Povesti despre echitate si egalitatea de sanse


Ascultam ieri in masina, un comentariu tamp facut dupa o stire,  la un post national de radio, ..poate la fel de tamp. Cum nu am obiceiul sa intru in jocul manipularii media, sunand in emisiuni pentru a emite puncte inpersonalizate de vedere, incerc sa ma destainui fanilor & „fanilor” mei direct in scris.

Printre altele se batea moneda pe faptul ca pensionarul vest-european isi permite, chiar daca fortand nota, sa petreaca 2-3 vacante turistice in decursul unui an..si asta in timp ce parintii si bunicii nostri, cel putin la fel de indreptatiti moral ca cei de mai inainte, dupa o viata de munca si chin sa-si petreaca, poate ultimele zile de viata, in cea mai crunta mizerie, nesiguranta pentru ziua de maine, foame, deznadejde, disperare… Eu nu stiu ce sa mai zic, si trecand peste carta de asociere a fiecarui stat la conglomeratul babilonian numit Europa, unde prin definitie si principiu se vorbeste de standarde comune, prezent si viitor congruent, nivel de trai uniformizabil in estul „salbatic” cu vestul „civilizat”, continui sa ma intreb retoric de ce se vorbeste pe foc automat despre ECHITATEA si EGALITATEA DE SANSE?!… Se vorbeste insa  in politica europeana despre multe si mediat de multe vorbe goale, in definitiv.. Pai nu-i sta caviaru’n gat vesticului, stiind corespondentii sai social din est, ca sunt proiectati in lumpen flora, mai ceva ca evreii in furnalele nazistilor? Unde este atunci principiul catolic si protestant al ajutorarii celui de langa tine la anaghie, a societizarii civile a natiunilor, cu pasarea de responsabilitati catre comunitati regionale-locale.. Aud mai Baroso? Aud mai Philipe Cordery, mare socialist de duminica..

https://sorinplaton.wordpress.com

Cu parere de rau si jena am sa va spun care este de fapt schepsisul (actual, ca cel istoric e o grozavie si mai si) nivelului de viata de huzur al occidentalilor, vest-europenilor indeosebi, vis a vis de restul fraierilor mondiali (europeni). Am sa va zic in subsidiar de ce criza economica a fost proiectata acolo, pentru a functiona bine aici… Ei bine, mediat de niste artificii tehnice, chichite legislative, gandiri diabolice s-a pus la punct in decursul generatiilor, un sistem economic ce se numeste CAPITALISMUL LIBERAL, prin care, in subsidiar se produce o puternica subjugare si spoliere economica a tertilor-natiuni,  puse fortat in postura de aspirante (aspirante de a ajunge la niste standarde false si in fatza cu tinte si asteptari create in fals si parsiv de aceeasi societate „universala a bunastarii”, in frunte cu varful sau armat de lance, DEMOCRATIA). Iar mai departe totul decurge logic si controlat (prin FMI de exemplu). „Pune-i sa jinduiasca, pune-i sa spere, pune-i sa se imprumute, pune-i sa consume mai mult decat produc, depuncteaza-i si descalifica-i economic astfel incat produsul-plus valoarea muncii lor sa se reduca tot mai mult in raport cu „baza vestica de comparatie”, baga-le spaime cu molime, cu razboaie atomice, baga-le conditii peste conditii, ca mai apoi cand se indeplinesc sa se schimbe regula”…, ce mai tura vura  O MIZERIE de societate asazis civilizata..

https://sorinplaton.wordpress.com

Cu alte cuvinte eu, dvs, parintii si bunicii nostri, finanteaza vacantele si viata de huzur a „confratilor” vestici, pentru simplul motiv ca am avut ghinionul sa nu ne nastem acolo…Mi se face greata cand ma gandesc la elaborarea discursurilor vesticilor si la prestanta magistra in a-si impune standardele de „superioritate genetic-fenotipica”, catre victimele lor, natiuni.

Viata asta este profund incorecta, ne fair play, in care „1000” sclavagizeaza pentru betia ecstatica a celui din varful piramidei. Eu zic ca asa nu mai poate continua la infinit si ca se impune de urgenta, la inceput pasnic, gandirea unui nou „deal” international (european), in care „nici paine fara munca, dar nici munca fara de paine” sa fie sloganul de capatai. Probabil „clasele exploatatoare” vor face tot ce le sta in putinta pentru pastrarea status qvo-ului actual..cel putin din lipsa cronica de viziune.. si de aceea trebuie sa fim pregatiti si sa proiectam underground modernizarea societatii umane, pentru punerea acesteia sub noi ratiuni si logici de existenta, chiar si daca va fi nevoie de jertfa noastra fizica. Viata noastra este de fapt o cumplita si permanenta jertfa si suferinta…Pai atunci de ce nu i-am da un sens constructiv daca tot ne sunt harazite aprioric caznele?!… AUD?!!..

https://sorinplaton.wordpress.com

1=

PLATON 

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s