Romania sub zodia mediocritatii


Ca si-n alte postari de-a lungul timpului, fara sa ma absolv de responsabilitatile ce decurg din calitatea de co-cetatean al acestei tari, nu am putut si nu pot sa fac abstractie de tarele fundamentale de neam, indentificandu-le, cartandu-le, studiindu-le, ca un prim pas in actiunea de combatere a lor. Nu am sa ma repet cu afirmatii si concluzii antedatate, dar am sa ma concentrez azi pe inconsistenta noastra cronica in ale civismului, cu trimitere directa la nisa sindicalismului. Desi unii asociaza eufemistic lupta sindicala cu anumite doctrine si ideologii, din punctul meu poate limitat de vedere, aceasta o consider expresia pura a civismului unei natii, a vitalitatii si militantismului sau progresist (caracteristici de specie putem spune), a gradului de civilizationare prin solidaritate, empatie si altruism.

platon

In aceasta ordine de idei constat cu amaraciune ca aceasta „bucata” din gradul nostru de formare civilizationala este minunata dar lipseste cu desavarsire, ca sa-l introducem si pe Caragiale in ecuatie. Ori acum nu am sa fac o analiza cu trimitere la tarele noastre istorice, amplificate de conjunctia cu jdemii de civilizatii ce au facut harcea parcea cu noi cand si cum au vrut, diluandu-ne. Nu am sa dezvolt imagistica noastra de popor spasit si lash aflat permanent sub vremi si nu calare pe „dansele”, cat sa fac trimitere la faptul ca nu avem pornirea launtrica spre modernitate, spre depasire si corectare a greselilor, tinzand sa le repetam idiotesc pana la plus infinit. Ori o atitudine de ars recolte si otravit fantani, sinucigase pana la urma, nu au adus rezultate si nu vor aduce rezultatele scontate. „Lasa mama sa moara aia, ca de ce sa mori tu caprostu'” a fost celebra sintagma pentru care s-a ajuns ca revolutia din 89 sa se transforme in lovilutie. Celebra noastra lasitate ne-a cauzat si ne va cauza in continuare pana la deplina noastra ingenunchere, desi poate din prea mult mediocritate nici macar valentele de sclavi nu le-am putea duce „onest” la indeplinire.

Si uite asa ajung la concluzia ca poate facem ca popor umbra degeaba pamantului. Ajung la fel la concluzia celui ce a spus „frumoasa tara, dar pacat ca-i locuita”… Pai futui mama ei de treaba, sa stii tu tata si mama de familie ca ti se reduce violent dreptul la viata cu 15-25% (curbele de sacrificiu post belice) si mai ales de catre cine…de catre clasa politica-economica neonomenklaturista oligarhica ce a furat 1000 de miliarde de euro din avutia acestui popor si sa nu iesi hotarat la greva (contestare) asta denota GRAVE DEFICIENTE DE MORALITATE, EDUCATIE, CIVISM, CIVILIZATIE. Toate astea pot denota insa si GRAVE ACCESE DE LASITATE, DE SUB-MEDIOCRITATE…

platon

Spuneam argumentat intr-un post anterior ca sindicalismul este svaitzeruit de agenti ai serviciilor secrete, parte in sistemul represiv ce ne conduce. Acestia la ordin au facut ceea ce „trebuia” dansii sa faca; au dezorganizat prin intimidari, scurtcircuitari de informatii, defectari, intregul plan de protest la adresa dictaturii monstruoasei coalitii, mai sus amintite. Cum ar veni sindicatele-sindicalistii „ar avea circumstante atenuante” pentru esecul grevei generale de zilele trecute, dar OMUL SIMPLU NU ARE NICIO SCUZA PENTRU FAPTUL CA A RATAT PENIBIL ACEASTA OPORTUNITATE. Iar orice ratare la noi este un prim pas in procesul de compromitere si demonetizare a orice poate fi corect. Asa insa in acest ritm vom ajunge sa nu mai ne putem uita credibil la ceea ce vedem in oglinda, pentru ca ne vom mintzi si atunci, in loc de monstri vazand paranoic poate fetzi frumosi si zane cosanzene (uitati-va putin pe retelele virtuale de socializare unde autominciuna este in floare, ca sa intelegeti ce vreau sa spun)…

Am ajuns ca vai de mama noastra. Am ajuns in cea mai jalnica postura cand nici macar „obligatia” fundamentala cibernetica sau deica de autoperpetuare a speciei prin lupta pentru supravietuire nu o putem duce la indeplinire. Am ajuns de fapt louserii louserilor…! Consider ca din acest moment nu ne mai calificam la drepturi si obligatii de umanitate cat subumanitate (anumanitate). Se vede treaba ca noi suntem facuti sa fim ultimii si atunci ultimii vom fi mereu. Cu o asemenea atitudine defetista si lasha nu putem emite nicio pretentie, nu putem ramane in istorie decat cu minciuni si mistificari gogonate gen Decebal, Mihai Viteazul, Bratianu, etc.

