRAGOS MUNTEANU. Afost cel cel mai apropiat prieten si confident. Am lucrat impreuna la un fel de plan Marshal japonez pentru Romania. Profitand de relatiile sotiei, mele (membra a unei influente familii) am pus la cale un urias plan de investitii. Pe langa aspectul economic a existat un puternic aspect politic. Creiarea unor statii de TV particulare si a unei cinematografii sponsorate de Sony, ar fi spart controlul complect al regimului Iliescu asupra mediei. Pentruca mafia comunista se ascundea dupa sloganul „nu ne vindem tara” trebue actionat cu finete si confiidentialitate. Dragos care era atunci Ambasador la ONU mi-a intins un numar de telefon la care sa sun, cand ajung la Bucuresti. Am ajuns cu sotia mea Kiyoko intr-un oras inca traumatizat de venirea minerilor. La telefonul care trebuia sa aranjeze vizita nu a raspuns nimeni. In disperare de cauza am luat legatura cu fostul meu sef de la TV, Neagu Udroiu.(seful
  Agerpres) Acesta a luat legatura cu Bujor Sion asitentul preseditelui.Peste jumate de ora am trecut salutat de soldati de portile Cotrocenilor, nimerind in biroul lui Ion Iliescu. Am prezentat in linii mari proiectul care putea duce prosperitate Romaniei. Au participat un numar de ministrii carora nu le retin numele. Ni sa pus o masina la dispozitie. A fost convocat primarul Capitalei Ciurel care urma sa asigure bunul mers al scurtei vizite. Termiand vizitarea Muzeului Satului am observat din masina in fata casei mele o mare agitatie. Mai de aproape am vazut un grup de persoane in camasa alba, la cravata, avand manecile suflecate. Absolut surprinzator toti aveau topoare in mana. Am reusit sa contactam o vecina care plangand isterizata a anuntat ca „tovarasii au part cu toporul tot ce era de lemn in casa”. Dupa o vizita scurta la Ambasada Japoneza am plecat spre ambasada USA. Am cerut sa vorbesc imediat cu „ofiterul politic”. Reprezentantul
  C.I.A.la Bucuresti ne-a anuntatat ca ambasada este „bug „.adica plina de microfoane. Pe o zi plouasa ne-am deplasat prin noroi intr-un colt de gradina unde se parea ca nu suntem ascultati.
  Am luat jeep-ul ambasadei si ne-am deplasat la Sectia 1 de Politie. Spionul nostru avand mustata si o figura specifica de activist de partid, vorbind romaneste cu accent ardelenesc s-a,adresat hotarat ofiterilor care motaiau pe la birouri. Tovarasi ce sa intamplat pe Alexandrina 27 ,am auzit ca a avut loc o spargere ? Raspunsul a venit promt „Ni s-a spus sa inchdem ochii.”. Ma opressc aici. Ajuns la New York la sediul de 16 etaje (imaginati cati securisti sunt aici) al diplomatiei romanesti. Relatand intamplarea lui Dragos Munteanu ( ambasador la ONU) acesta mi-a spus ” Nu cred ca este mana lui Iliescu de si orice este posibil. Probabil si-a bagat nasul TISMANEANU” La sfarsitul conversatiei a scos din sertar copia unui document declasificat al CIA In care se spune ” un anume agent pe nume Volodea este infiltrat in randurile emigratiei, actionand printre intelctuali si artisti.” Desi au trecut multi ani ma intreb si astazi daca acest Volodea nu este
  chiar Vladimir Tismaneanu? Dumneavoastra ce parere aveti?

  Robert Horvath DEVA cineast USA devagallery.com http://www.devagallery.com/

  Apreciază

 2. m zice:

  Totul este cat se poate de logic in expunerea ta, felicitari!
  Stii…M-am intrebat de foarte multe ori daca noi, romanii, am avut vreodata cu-adevarat spirit de sacrificiu, ca macar sa-l putem regasi, acum…Nu in sensul de kamikaze, nu merg cu gandul pana aici…Ma refer la aceea de-a mai termina odata cu flecareala asta inutila si de-a trece efectiv la treaba! Crezi ca se poate???* Ufff! Mea culpa: „Raman un optimist-idealist incurabil”…Ma primesti in club?
  P.S. Merci ca mi-ai readus in minte notiunea de fenotip…Fenotip, genotip…Fara gluma!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s