Haiti, Tahiti..tot un dreaq… Pai nu???!..


„Mos Teaca si Conu Leonida, de manutza amandoi si calare pe cai de lemn”, cam asta ar fi caracterizarea ultimei boacane cazone emanata din traiectul formarii unei armate de elita, cica high-tech si de secol 21 in Romania. Sa doresti „sa ocupi” umanitar Haiti si sa te trezesti ca faci „salturi inainte-culcat” printre sezlonguri de plaja din Tahiti, poate sa spuna ceva tertilor martori stupefiati…

https://sorinplaton.wordpress.com

Un la fel de duplicitar „ceva” ne spune si intempestiva decizie de-a ne inhama la o noua aparare „istorica” a crestinatatii (civilizatiei capitalist-occidentale), prin impanarea noastra cu sisteme reactive defensiv-tactice de sorginte nord-americana. Este chiar interesanta insa, maniera triumfalista in care ni se prezinta „succesurile” noastre diplomatice si geostrategice, omitandu-se ca din intamplare, sa ne fie prezentate si costurile pericolelor colaterale. Si la urma urmei nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece. Romania este sau crede ca este importanta exclusiv prin geolocatie, neavand NICIUN alt atu de pus pe masa negocierii securitatii mondiale din acest moment. Energetic suntem cu resursele sleite. Potentialul nostru national de mediatori ai pacii este aproape de zero, avand diferende mai mari sau mai mici cu absolut toti vecinii apropiati sau cu unii mai indepartati. Logistic militar suntem undeva intre epoca pietrei (1945) si epoca bronzului (1975). Capacitatea noastra economica si de resursa umana este mult sub media europeana… asa ca Q.E.D.. Exact ca si-n sloganul „frumoasa tara, da pacat ca-i locuita”.. suntem buni numai pentru ceva la a carei existente nu am contribuit cu nimic; suntem buni doar pentru regiunea in care din jocul sortii locuim.

https://sorinplaton.wordpress.com

Deci situatia din teren ar sta cam altfel decat cea rozalie prezentata de prezidentul Basescu. Cum ar veni, devenim din start camp „tactic de lupta”. Orice tactician de stat major militar ar sti ca o prima conditie in penetrarea obiectivelor cu adevarat strategice din civilizatia vestica este sa inactivezi umbrela lor de protectie. Cu alte cuvinte nimeni, niciun agresor normal la cap si bine pregatit profesional, nu se va risca sa trimita un atac randomizat (decat unul masiv, ceea ce este o alta situatie) de rachete conventionale sau tactic-nucleare  stiind ca acestea vor avea sanse sa fie puternic decimate. Ca atare vor dirija PRIMA „livrare” semnificativa de „kilotone” in directia „igienizarii” sursei de aparare cu rachete si statii de radiolocatie terestra.

https://sorinplaton.wordpress.com

In concluzie, daca nu am fost pana azi, de maine suntem cu siguranta trecuti ca si tara, cu latitudinea si longitudinea exact setata in cadrul silozurilor ofensive a unor state ca si Rusia, China, Iran, etc. Si aici nu mai pomenim de afilierea noastra SUPLIMENTARA la ratia mondiala de sabotaj. Vom vedea noi pe unde scoatem camasa, cand sub motivatia ca suntem parte constitutiva a „agresorului mondial” cum este candid gratulata US, vor incepe sa ne explodeze garniturile de metrou sau trenuri, gari, aeroporturi, autobuze, avioane de linie, mari centre comerciale sau de aglomerare urbana, obiective strategice gen acumulari de apa, centrale, uzine si asta cand mai mult ca sigur „alquaidistii” ne vor (re-) incadra pe lista lor de prioritati…

https://sorinplaton.wordpress.com

Cica romanul cand n-are de lucru isi face… Ei bine de data asta s-ar putea sa fie insa mai groasa decat de obicei, altii fiind excelenti in strategia lor ofensiva, in raport cu mediocritatea noastra funciara din orice, inclusiv  in doctrina si fapta defensiva… Soo watch up people. We are dealing with hell from now..

https://sorinplaton.wordpress.com

Vorba ardeleanului… „de amu-nainte… Dumniezouu cu mila…!”

1=

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Haiti, Tahiti..tot un dreaq… Pai nu???!..

 1. dana zice:

  „Sa doresti “sa ocupi” umanitar Haiti si sa te trezesti ca faci “salturi inainte-culcat” printre sezlonguri de plaja din Tahiti, poate sa spuna ceva tertilor martori stupefiati…”

  chiar ai pus botul? verifica pe http://www.times.ro – stiri la misto :))))))))))

  Apreciază

  • SorinPLATON zice:

   @ dana.raduly
   Sa zicem ca botul il pun altii… Esti cumva sigura de ce afirmi, respectiv ca stiam sau nu „fapta autentica” si corespondenta sa din stire? Se pune problema ca „romanii astia ce se cred cultisi bine informati” sunt indaratnici si nu accepta din orgoliu sa li se paseze o concluzie corecta. In majoritatea cazurilor, reuniunea a doi specialisti neaosi genereaza cel putin doua diagnostice contrastante… Si atunci esti nevoit sa apelezi la deontologia sociologiei, psihologiei si chiar psihiatricii, pentru a putea identifica o cale eficienta sa penetreze activ astfel de „firewall-uri de softuri IQ” mioritice..
   Concluzionand POATE am vrut sa observ in vivo cum reactioneaza „masa” la nadirile grosiere, dupa cum tot POATE am vrut sa deduceti singuri…condusi usor… de capacitatea mass-media sa (ne) va manipuleze si sa (ne) va zapaceasca de tot. Practic un ziar sau TV-u national daca se intrunesc „necesitatile strategice ordonate” pot in orice moment sa (ne) va bage pe gat un nou „Mars Atack” (atac regizat „radiofonic” cu martieni verzi)…
   So watch out dude…

   Apreciază

 2. Viorel Maerean zice:

  Pai , asta-i ! Te-amesteci cu tarata de mananca porcii! Dar , asata au hotarat alesii! Istoriceste vorbind, nimeni din iubitii conducatori ai Romaniei, (paote cu exceptia lui Antonescu si Ceuasescu ) n-au avut nici o treaba cu protimea pe care au condus-o. SI poate si din racheto-modelele astea le iasa ceva unora dintre conducatorii iubiti !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s