platon

Post Scriptum: Pentru eventualitatea ca intre cei 90% louseri de romani exista si un 10% de oameni oameni, ce totusi ar dori sa preia initiativa si atitudinea dar nu stiu cum, am sa va dau eu un exemplu de lupta „sindicala” cu sistemul; Ce ar fi daca la un anumit moment dat pe toate marile artere de circulatie din orase, pe drumurile de acces inter-orase, pe drumurile principale comunale s-ar deserta din loc in loc cate 2-3 camioane cu moloz, cu pietre, cu busteni, cu pamant, ori beton lichid, iar apoi in varful baricadei create s-ar urca cei 10% emitand pentru inceput revendicari „sindicale”, eventual mai apoi, un manifest program, daca dialogul surzilor ar persevera…OARE CHIAR, CE AR FI???! Iar acesta nu este un indemn la anarhism cat o adaptare a luptei de clasa la lupta parsiva si fara scrupule a adversarilor nostri…de fapt a adversarii DIN INTERIOR a natiunii romane. Pe mine, pe noi, nimeni dintre cei ce ne-au furat-escrocat cu staif de putere  („inginerii economice”) nu au dreptul sa ne puna la plata pagubelor colaterale PRODUSE DE EI… Iar daca acceptati situatia demonstram ca am fost, suntem, si vom ramane niste nevolnici-netrebnici, niste bieti MEDIOCRII si nimic mai mult.. Q.E.D.

1=

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Romania sub zodia mediocritatii

 1. Sibilla zice:

  „Când elefanţii se bat, iarba suferă“ – Proteste ŞI în Twin Peakse-ul cărăşean. JOS GUVERNUL BĂSESCU-UDREA-BOC ! JOS MAFIA PD-L !

  Din nou la Miting! Continuăm. Pentru că NU doar Capo di tutii Capi, Tr Băsescu, se impune debarcat ci şi Naşii din teritoriu. Toţi!
  Pentru că judeţul Caraş-Severin a ajuns în halul în care e, unul din cele mai prăpădite, graţie * Împăratului * şi căpuşelor tolerate. Ca de ex., Naşul Frunzăverde NU a renunţat la niciunul din fini, nici la pretenari , dimpotrivă, i-a menţinut pe scaune/funcţii într-u liniştea şi bunăstarea sa personală, şi NU de grija cărăşenilor de care i se fix rupe * Naşului *.
  Protestăm pentru că : pensiile sunt un drept, copii merită un viitor, şanse, dorim locuri de muncă, ne e scârbă de şobolanii portocalii, ne-am săturat să fim umiliţi şi dispreţuiţi.
  DESTUL !

