Yak-istii vs Zlin-istii.. ;)


Nici n-am stiut pana mai ieri ca intre „utilizatorii” de Yak-uri rusesti si cei de Zlin-uri (parca) cehesti este o competitie de tip dog-fighting mai ceva decat intre Mustangurile americane si Spitfire-urile englezesti, respectiv Henkel-urile nemtesti si Zero-urile japoneze.. E adevarat pe de alta parte ca si romanii au darul particular sa prezinte nejustificat (decat prin cost), orice oldies ca pe un goldies.. daca pana si antediluvienele Yak-uri avand inscriptionate semnalmentele „agresive” ale armatei romane, ce cica ar fi participat prin Afganistan la nush ce vanatoare de talibani cu pene… au fost scoase la inaintare pe post de „bloc defilant”… 

Cert este ca am onorat cu prezenta ca si spectator o foarte reusita demonstratie sportiva aeriana, cei mai ashi fiind dupa mine un ungur (cu un avion Zlin vopsit ..cum ar putea altfel, decat in culorile nationale ungare), si un grec (cu un avion alb la care-i suna motorul bestial de ok..a Mustang..), Yak-isti romani rezumandu-se mai mult in a speria cioporul de gura casca de pe diguri, prin simularea zborurilor razante, decat in a presta autentica indemanare….

1=

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s