Criza-i pana-n plasele


La o introspectie mai adanca si mai ales daca ne consideram si pozitionam in pozitia de „centru al universului”, putem ajunge la concluzia ca teroarea crizei financiar-economice mondiale a aparut exact la momentul oportun, intrarii noastre ca stat in vria disolutiei. Cu alte cuvinte putem considera efectul macro ca venit pe post de semnal pentru trezirea si salvarea microuniversului nostru, de la pierzania totala. Si altfel, oare cat timp ne-am fi amagit si trait pe datorie si iluzii desarte, cat timp am fi evazionat si perversitat pamantul asta care pe fond nu-l meritam? Si vreti dovada ca evenimentele au fost un soi de cartonas galben pentru noi? Pai nu vedeti ca pe masura ce altii (tari), tarash-grapish dar sigur, gasesc din nou drumul spre lumina, la noi fenomenul se desfasoara pe o aceeasi directie, doar ca pe un sens contrar…

Si de ce sens contrar?… Pai pentru ca a devenit evident faptul ca situatia macro-micro-economica era pe cale de a fi scapat de sub control (daca nu si este deja scapata de sub control..), „calitatile” noastre nationale de prim rang, gen lene, zavistie, invidie, lasitate, minciuna, avaritie cuprinzand metastatic toata seva cu potential creator a acestui neam. Mai grav este insa ca raul a evoluat suficient de mult incat sa fie acceptat si promovat sub forma de trend, de model de reusita in viata pe fond un ultim pas in calea pierzaniei, din leagan cetateanul fiind deja pervertit spre o natura diabolica.

platon

Si-n aceste momente ce fac „factorii”, reprezentantii „damnatilor”, oamenii simpli? Pai nimic…Isi arunca unul altuia cartoful fierbinte, refuzand din meschinarie „candida” sa-i accepte paternitatea. Ba de fapt tot fac ceva si asta in stransa concordanta cu caracterul nostru infect: din lipsa de responsabilitate si profesionalism arunca povara notei de plata facuta de regula egotic si-n scop exclusivist, pe seama celor multi si neajutorati. De altfel ce zic eu acolo, ca doar nu or fi atat de idioti incat sa-si taie singuri craca de sub picioare, declarandu-se sursa si cauza majora a crizei romanesti de sistem, recunoscand paternitatea celor mai mult de 1000 miliarde de euro luate din 89′ incoace cu japca de la gura nevoiasilor si-n in folos personal, de clan si clasa…

Cert este ca din aceasta criza vom iesi cu totii pe scut sau doar unii .. sub scut… Malversatiunea de sistem nu se va rezolva de la sine, fiind nevoie de varsare de sange pe post de ofranda, la propriu si la figurat. Raul va fi extras intocmai ca o masea stricata , provocand initial sau stadial un alt aproximativ rau… Doar o miscare sociala de proportii, pe fondul unui cataclism de proportii planetare (meteorit, clima ravasitoare, vulcani, cutremure, razboi atomic ori conventional mondial, etc) ce sa produca solidaritate la baza celulelor societatii vor genera apoi energia necesitata schimbarii din temelii. Ori rascoale, miscarile de protest „nemotivate” de factorii de mai sus vor putea fi tratatate cu indiferenta si dispret din perspectiva macro a celor ce conduc cu adevarat lumea, si prin cozile de topor, tara asta, „sistemul” rau, autoprotejandu-se via principiile feed-back-ului.

platon

In concluzie, desi viata va deveni insuportabila, nimic nu se va putea face spre insanatosirea climatului, pana cand „ca la un semn ceresc” toata ordinea si oranduirea infecta a lumii de azi nu va fi serios zguduita si dezorganizata, fapt ce sa creeze brese si nishe in sistemul diabolic propriu de organizare a … sistemului, ce apoi sa fie exploatate de „fortele binelui”,.. care ori fi acelea la acea data,… daca or mai fi.

1=

PLATON 

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s