Un partid nou ce se naste mort


Articol publicat initial pe portalul NapocaNews

Uniunea Pentru Progresul Lor sau cum se va numi artificiala constructie a serviciilor secrete de sub pulpana marinerului, va reprezenta in cel mai bun caz o forma fara fond. Pe de-o parte analiza (concluzia) de la care s-a pornit cum ca ar fi un spatiu nisa undeva intre PSD si centura politicii este ilogica, cu atat mai mult cu cat PSD-ul ultimului deceniu a fost mai degraba amorf doctrinar si eventual oportunist, de cat in a-si afirma prin fapte de guvernare viziunea si doctrina de stanga. Este deci o tinta falsa in a delimita un spatiu ideologic „liber” in zona centru-stanga. Tot falsa ar fi si concluzia cum ca electoratul de stanga asteapta o constuctie noua pe acest palier. Simpatizantii de stanga se confunda de cele mai multe ori cu patura sociala cea mai de jos si nu cu o ipotetica clasa medie care din oportunism si „fitzologie” bifeaza mai degraba pentr-un PNL, ori alternativele obscure ale francmasoneriei, cu variatia cluburilor Rotary si Lions. Ei bine stangistii, in calitate de victime nete ale agresiunii capitalismului international – national, nu mai au chef de viata la modul general, ca sa isi mai puna problema unor aere boeme ca cele de promovare si aditionarea la vreun nou partid…

https://sorinplaton.wordpress.com

partid-nou-de-stanga

Nu este de neglijat nici fondul viitorului „concurent” al PSD, resursa umana a ” ‘ ndependentilor” fiind una profund erodata si fumata (generali de „n” stele pentru armate cu cai de lemn, mari corupti necondamnati; ratati si fatarai a diferitelor partide genitoare), invatata la rele, cu stampila de parveniti in frunte, fara noutati, fara viziune, fara motivatie ori imagine de promotori ai intereselor celor multi … inaintea intereselor egotice de grup.

Pe de alta parte PSD-ul isi pierde vigoarea pe mana sa. Amanarea la infinit a reformei de fond cu accent pe meritocratie, pe echitate organizationala in paralel cu promovarea  pragmatica a unui mesaj mult mai adecvat nisei politice caruia ii apartine a dus in timp la o puternica eroziune a gradului sau de acceptare si digestibilitate publica. Ori a-ti pierde credibilitatea este ultimul pas inaintea vriei… La trecutul congres PSD s-au desfasurat cateva mutatii strategice ce au propulsat un declarat nou tip de management la varf. Dar a se rezuma actiunea de modernizare doar la valente de imagine ori de slogan (vezi asocierea neverosimila cu un asa zis castrism si che guevarism), fara a da drumul in cel mai scurt timp la actiuni de modernizare structurala pe verticala si orizontala, va duce la o totala ilaritate in publicul martor „mut” precum si o anatema de lunga durata pe capul tuturor celor identificati ca a fi farsori de serviciu.

Revenind, initiativele „independentilor dependenti” fac parte dintr-o strategie de marketing politic (teasing) prin care se studiaza reactia publicului, se obisnuieste fortat opinia publica cu ideea acestei constructii, dar mai ales se creaza o asteptare falsa in public, care va deveni cica satisfacuta tocmai prin interventia sa (a noului partid) „salvatoare”. Tot prin marketing se delimiteaza-markeaza deja cu „feromoni” un spatiu vital virtual, care desi nu exista ca atare, se vizeaza a fi pentru inceput depopulat de catre PSD si eliberat la cheie. S-ar putea insa ca potriveala de acasa sa nu rezoneze cu cea din targ, cel putin pentru trei variabile:

1.Ce se va intampla daca totusi PSD-ul va trece hotarat de la etapa de imagine la o reforma de fond?

2.Ce se va intampla daca publicul nu va receptiona ca necesara aceasta nou constructie politica?

3.In fine, ce se va intampla daca social-democratia va rupe pisica, trecand la un mesaj doctrinar clarificator socialist (singura sa sansa de salvare…), renuntand la struto-camila ideologica capitalistoida actuala?

1=

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Un partid nou ce se naste mort

  1. fanu zice:

    cred că vom vedea care ar fi diferenţa între un marinar şi un pantofar atunci când sunt încuibaţi ţărişoarei; fireşte ambii sunt dacă nu nocivi în dictatURĂ pot lejer să fie perfizii din spatele vieţii, mereu dispuşi la asasinate şi mai ales la antinaţonalisme; pe marinel îl văd în stare să le deie locul doi la unguri, fără nici o mustrare lacrimară, ăsta plânge doar înainte în timpul sau după beţie şi în cel mai înalt grad doar din scremutul tiranului când se vede încolţit, eventual alergat…
    astăzi nu mai există îndependeţi decât la nivel personal, colectiv sunt traseişti şi atât
    să şi ieie marinaru DAR NUMAI AGĂŢAŢI DE GÂT ŞI DOAR PENTRU APE ADÂNCI, FOARTE ADÂNCI

    Apreciază

  2. Micawber zice:

    Asemanarea cu fostul APR este ca baza acestui partid care se coace provine tot din PSD(R) sau cum ii mai zicea pe atunci. Deosebirea e ca APR nu fusese creat de puterea din anii ’90 spre a combate opozitia. Alta asemanare e ca probabil si acest partid va disparea. Alta deosebire e ca va disparea probabil dupa ce-si va fi facut pe deplin datoria fata de Basescu-PD.

    Apreciază

  3. ALM zice:

    Domnule Platon,

    Daca citim din Legea Partidelor, vom vedea ca un nou partid nu se mai poate naste, indiferent daca este viu sau mort. Acesti parlamentari „independenti” (ca altii membrii nu mai sunt) vor fi absobiti de PDL sau, daca PDL-ul va hotari sa faca o „jmecherie” similara cu FUS-ul de pe vremea PCR, atunci va crea filiale judetene in care va transfera din membrii lor, astfel incat ambele partide (Twin Peaks) sa indeplineasca „masa critica” ceruta de Lege! Dar nu-i cred in stare de asa un sacrificiu si nici ca i-ar duce capu’!

    Chestia cu partidul din stanga stangii, este un alt zurgalau bashinesc, lansat cu scopul de a da ceva legitimitate transfugilor fripturisti. O sa faca partid nou cand o sa ma convinga sa-l conduc eu …

    Apreciază

    • SorinPLATON zice:

      @ ALM
      Vom asista la o reproducere la scara a dictaturii carliste , cu partidul unic pe post de regent. Cam putina imaginatie dupa 80 de ani de „experiente” (experienta), nu?
      Nu-i a buna oricum am lua-o. Parca „ne-a” luat God mintile la toti…

      Apreciază

Lasă un comentariu