Basescu felinul


Omul asta este stintifico-fantastic. Intocmai ca o pisica are „noua” vieti intransul; dai cu el de pamant … se ridica si o ia de la inceput, … ii terciuiesti ficatii (deja obositi bahic) … se ridica de jos si-ti mai baga o gheara in jugulara, tu natiune fiind, … il arunci fara parasuta de la etajul sapte fix pe beton … se ridica-n doua labe, se scutura de praf si apoi mi-ti-se apuca sa te dumnezaresca si sa te afuriseasca mai dihai decat inainte…

platon

Presedintele Basescu este de fapt o ciudatenie intruchipata; in aparenta un om ponderat, neinteles, poate bun la suflet, de fapt o personalitate puternica, machiavelica, tenace, asociala, razbunatoare si care numai nu mai vrea odata sa-si dea politic, obstescul sfarsit. Desi dupa evenimentele politico-economice ale ultimului interval, in care prin definitie TB este punctat ca major responsabil, logic ar fi fost sa cada cap-capete din top-end-ul puterii statului, de fapt scena este reinterpretata si reconfigurata in directia definirii unor noi culoare de fuga (escape) pentru administratia prezidentiala.

Este remarcabila si ravasitoare pentru omul de rand, invazia mass-media, omniprezenta, prin care Basescu intelege sa-si coafeze rezultatele (faptele), salvandu-si in extremis din nou fundul si pozitionandu-se via o grosolana manipulare intr-o nesfasit de noua pozitie de start, raportat la electorii contribuabili.

Totusi intelepciunea noastra populara ne invata doua lucruri:

1.Ulciorul nu merge de mai multe ori la apa…

si ca

2.Ajunge o bota la un car de ulcioare…

..de unde nu putem intelege altceva decat ca totusi intr-un viitor destul de previzibil, toata sandramaua construtiei artificiale de putere a „brandului TB” (bazata pe minciuna si manipulare), sa fie daramata, odata cu bifarea celei de a „9”-a sale vieti …

platon

„unul dintre egali”

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Basescu felinul

 1. Augustin zice:

  Incepe sa-mi fie teama de cei ce l-au sprijinit si-l sprijina pe Basescu…curios e ca incepe sa-mi fie teama si de cei care-l critica!!!Basescu nu e reprezentativ politicii romanesti ci a lipsei de argumentare a opozantilor.(poate o lectie!?) Atentie! Nu a opozitiei!a OPOZANTILOR! Definitia acestui om e: individul( gen proxim) care stie sa se desfasoare intr-un spatiu nonargumentativ(diferenta specifica).O face cu succes pentru ca a simtit( a fost sfatuit de oameni pregatiti) ca spatiul politic romanesc se rezuma la a critica nonargumentativ. Mai tarziu, va face aceleasi manevre neproductive intelectual si spatial-constructive ca si cel proaspat instalat in locul lui,(eventual) a celui indepartat de la putere!Deci (urasc cuvantul!) nu are ce pierde! Basescu e un copil( produs) al unei practici, aproape sexuale, demonstrative, a ceea ce romanul nepregatit si spargator de seminte inca, considera ca a creeat:democratia speciala!
  Am sa va rog sa va cereti iertare, public, pentru asemanarea acestui individ cu o pisica nevinovata(cu toate cele noua vieti ale ei!). Pisica nu bea, nu isi pise (scuzati)locul unde traieste,si mai males nu-si omoara puii sanatosi si viabili! Intre Basescu si o pisica(am una si stiu ce zic!) nu se poate pune semnul egal!Poate, doar, in ziua in care vom pune semnul egal intre sarbatorile crestine si cele musulmane!!!!

  Apreciază

 2. fanu zice:

  http://fanu.wordpress.com/2010/08/05/romania-sub-robie-bir-si-exil/

  Cred că Cioran şi ar fi luat cam 1kg de lămâi cel puţin ca să reziste la emisiunea marinelistă de la televuvuzela”romînomarinelistînstăpânită” loc de sinistră ascultare smintită de ticăloşiţi aservitori iar Ţuţea dacă ar fi trăit ar fi avut din nou temniţă fiindcă l ar fi mustrat biciuitor pe toate căile pe acest străin tâlhar ajuns să conducă neamul românesc spre bir, robie şi pierzanie iar dacă ar fi trăit Părintele Ilie Cleopa nu ar fi stat o clipă pe gânduri şi s ar fi adresat printr o epistolă către dregătorii smintiţi să salveze naţiunea română de la exil, bir, robie şi pierzanie.

