Tristetea alergatorilor de cursa lunga..


Pe trioul Rus-Dancu-Puscas il cunosc atat sub forma de grup branduit sa fie „de la Cluj”, cat si personal cu subiectii individualizati, si pot spune ca frecvent ma incearca regrete ca nu am reusit in timp sa ne incrucisam cu relatii mai temeinice drumurile. Luati unitar fiecare dintre dansii sunt oameni de caracter, deschisi dialogului si provocarilor, dar nu stiu ce se intampla „pe parcurs”, astfel ca outcome-ul echipei, de cele mai multe ori fie esueaza ilogic intempestiv, fie este prost interpretat de catre terti… Asemeni unor alergatori de maraton, fiecare are o trasa proprie, care ii-iti ofera sansele ipotetice de castig ale „concursului”,.. sau de pierdere.., admitand ca doar primele trei pozitii incaseaza potul de aplauze si dividente… O caracteristica a alergatorilor, dar mai ales a celor „de anduranta” este interiorizarea, egotizarea, taierea resorturilor de solidaritate chiar si numai emotive, cu restul competitorilor, de fapt proiectand subiectii pe pozitii antagonice din perspectiva interesului personal, toti dorind castigul in dauna celorlalti.. Ei bine printr-o astfel de abordare si conduita psiho-socilogica, atletii ce-si fac veacul prin rubrica „sportiva” POLITICA, tind in timp sa se autoizoleze si de proprii suporteri, necum de „conationalii” din tribune…

loneliness_long_distance_runner

Cert este ca eu personal, pastrand proportiile, in nenumarate randuri am fost fortat sa ma aliniez la start pe piste avand in stanga si dreapta mea respectivul triou, chit ca faceam parte din acelasi „club”, si fara a mai pune in discutie seria rateurilor mele ori a starturilor lor furate cu ajutorul arbitrilor (chestie subiectiva, interpretativa), de la primul tur porneam cu handicapul unei antipatizari apriorice, nejustificate, dar generatoare de efecte distructive colaterale… Si uite asa, din aproape in aproape, „tura de pista, dupa tura”, cu sincera parere de rau am ratat (din punctul meu de vedere, sau cine stie, poate viitorul va spune ca a tuturor „patru”..) sansele integrarii la o alergare de tip „stafeta” pe o aceeasi banda, pe o aceeasi directie, cu un acelasi scop, dorinta de castig si notorietate..

loneliness_long_distance_runner_1

Intre timp a intervenit uzura trioului „de baza”, lipsa de antrenament zilnic printre dealuri si campii, a public-realations-ului cu spectatorii, si chiar a lipsei de forma sportiva constanta, ducand la  plictiseala mantinelei, necum a „sefilor de club”, ce au inceput sa caraie, unii nemaivenind la concursurile publice…nemaiplatind biletul de stadion.. si ceilalti nemaiincasand procentul de finantari din vanzarea imaginii „sportivilor” respectivi catre agentiile specializate.. Cu timpul trioul, luati cate unul s-au aplatizat in capacitati, cu atat mai mult ca lipsa proprie de performanta genera in feed-back lipsa de incasari de dividente sportive.. de fapt incapacitatea ulterioara a anagajarii unor traineri seriosi, eventual a unor ..inlocuitori de etape… Si uite asa sefii de club au inceput sa se reorienteze spre alte branduri „sportive” mai updatate, mai capabile sa faca performanta …si pe revers sa aduca bani mai multi la pusculita…

loneliness-of-the-long-distance-runner-2

Regretele trioului Rus-Dancu-Puscas sunt si nu sunt prea tardive.. iar faptul ca alti presedinti de cluburi doresc sa-i legitimeze sub culorile lor, releva posibilitatea ca li se intrevad noi cresteri teoretice de forma.. Mie personal insa imi vor lipsi din postura de potentiali amici de dupa concurs…sau cine stie…poate asa sefii clubului meu vor putea face ochi si pentru capacitatile mea si a altora, pana acum trecute subiectiv cu vederea… Cine stie, poate de fapt asa vom ajunge din nou sa alergam umar la umar pe pista de concurs…  Doar ca in acest caz, din start se rateaza orice sansa de rezonare amicala… Din pacate..

1=

PLATON

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Tristetea alergatorilor de cursa lunga..

  1. blogideologic zice:

    O, doamne, ştii cât de citit era muncitorul acela, Alan Sillitoe, după a cărui carte s-a turnat filmul ?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s