Varf de lance sau „numai” varf de iceberg?..


D-ul Cozmanca, oportunat de posibilul sau statut de sef de campanie a doctorului Oprescu, a facut printr-o scrisoare deschisa adresata militantilor si simpatizantilor SIMPLI ai PSD, o radiografie foarte autentica a starii de fapt din acest partid. Nu am sa fac eu sublinieri sau reiterari de pasaje a acestui mesaj-apel, dar am sa spun ca mi se pare nefiresc ca acest diagnostic sa razbata catre oamenii de la baza societatii, fie ei si de stanga, doar pentru ca poate deservi niste jocuri si lovituri politice, sau exclusiv pentru ca este promovat de cineva cu vizibilitate…

Situatia reala din PSD am expus-o in decursul timpului si eu dar si alti oameni SIMPLI ca si mine… dar nu am fost luati in seama, ca in cel mai rau a posteriori caz „am fost promovati” la stalpul infamiei si diabolizati. Ei bine de ce nu am fost luati in seama atunci? De ce atunci, sau cel putin ce spuneam noi, nu era credibil, dar acelasi lucru, ambalat in alte pene, astazi este cat se poate de actual si digerabil? Oare nu este si acest fapt unul din simptomele ca acest partid.. „al celor multi” .. a fost confiscat celor multi.., pe diferite cai mafiot-oculte si apoi setat sa se desfasoare dupa principiile Camorrei? Si de ce aceste realitati au fost alese sa fie promovate doar ..sau chiar acum?.. De ce o „durere” este preluata, prelucrata si trimisa la produs doar sa deserveasca unui scop posibil infam?..Ori ce poate fi decat infamie, lovitura sub centura, VENITA DIN INTERIORUL INTIM DE PUTERE, la adresa unei unitati, campanii si strategii comune, dintr-o anumita directie?! Daca Geoana este presedintele PSD si mai ales daca este candidatul desemnat al acestui partid, bun sau mai putin bun, ca nu asta e discutia, nu ar fi firesc ca in numele unei „ideologii” comune, ca sa nu spun spirit de colegialitate, ori chiar logic-fireasca subordonare ierarhica, TOTI sa traga carutza in aceeasi directie, urmand ca analiza cantitativa si calitativa a outcome-ului sa se faca numai DUPA prezidentiale??!!..

Din punctul meu de vedere, daca se doreste in partea stanga a esicherului politic, ca un om de stanga sa inlocuiasca de la putere eroarea reprezentata de regimul Basescu, atunci se impune crearea unei „mari coalitii” de stanga. Geoana si Oprescu TREBUIE sa se aseze la o aceeasi masa de negociere, sa fie inchisi de terti cu lacatul in separeu, pana ce dau drumul la un oaresce „fum colorat” pe horn ( 😉 ..aluzie la tipicul alegerii Papei) si pe baza unui „brainstorming” argumentat, lasand orgoliile, arivismul si imboldul patologic ai propriilor suporteri beneficiari & finantatori.. sa stabileasca cine sa iasa in numele PSD la competitie, secundului rezervandu-i-se printr-o viitoare modificare de legi, o pozitie de vicepresedinte.. Iar apoi toata lumea este obligata sa paraseasca baricadele artificiale si sa se inroleze PRO DOMO in directia corecta..

Karate kid https://sorinplaton.wordpress.com

Eu nu stiu ce sa mai zic..dar aceasta ar fi deontologia normala de aplicat, DACA si numai daca, se doreste cu adevarat si de multa lume, ca PSD sa castige alegerile.. Sau de fapt nu se doreste ca PSD sa castige alegerile, ci doar un indiferent ce subiect?!!.. Pana una alta divide et impera este o realitate promovata zi de zi, cu succes, de pseudo-dreapta ce ne conduce spre triunghiul Bermudelor, cu un pirat pe post de timonier..

1=

PLATON

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Varf de lance sau „numai” varf de iceberg?..

 1. Alpert zice:

  Cred ca ori Cozmanca face jocurile lui Basescu, ori merge de partea lui Oprescu. Oricum o actiune bine calculata, menita sa „sparga” PSD-ul la capitolul imagine inainte de alegeri. Sunt cateva intrebari legate de demersul lui Cozmanca:

  „Este libertate de expresie in Romania. Pacat ca trebuie sa treaca cinci ani de zile (de la congresul in care Geoana a devenit presedintele PSD, n.r) sa poti sa spui asa ceva.”-Mircea Geoana

  „Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca gestul lui Octav Cozmanca de a ataca „global” formatiunea „intinde covorul” pentru Traian Basescu, si ca ,daca acesta ar accepta sa devina seful de campanie al lui Sorin Oprescu, „lucrurile devin cu atat mai grave”.-NewsIn

  Potrivit unor surse din Primarie, una dintre variantele pentru functia de director de campanie este Octav Cozmanca, fostul secretar general al PSD si unul dintre principalii directori de campanie ai formatiunii conduse de Ion Iliescu si de Adrian Nastase pana in 2004, informeaza Cotidianul. „Sa-i arat eu lui Viorel (Hrebenciuc, directorul de campanie al candidatului Geoana – n.red.) cum se organizeaza o campanie”, ar fi spus Cozmanca, potrivit surselor citate.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s