Adevaratul pericol pentru stanga democratica


Articol publicat initial in portalul Napoca News

Complicata viata politica din tara noastra, in care accentul este majoritar pus pe subiecti in loc de oferta de programe si buna administrare, se constuie pe zi ce trece intr-un pericol fundamental pentru ceea ce doctrinar si generic se numeste stanga. Nu putem face apoi abstractie de apetenta noastra nationala spre insularizare si desolidarizare civica la nivelul marei mase de cetateni, nu mai explic in contul caror ratiuni si mosteniri istorice. Cert este ca incetul cu incetul ajungem intr-un tablou imaginat si zugravit cat se poate de plastic de Karl Marx; societatea ajuge sa se divida pe doua mari si late clase sociale, „conducatorii”, respectiv „condusii”. Ei bine data fiind aceasta tendinta in crearea ori … recrearea constiintei de clasa sociala, daca mai aditionam aici si „calitatile” nationale mai sus amintite, vom ajunge in scurt timp in situatia in care interesul celor multi si oropsiti sa nu mai poata fi fizic reprezentat.

 https://sorinplaton.wordpress.com

Constiinta de clasa va evolua diferit in functie de nisele deservite. In timp ce „exploatatii” vor tinde sa se interiorizeze, sa se izoleze de societatea care „le face rau”, poate si din lasittea de a-si asuma o pozitie de forta in a-si reclama drepturile inalienabile, „exploatatorii” se vor vedea in postura necesitatii de a strange randurile, de a-si nivela asperitatile inter-relationale cu cei de felul lor, pentru a-si prezerva si promova mai eficient impreuna privilegiile in raport cu restul societatii, a „partenerilor sociali”.

Toate initiativele ce aduc atingere formei si fondului social-democratiei de exemplu, vom vedea mai tarziu ca sunt inscrise in grafic intr-o singura directie si sens: IN JOS. Ca atare stanga trebuie sa se angreneze cu toate eforturile in directia prezervarii influentei sale, mai degraba decat in directia promovarii sale pentru noi nise societare. Si asta dupa cum spuneam, in timp ce dreapta politica, reprezentanta marilor averi si centre de influenta, nu va avea altceva de facut decat sa stea si sa astepte…sa astepte pana „aia” singuri isi vor administra masochist atatea lovituri de vor ajunge sa sucombe ori vor ajunge a 5-a roata la caruta pe esicherul politic.

https://sorinplaton.wordpress.com

Concluzionand, prin inconstienta, prin superficialitatea, egoismul, mediocritatea, ori chiar reaua intentie a celor autoaburcati in fruntea stangii romanesti, date fiind realitatile momentului aditionate pe cele istorice, vor lasa oamenii necajiti (~90% din cei „22 milioane”) fara niciun sprijin in fatza rapacitatii dreptei, a reprezentantilor marelui capital in special si mai putin a reprezentantilor dreptei nationaliste. Asa ca dati-o inainte fratacilor cu zavistia.. Dati-o inainte spre… INAPOI.., mai alde Vanghelie, Mitrea, Nastase, Ponta, Mazare, Sarbu si care incornorati iti mai fi fiind.. Dati-o inainte, ca si asa va stiti „sub scut”, ca la o adica daca esuati corabia „fraierilor”, just like that va veti translata spre partidul (partidele..) celor grosolan de avuti, ceea ce si sunteti pe fond.

1=

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Adevaratul pericol pentru stanga democratica

 1. George Bara zice:

  cine stie ce bloguri se inchid dupa publicarea listei cu gay-i 🙂

  Apreciază

 2. fanu zice:

  Eu aş mai adăuga pe unu la listă ala de vinde maşini unelte prin cluj, l am auzit azi pe la radio gângâvind ceva; ăsta este or nesimţit nesimţit or inconştient de a strâmbu de nu îşi dă seama cât este de penibil…

  cât despre alde vanghelie cred că le a zis O telectualilor pesedei şi mai ales lu Geoană

  să vedem câţi se regăsesc pe lista cu gay promisă de vadim tudor, apoi mai discutăm de viitorul PSD…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s