Dialog-monolog cu d-na Alina RAUS (1)


(cu acordul dansei, by the way doctorand in management, am sa public unele schimburi epistolare cu fundament tehnic, mai interesante,.. utile cred si „maselor” avide de nou, substanta si mult adevar)

Buna ziua dle Platon

Dupa cum am discutat va trimit cateva spicuiri din ceea ce am citit in ultima vreme si sunt interesante pentru mine (nu stiu in ce masura si pentru altii).

Citatele de mai jos sunt preluate din cartea Despre decizie si eficacitate a autorului mentionat la subiectul mesajului.

Peter Drucker despre timp:
Timul este si o resursa unica………Insa nimeni nu poate inchiria, angaja, cumpara sau obtine intr-un mod oarecare mai mult timp.
Oferta de timp este complet inelastica. Indiferent cat de mare este cererea, oferta nu creste. Pentru el nu exista nici pret si nicio curba a utilitatii marginale. Mai mult, timpul este pe deplin perisabil si nu poate fi stocat.

platon

Peter Drucker despre factorii de decizie:
Ei au invatat ce exista numai trei explicatii pentru caracterul „indispensabil” al unui om: acesta este de fapt incompetent si nu poate supravietui decat daca este protejat cu grija de sarcinile solicitante; punctele sale forte sunt gresit folosite pentru a sustine un superior care nu poate sta pe picioarele sale; sau punctele sale forte sunt gresit folosite pentru a intarzia abordarea unei probleme grave, daca nu pentru a ascunde existenta ei. In fiecare dintre aceste situatii, „omul indispensabil” ar trebui mutat ORICUM – SI REPEDE. ( Observatie personala: in cartea mentionata sensul factorului de decizie nu este de manager, ci priveste orice persoana care are responsabilitatea unei decizii oricat de mici si care nu intotdeauna face parte din conducerea de pe diferite niveluri ale unei oranizatii.)

Si daca tot mi-am luat din timp sa scriu randurile de mai sus, as avea o remarca (in cazul in care va intereseaza parerea mea), referitor la ideologia si doctrina unui partid.
Nu am pretentia ca am cunostinte vaste in domeniu si nici macar ca inteleg in totalitate ce este de fapt doctrina si ideologia unui partid. Desigur exista defintia acestor in dex sau o simpla cautare pe google ma poate lamuri in linii mari. Insa nu am nici timpul si nici determinarea de a cauta.
Deci, sa revenim. Ce vroiam eu sa spun este ca ideologia si doctrina unui partid (a oricarui partid) ar trebui sa aiba la baza piramida lui Maslow (ierarhia nevoilor). Nu am timp sa detaliez piramida dar un simlu search pe net va va lamuri.
Deci, pornind de la definitia partidului politic „partidul politic reprezintă o grupare de oameni constituită pe baza liberului consimţământ, ce acţionează programatic, conştient şi organizat pentru a servi intereselor unor clase, grupuri sociale, comunităţi umane….” este clar ca misiunea acestuia este satisfacerea nevoilor adeptilor sai.
Diferenta intre partide este doar de modalitati si mijloace de atingere a  le raison d’etre a acestora (adica, ma repet, satisfacerea nevoilor, si neaparat in ordinea enumerata de Maslow, a membrilor, simpatizantilor, sustinatorilor financiari etc)

Alina Raus

 

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dialog-monolog cu d-na Alina RAUS (1)

  1. O facilitate deosebita pentru atragerea de vizitatori din strainatate este includerea unui script de traducere instantanee a sitului dumneavostra in peste 30 de limbi de circulatie internationala. Tot ce trebuie sa faceti este sa includeti un mic cod, oriunde in paginile site-ului dumneavoastra.

    Acest cod, impreuna cu un exemplu de utilizare poate fi gasit la adresa http://www.anunturibucuresti.ro/traducere/ .

    Acest cod este special conceput pentru site-urile romanesti si selecteaza implicit limba romana ca limba in care este scris textul original.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s