ROMANIIAAAA … si-n rest tacere


Am revenit dintr-un scurt periplu extern facut la nivel de grass-routz (interactiuni cu baza societatii si mai putin cu protipendada), prin Ungaria si Slovacia, iar primele concluzii sunt ravasitoare. Fara sa-ti dai seama cand esti in tara, Romania este la propriu un imens cazan sub presiune. Zgomotul sau de fond, desi asurzitor pentru un newcomer, devine o nota de normalitate pentru cei condamnati zilnic sa-l consume, sau ma rog, sa-l ofere…

Primul lucru ce-l vezi cand te uiti afara, cautand dupa uzual si normalitate este ABSENTA oamenilor si a viermuielii sterile de pe strazi. In afara de centrele turistice ori manifestarile organizate nu vezi tipenie de om, de zici fie ca asisti la decoruri parasite de filme cu ghost-i, fie c-au deratizat cu vreo bomba cu neutroni. Evident ca la pachet primesti in piept si-o portie consistenta de LINISTE asurzitoare. Si daca la inceput te „dor” timpanele ca nu vezi zborseala in media, pe strada la colt de drum, in aer…prin feed-back chiar si acasa…in scurt timp TE OBISNUIESTI, iar in secunda doi incepi comparatiile depreciative cu „biotopul” tau civilizational, denumit generic: ACASA. 

Incepi sa intelegi asa ca totul la noi se contabilizeaza sub forma de stres direct in codul genetic.. Si pentru ce asta? Ce ne anima sa ne isterizam paroxistic fiecare minut si secunda, in timp ce RESTUL oamenilor de pe planeta (Europa cel putin) vegeteaza constructiv si SE CONSERVA? Sa inteleg ca suntem damnati la acest destin semidoct mizer? Suntem ursiti sa ne autoconsumam in nimicuri fara sens, privite la scara perspectivei? Chiar atat mai este de furat in tara asta, incat sa anime o asa mare desfasurare de forte, ce secundar sa produca, sau deliberat sa ofere o larma cosmica, menita a masca sau sterge urme?..

deafening silence 

Cum e posibil ca la o aruncatura de bat de jur imprejurul tarii oamenii sa fie relaxati, fericiti si ZAMBITORI in masa? Cum e posibil ca in schimb „acasa” nota dominanta sa fie incrancenarea? Incrancenarea pentru supravietuire… incrancenarea lui „care pe care”…incrancenarea de a fi contra firii, numai din hobby… incrancenarea de a fi gratuit mojic, in loc sa fii OM..

Cum am revenit in tara, „raul- ramul” urla ca din gura de sarpe de nu stiu ce tragedie a lu’ nu stiu ce boci sau basesti, si asta in timp ce intr-o  nota festivista sunt anuntate dezangajari in masa a ramuri intregi de economie.., reculuri extraordinare a nivelului de trai…, dar mai ales FORTAREA POPULATIEI sa soarba pana la ultima picatura cupa de stres, neliniste si spaima, pe tema crizei mondiale..criza care de altfel in alte parti, teoretic la fel de afectate de aceeasi criza, nu se simte mai deloc, decat cel mult printr-o nota de subsol in nush-ce avizier de ziar satesc..

Eu cred ca suntem o tara definitiv si total alienata, iar oamenii de la baza fac involuntar jocul celor „ce doresc sa-si mascheze parsiv intentiile raptului” din postura de conducatori, reproducand zgomotul de fond venit din „difuzoare”. Si asa in curand ne vom auto-anihila in spumele propriei neputinte…. Vom ramane ceva mai mult sau mai putin, decat un gaunos NIMIC!

Voi reveni cu materiale & fotografii legate de aceste trip.

1=

PLATON

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ROMANIIAAAA … si-n rest tacere

  1. snake zice:

    cata dreptate ai, Sorin. exact aceleasi stari le-am simtit si eu atat afara cat si la intoarcere in tara. da, suntem o tara bolnava, cu o populatie suferinda de cancer malign.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s