  Mi s-a parut cel putin curios, faptul ca Marian Apostol – Cartel Alfa, NU a scos un sunet la adresa Mafiei locale !
  Exista cumva o intelegere intre liderii de sindicat si puterea actuala ? Chiar s-a pus botul la zicerile oportunistului Frunzaverde care, a speculat momentul, care se foloseste de oameni ca sa preia puterea, cu alte cuvinte o haita de ticalosi fi-va inlocuita cu alti cameleoni ??
  INTREAGA GASCA PD-L TREBUIE DEBARCATA !
  Şi noi suntem responsabili pe cine vom alege pe viitor sa ne reprezinte, indiferent de partidele din care fac parte * reprezentantii * !!
  Din nou, PENSIONARII au dat lectia de MORALITATE SI DEMNITATE, nicidecum liderii de sindicat, nicidecum bugetarii din protectia copilului care NU s-au inghesuit la Mitingul de Protest, nicidecum carasenii care au preferat servitul berii la terase, nicidecum unii dintre profesorii supusi , servili din scolile cu conducere PD-L, posesori cu totii de carnete de partid, portocalii, nicidecum atatia altii care au lipsit!
  CINSTE PENSIONARILOR !
  Intreba azi Marian Apostol unde sunt ceilalti pensionari, bugetari…. DAR TU MARIAN APOSTOL, UNDE AI FOST IN ZILELE TRECUTE, PLOIOASE, CA NOI, AM FOST IN CENTRUL CIVIC, AM PROTESTAT, TU…. ??? ÎN CAPITALA POATE CA AI FOST O ZI, DOUA, IN REST… ??
  DE CE SCANDEAZA DE LA MICROFON MARIAN APOSTOL SLOGANE DE GENUL * UNITATE ! * TIMP IN CARE IMPROSCA CU NOROI TOT CE MISCA ?? UNITATE CU CINE, CU SORIN FRUNZAVERDE, TOVARASE APOSTOL ??? CU OPORTUNISTUL BARON LOCAL ???
  Niciun cuvant despre Mafia locala, de ce NU ???!!!
  Si acesta e un motiv pt care oamenii nu ies in strada, pt ca si liderii de sindicat dezamagesc .
  Prefectul Tunea, reprezentant al Gubernului în judeţ, NU a iesit in fata oamenilor iar liderii de sindicat au acceptat senini sfidarea, dispretul… Ţunea a preferat căldura biroului şi, a promis, că nu-l doare gura. Probabil că a şi raportat * Împăratului * Frunzăverde ceva de genul * situaţia e sub control *, * n-au treabă cu noi, doar cu Boc şi Băsescu *, etc… BA DA, Ţunea, ŞI CU VOI AVEM DE LĂMURIT DESTULE, CĂ S-AU TOT ADUNAT!
  FRUNZĂVERDE SĂ TACĂ ! E ULTIMUL CARE AR FI ÎN MĂSURĂ SĂ DEA LECŢII DE MORALITATE, CINSTE, ONESTITATE ! ŞI EL A FĂCUT CAMPANIE ELECTORALĂ PENTRU BĂSESCU ŞI EL I-A ADUNAT VOTURI SECURISTULUI DE LA ANVERS ŞI EL PROCEDEAZĂ LA FEL PRECUM TOATĂ HAITA PD-L: PROMOVEAZĂ FINI ŞI FINE, PRIETENI, CLIENTELA POLITICĂ PE POSTURI DE CONDUCERE, TOLEREAZĂ ŞI CONTROLEAZĂ – ÎN INTERESUL CĂRĂŞENILOR NU – TOT CE SE PETRECEÎN JUDEŢ ŞI CE NU !
  FĂŢARNIC, OPORTUNIST, FARISEU, CAMELEON ! Acesta e baronul local Frunzăverde, NICIDECUM ceea ce pretinde !
  Caracatiţa PD-L şi-a întins braţele în întreg teritoriul. Are multe capete! Şi multe tentacule.ŞI în Twin Peaks-ul cărăşean trebuie decapitată! Şi va fi!
  Pentru că, sub bocancii lui Frunzăverde a ajuns Caraş-Severinul printre primele 5, cele mai SĂRACE judeţe din România ! SĂ NE SCUTEASCĂ acest Frunzăverde cu * grija * faţă de pensionari ! MINTE ! OPORTUNISTUL SPECULEAZĂ MOMENTUL TENSIUNILOR SOCIALE, ATÂT !
  Concluzionand : lectia de moralitate au oferit-o din nou batranii, punct.
  JOS GUVERNUL BĂSESCU-UDREA-BOC ! JOS FAMIGLIA PD-L !
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/04/%E2%80%9Ecand-elefantii-se-bat-iarba-sufera%E2%80%9C-proteste-si-in-twin-peakse-ul-carasean-jos-guvernul-basescu-udrea-boc-jos-mafia-pd-l/
  Sibilla

