O lupta fratricida sau suroricida? :/


Oglinda, oglinjoara..cine este cel mai Catavenc ziar din tara?.. Cam asta ar putea fi reprezentarea in cateva cuvinte a taifunului din paharul cu apa, reprezentat de scindarea Academiei Catavencu in doi catavenci mai mici si rapciugosi. De fapt din anii 90 incoace, de pe vremea drezinei cu care fugea Petre Roman de pe CC in replica la fuga choper-ita a lui Ceausescu, respectivul ziar saptamanal de satira a luat-i incet da sigur la vale. Cu alte cuvinte atata vreme cat redactorii erau fomisti si rupti in tur, aveau spiritul maximizat, dar apoi pe masura imbuibarii si solidarizarii cu clasele ce cica le bascaleau (culmea era reprezentata de celebrele Baluri ale „Academiei” Catavencu, in care exclusivist aveau acces doar cei cu sange albastru si nu pleava de felul celora ce le cumparau pur si simplu ziarul), au devenit tot mai impotenti si lipsiti de seva.

Mai de curand a plesnit insa prinzipul in dansii. Cu alte cuvinte cand nu s-au mai inteles la impartirea prazii au decretat „ca de azi inainte” strugurii sunt acri si au procedat pe cale de consecinta, lovind duios cu copitutza shishatariul plin cu lapte matern & patern. Cert este ca aceste miscari solide de opereta nu au provocat efluvii de lacrimi si suspine in tertzii martori, acestia multumindu-se in continuare cu statutul de „pleava” neimplicabita in asa afaceri de capa, muc, sfarc si spada…

Aproximez asadar ca nu o sa treaca anul si Kamikaze (noul Catavencu) va da si va primi (pe sub masa si in buci) o lovitura de la Academia Catavencu (vechiul Catavencu), de va iesi din clinci, mai mult ca probabil, un al treilea ziar de satira, unul nou-nout, si asta fara aportul „academicienilor de carton”, consacrati in actul neinvitat de judecare la moravuri si mistocareala unei natiuni intregi.

Monsherilor… Ce-i mult, e prea mult.. Hai..La bulivar birjar!!!

Kamikazehttps://sorinplaton.wordpress.comCatavencu

1=

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la O lupta fratricida sau suroricida? :/

  1. Micawber zice:

    Am senzatia ca din aceasta diviziune celulara nu au iesit decat in aparenta doua publicatii, pentru ca si eu am impresia ca nu dupa multa vreme n-o sa mai ramana nimic.

    Catavencu si-a trait traiul si si-a mancat malaiul. Vorba marxistului: a re caracter istoric, adica apare pe o treapta a dezvoltarii societatii, dar dispare pe alta treapta etc.

    Apreciază

Lasă un comentariu