Ei dragii moshului.. cam asta „fu” cu politichia si pe (1989-) 2009..


.. o insailare oarba si bezmetica de umori, isterii, egotisme, mediocritate, toate de sorginte feudalista, insotite in ultima decada de o simptomatologie tot mai solida de derapaj a firavei noastrei democratii spre autoritarism, spre accente dictatoriale. Un lucru s-ar mai putea spune acum la sfarsit si inceput de ani .. „hai doua”.. In primul rand Basescu & Co au parvenit la putere dupa ultimele prezidentiale (cu acordul „sefilor internationali”- am sa prezint cu alta ocazie schema de putere, a deciziei politice, la nivel macro – micro) mijlocit de o frauda electorala de proportii, pe care insa coruptia, duplicitarismul si lasitatea romanului de la tabloul national de comanda le va lasa „nedescoperite” si nepedepsite, cel putin o perioada si anume pana cand …vom prelua noi cei integrii puterea…. Cu alte cuvinte postura de presedinte a lui Traian Basescu este lovita azi de nulitate, iar mai departe tot ce face acesta impreuna cu oligarhia din spatele sau in numele administrarii puterii este un act profund ilegitim si un abuz anti-statal.

In alta ordine de idei, prin persistarea umbrelor si neclarificarilor argumentate vizavi de „revolutia romana” acum dupa 20 de ani, pe langa sabotarea reconstructiei sentimentului de coeziune nationala, precedata de o reconciliere a intregii societati, posibilitatea ca trecerea noastra spre „democratie si libertate” sa fi fost „mediata” de-o lovitura militara de stat via parghii internationaliste (adica o masinatiela varful puterii si de sus in jos) in loc de o revolutie in sens literal (o rasturnare a puterii de catre masele populare, de jos in sus) arunca o anatema de ILEGITIMITATE intregii sau cel putin majoritatii actualei clase politice… Iar in rest cuvintele sunt de prisos….Va veni insa o vreme cand „adevarul nu va mai umbla cu capul spart pe ulitze”.. Va veni mai devreme sau mai tarziu o vreme cand toti vor plati nota de plata a consumatiei prestate, respectiv cand cei merituosi vor fi reconsiderati de catre societatea pervertita.. Si asta nu peste mult timp.

https://sorinplaton.wordpress.com

In rest, dupa cum am spus si-n alte precedente posturi am sa incerc sa evit sa mai bat apa in piua pe aceleasi subiecte, o poliloghie „desueta” pe aceleasi re- si multi-dovediri. Cine a avut urechi sa vada si ochi sa auda deja au gasit in acest blog toate informatiile necesitate pentru a recompune imaginea uriasei si monstruoasei colatii de interese pe care o traim, o confruntam, zi de zi si ceas de ceas.. Nu voi mai pierde degeaba timpul… Oricum revolutiile de forma si fond se fac cu barbati si nu cu gaini… iar candva tara ne va cere pe cei autentic curajosi si patrioti, in contrapartida cu aruncare peste bord a celor autentic patrihoti.. Pe ce ma bazez? Pai ia sa vedem.. Daca i-ai fi spus in ’45 lui Malaxa ca „de maine” tot universul sau personal se va prabusi si ca un alt sistem va prelua de zero societatea, reconfigurand valorile de baza ar fi zis ca esti nebun.. Poate ca tot asa si „astia de azi” se simt stapani pe situatie, razand pe infundate de noi,… „nebunii”… Evident ca scapa din vedere faza cu „cine rade la urma”, dar asta se va contabiliza la momentul potrivit ( 😉 ) nicio grija… Pana atunci se vede treaba insa ca traim o realitate orweliana mai dihai decat ne-am fi putut inchipui ca poate parvenitismul socio-politic sa o creeze. Va propun deci pentru urmatorul interval o rezistenta activa „moderato-piano”, ca sa nu ne irosim aiurea resursele si munitia, pentru cand va veni cu adevarat momentul pentru adevar, dreptate, echitate, egalitatea de sanse, fair-play… Care VA VENI CU SIGURANTA!..

https://sorinplaton.wordpress.com

1=

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ei dragii moshului.. cam asta „fu” cu politichia si pe (1989-) 2009..

  1. pacat ca ai dreptate…”Noi in anul 2000…”

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s