Deci se mai si moare…


..si nu-i doar shaga de „bon-ton”..

Miturile sunt designate sa nu moara niciodata. Acesta este si motivul pentru care ce-i ce s-au prins de figura investesc enorm in imagine, ca etape obligatorii in propriul cult al personalitatii..si apoi al neantificarii.. Ca efecte secundare ale acestor initiative, ca exista si asa ceva.., intocmai ca si eroii benzilor desenate, le este cu desavarsire interzis sa moara.. pentru dansii fiind exclus un eventual exitus in afara unui cadru „apocaliptic-memorabil-extraordinar”..

..Si de ce asta? Pai pentru ca fortand nota se accede insidios in constiinta publica, un soi de mental si suflet colectiv.., in care omul simplu se raporteaza, incearcand apoi  sa-si depaseasca, cel putin virtual, conditia, asociindu-si propria imagine si destin, posibil mediocre, cu a celui idolatrizat.. Si uite asa, pas cu pas.., ursita vip-ului se rasfrage metastatic asupra tuturor.. Si uite de aceea.. mumia atemporala a lui Lenin, de exemplu, nu va putea niciodata, in conditii „normale”.., sa fie inhumata…si asta pentru ca mai intai trebuie DATA JOS DE PE PIEDESTAL, chiar daca mai apoi, colateral, insasi mausoleul isi va pierde ratiunea existentiala..

De fapt acest cult al personalitatii, inainte a orice are mult mai multe efecte secundare negative, decat primare pozitive, de fapt, pe fond si alea tot negative.. Pas cu pas devii o tinta, toti incercand sa atinga si sa „materializeze” desacralizand icoana, pe de-o parte pentru ai prelua norocul „magic”, si pe de alta parte, ..contrastant..pentru a-si demonstra siesi, miticitatea tintei si „dreapta proprie motivatie” a initiative idolatrice…

***

Acest post l-am gandit ca o pasa educativa vis-a-vis de moartea actorului Patrick SWAYZE , pe care nu stiu de ce, dar l-am apreciat mult…

..SAU DE FAPT…STIU !..

PatrickSWAYZE https://sorinplaton.wordpress.com

1=

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s