  Apreciază

 2. Silviu cel necajit zice:

  Este binecunoscut faptul că totul în viaţă se plăteşte, dar, ce nu se ştie, este atacul psihotronic folosit la luarea propriei decizii de sinucidere politică. Pare ciudat, dar când vii şi anunţi decizii şi măsuri financiare, ce pot declanşa un genocid-prin lipsa hranei, a înfometării, a declanşării unor boli incurabile-, iar pt. asumarea lor partidul de guvernământ se dă de ceasul morţii pt. a convinge pe toată lumea de justeţea lor, este clar că acel partid va face implozie, se va diviza, vor fi trădări( fireşti în natura umană) etc. Şi totul de la un singur om, un decident, ce este încărcat peste măsură cu puteri decizionale ce fac regulile jocului, creează şi desface arbitrar majorităţi politice hotărâtoare ce sprijină tocmai aceste măsuri iraţionale, dincolo de orice raţiune de stat, ecomomică sau socială. Da, aici s-a produs atacul, unde efectul este devastator, maxim şi sinucigaş. Nu-mi pot explica, altfel, indârjirea cu care se agaţă de implementarea acestor decizii, de finalitatea lor. Sau pot fi reminescenţe psihologice cauzate de suspendarea lui în trecut? ură, încăpăţânarea de a dovedi, obţinerea cu orice preţ a unui nou mandat de preşedinte s.a.? efectele-la nivel psihologic- negative asupra personalităţii celui ce consumă alcool în cantităţi exagerate: încăpăţânare -dincolo de limită, de raţionalitate, de motivaţie-, temeri neîntemeiate, suspiciozitate halucinogenă etc.? Oare toate acestea să fie mai aproape de adevărul faptic, de profilul psihologic al unui om, ce este( din păcate) încărcat de responsabilităţi prea mari pt. suferinţa psihologică şi emoţională de care suferă? Care să fie dintre cele două ipoteze mai sus menţionate? Vă las pe voi să decideţi, aşa e normal. Ţineţi minte cum toţi ” marii” conducători din istoria umanităţii, în momente de prăbuşire, de scadenţă politică, şi nu numai, au fost abandonaţi, părăsiţi, trădaţi, chiar a sasinaţi mişeleşte, de ce credeţi că se întâmplă toate astea? Îmi vine în minte ex. lui Mihail Viteazul: s-a voit a fi o cauză nobilă şi a sfârşit abandonat, şi trădat pe deasupra. Iar ex. sunt o multitudine. Bine, fără asocieri, că acum nu este scopul unei cauze nobile, deşi aşa pare în motivaţie. Şi mai vreau să spun ceva: UNPR, partid nou înfiinţat, la bază fiind trădarea propriilor alegători-nu ca cei din PDL, de acum, care vor sa-şi slujească(cu adevărat)alegătorii care i-au trimis să-i reprezinte în Parlament, mă refer la cei care vor să voteze moţiunea de cenzură-a decis să se abţină la moţiunea de cenzură? dacă există grad de comparaţie pt. laşitate, atunci vin şi spun: sunteţi şi mai laşi! pe lângă faptul că sunteşi şi nişte trădători abjecţi. De ce? pt. că vă trădaţi-a doua oară- proprii votanţi, exact atunci când au mai mare nevoie de voi, nu?? mă refer la pensionari, in special. Aşa procedaţi voi? Ruşine să vă fie! Dacă eraţi în faţa trupelor, în război… ştiţi voi, oameni buni, ce vreau să spun. Sper să vă duceţi la coşul de gunoi al istoriei, la fel de repede precum v-aţi înfiinţat. Cam atât pt. moment. Unde să mă duc afară din ţara mea?! Nu vreau şi nu mi-am dorit niciodată lucrul ăsta! Şi dacă, până la 43 de ani n-aş fi fost generaţie de sacrificiu, ce liniştit aş fi fost, cu ce putere aş fi înfruntat toate nedreptătile, necazurile şi injusteţea morală, socială şi politică ce le trăim cu toţii la niveluri şi cote greu de suportat. Păcat! Să existe un justiţiar invizibil care să folosească această armă extremă, pt. a influenţa, grăbi luarea unor decizii, sfârşitul unor chinuinţe şi echilibrul psiho-social? Vă las pe voi, acum…
  P.S.: scuze pt. lungimea comentariului, dar aşa bine ai scris, că n-am putut să mă limitez la doar câteva vorbe. Mulţumesc!

  Apreciază

 3. ALM zice:

  Domnule Platon,

  In ultima vreme am depasit stadiul de „mahnit”, citind cam peste tot articole despre nevolnicia colectiva, de lipsa de sange in instalatie (tot colectiva). Probabil ca este o caracteristica a acestui popor, care a traversat istoria „mladiindu-se” in fata vicisitudinilor si refuzand sa moara eroic pentru o aura iluzorie si nefolositoare.

  Din punctul meu de vedere, ne aflam in fata unei probleme de aritmetica elementara: se da un cos cu 10 mere la care se mai adauga 5 pere; cate fructe sunt acum in cos?

  Nu putem sa spunem ca nu putem rezolva problema decat daca in loc de mere avem banane si in loc de pere avem mango! Asta avem, mere si pere! Fructe neaose! Maiestria unui politician consta in rezolvarea problemei pe baza datelor de intrare!

  Stiti ca va apreciez incisivitatea si tenacitatea. Cu toate acestea nu ati reusit sa deveniti un lider politic local. Unde ati gresit, ce nu ati finalizat? Nu cumva nu ati venit cu solutii interesante in viata reala? Nu cumva nu ati reusit sa atrageti atentia oamenilor vii, din comunitatea dvs, nu ati reusit sa coagulati un grup de sustinatori suficient de important, cu care sa incepeti o constructie noua, curata?

  Am sa reiterez parerea mea: niciodata, dar niciodata, un grup de discutii nu va clinti o frunza undeva pe Mapamond! Stim cu totii sa criticam dar stam cam prost la facutul pasului inainte. Daca as fi langa dvs, la Cluj, v-as spune: faceti pasul inainte si ma asez cel putin in spatele dvs!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s