Dictionar Urban: Agnosticul in traducere libera


motto:  „we cannot know everything” eventual cu completarea „we know shit”…

https://sorinplaton.wordpress.com

Se vorbeste mult azi depre pervertirea constiintelor, despre manipularea lor. Pentru a putea pune insa un diagnostic corect trebuie sa ne raportam la un ceva cu rol de definitie sau teorema. Incerc asadar sa prezint in cateva fraze patul germinativ a oricarei initiative pe taram spiritual, luand ca tema de studiu agnosticismul.

https://sorinplaton.wordpress.com

Un agnostic este o persoană care considera ca existenta unei puteri mai mari, cum ar fi un zeu, nu poate fi dovedita sau infirmata. Din perspectiva agnosticului raportat la religie, fanaticii religiosi sunt adesea perceputi ca si  ignoranti de catre agnostici din cauza respectivilor urmariri orbecainde spre o fiinta suprema, care poate exista sau poate la fel de bine a nu exista deloc… Agnosticii vor pune adesea sub semnul intrebarii existenţa unei puteri supreme absolute pe baza faptului ca o multime de credinte religioase moderne nu au nicio bază stintifica sau de logica moderna in analiza; asadar urmarirea orbeasca si infantila a temelor majore a religiilor populare poate fi privita din acest punct de vedere ca si un „easy and comfortable mind path” pentru oamenii care au ales sa nu (mai) gandeasca singuri si pentru ei insisi.

https://sorinplaton.wordpress.com

In cazul agnosticului raportat la ateism vis a vis de „celalalt capat al spectrului”, spre deosebire de atei un agnostic foloseste o abordare mai stiintifica a sistemului propriu si universalist de credinte. Un agnostic stie ca doar pentru faptul ca nu exista nicio dovada fizica a existentei superioare, aceasta nu incumba automat si ca respectiva entitate chiar nu exista… Un agnostic de cele mai multe ori vizualizeaza ateul pe un acelaşi plan cu fanaticul religios si asta pe baza „credintei” ca fiintele umane sunt o culme a inteligentei si ca legat de asta … exista cateva lucruri pe care nu putem sau nu avem inca potentialul de a le intelege.

https://sorinplaton.wordpress.com

Va prezint in continuare o butada este cat se poate de relevanta in ceea ce priveste prezentarea spiritului agnostic:

Christian Zealot: God loves you and everyone. He will save you
Agnostic: Prove it!

Athiest: There is no way that a god can exist.
Agnostic: Prove it!…

https://sorinplaton.wordpress.com

1=

PLATON

https://sorinplaton.wordpress.com

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Dictionar Urban: Agnosticul in traducere libera

 1. snake zice:

  mersi, Sorin pentru Sinceritatea raspunsului tau. eu ma situez la limita dintre agnosticism si … ateism :)) nu argumentez pt ca subiectul e delicat si se vor arunca unii „credinciosi” sa ma „blagosloveasca” :))

  Apreciază

 2. snake zice:

  si tu in ce clasa te situezi?

  Apreciază

  • SorinPLATON zice:

   @snake
   Aaa … a 5-a B .. 🙂
   Lasand gluma la oparte sunt la o limita decenta intre agnosticism si theism, cu alte cuvinte nu sunt factor al partiturii obscurantist-mitologice „crede si nu cerceta”,…asa ca cercetez incontinuu…zi si noapte… 🙂
   Lasand „si mai mult” gluma la oparte, latura mea crestin-credincioasa (necontestatabila de mine, adultul, acum) am dobandit-o prin influenta bunicilor mei dintr-un varf de munte din judetul Harghita, unde imi faceam majoritatea vacantelor scolare de vara, acolo unde dintr-o prea mare altitudine si rarefiere a aerului distanta fizica si spirituala cu D-zeu se micsora extraordinar de mult…, iar apoi pe masura ce „m-am crescut” si format, pe masura ce naivitatea mea idealista a dat piept cu diabolismul materialimului, fost dialectic, actual capitalistoid, m-am schimbat poate in rau, devenind suspicios la invazia „ambalajelor” si reclamelor mincinoase (a marketingului economic, politic, etc). Si uite asa mi-am propus din aproape in aproape sa cercetez tot si sa nu mai cred nimic pana nu verific si analizez personal.
   Cam atat.. 🙂
   1=

   Apreciază

 3. Pingback: Tweets that mention Dictionar Urban: Agnosticul in traducere libera « PLATON -- Topsy.com

 4. iris zice:

  Bine faci, n-ai sa pierzi nimik.

  Apreciază

 5. iris zice:

  dejteapta treaba. gnostice

  Apreciază

  • SorinPLATON zice:

   🙂 ))
   Dejteapta sau mai putin dejteapta, m-am hotarat sa abandonez critica (ratiunii pure) societatii generate din prisma si „viziunea” clasei politice, pentru simplul motiv ca le consider din anumite puncte de vedere iremediabil compromise si pierdute si sa ma concentrez in schimb pe partea plina a paharului, pe contactul si interactiunea cu societatea civila vazuta din perspectiva omului simplu. Ei bine si apoi ca sa avem o aceeasi baza de intelegere a adevarului se impune ca musai, sa avem o aceeasi cat de cat baza a cunoasterii…daca ma intelegeti… So that’s it!
   1=

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s