  Dar din nefericire naţională nu îl mai avem nici pe Cioran fiindcă intelectualii noştrii îs obişnuiţi să fie în „simbioza promiscuă” a scheunatului pavlovian şi a lătratului laş în bătătura pustiită, nici bani de lămâi nu şi mai permit dascălii naţiunii, astfel că am ajuns o ţară cu greaţa n gât, depăşind limitele constante ale râgâielii…

  Tot din nefericire naţională nu îl mai avem printre noi nici pe Petre Ţuţea, au rămas doar şi mai puţini dară cititori ai vorbelor memorabile (nu am înţeles niciodată de ce Liiceanu o ales doar acel nr. – 322 (skull and bones) – fiindcă Ţuţea o vorbit mai mult şi cu multă sevă românească naţiunii române) şi asta se vede prin faptul că foarte puţini dintre românii care au încercat să îl apropie (unde i acum Dan Puric care lăuda la naţiune de numa şi se prefăcea într un critic cinic al sistemului ticăloşit?) prin emulaţie mai sunt printre noi.

  Tot din poate cea mai mare nefericire naţională Părintele Cleopa este alături de Sfinţii Părinţi lângă Dumnezeu iar înalţii ierarhi tac şi pare se că săvârşesc un pact al urâciunii pustiiriilor atunci când nu iau o atitudine măcar epistolară de firească mustrare a celor nalţi în dregătorii (oare ortodoxia mai există numai în oaze precum mănăstirea Petru Vodă sau se manifestă prin intermediul unor părinţi precum Iustin Pârvu, Danion ori Savatie Baştovoi care au curajul să vină înaintea naţiunii şi să întrebe de ce întregul merge către risipire şi poporul român este dus la exil, bir şi robie?) spre a nu mai umili acest popor român şi a nu mai lăsa străinii (de ce fmi nu se întreabă de averile ilicite? sau de tagma jefuitorilor, care deşi de 20 de ani fură, înjoseşte România şi o obideşte nu răspunde, cu toate că ici şi colo este demascată?) să ne aducă legi anticreştine, legi cu biometrice sau legi de sărăcire şi alungare a naţiunii or ducere la moarte a naţiunii române…

  Sunt sătul de acest „circ” al „clasei politice” şi mi e greaţa de această „pâine” care nu mai are gustul acelei pâini din făina de odinioară care hrănea întru binecuvântare naţiunea română, sunt sătul de atâta fals al celor care sunt doar o faţadă fiindcă alţii ne stabilesc destinul;

  am ajuns să fim străini sau trataţi ca nişte străini în propria noastră ţară şi astfel oare să nu încep a avea îndoieli cu privire la românitatea celor nalţi în toate ale ţării ce ne umilesc şi obidesc sau să îndrăznesc a întreba dacă acel „blestem de a alege între doi comunişti” este doar o faţadă şi acei doi comunişti generici pentru o „ clasă politică” marionetă a fmi şi ue sunt ei înşişi numai nişte marionete care execută deciziile altora fără a discuta de pe principiile interesului naţional, ori să întreb dacă nu cumva mândria de a fi român a ajuns o şoaptă / un suspin pe care îl/ o mai afli doar izolat şi numai între românii tot mai disperaţi, blazaţi ori inerţiali tot mai singuri şi mai ades fără de Biserică (Doamne Ajută! fiindcă mai sunt preoţi sau mănăstiri ori Biserici Ortodoxe în care preoţii ori monahii au Cuvânt de înţelepţire, încurajare şi duhovnicie către naţiunea română spre a dumiri vremurile impuse)

  să întreb dacă nu cumva România este prinsă între discreţia ceţoasă a lui frunzăverde acel aed al secretoşilor deveniţi de interes public peste noapte care au votat Patriarhul la iluminarea artificială a zilei (cu ce drept votează oculţii – ?săvârşiţi de interes public mai nou, oare cu ce merite? – pe nalţii ierarhi la noi în România?) şi logoreea când liberală care ne a dat ordonaţe tăriceniene biometrice fără a explica semnificaţiile negative din Sfânta Scriptură şi apoi a întreba naţiunea dacă este de acord sau nu cu nr de cod generic 666 şi inutila mereu zbatere în cecitate a pesedeilor care sunt undeva între minerul travesti iliescu, colegu de discreţie a ocultului frunzăverde, năstase şi mereu acel grup fantomă care face din Cluj cel mai slab procentual la orice alegeri locale sau naţionale dar care cică apare ca pol de putere la pesedei…

  mă întreb cum de mai au obraz pedeleii să apară înaintea naţiunii când ştiu bine că au votat pentru tokes ca vice la ue în condiţiile în care acesta vrea kosovo în inima României, vrea să rupă ţinutul moldav de ţinutul ardealului pământ românesc?

  oare chiar în aşa hal de sminteală este naţiunea română încât să nu mai fie măcar 10 oameni care să salveze naţiunea română de la pierzanie?

  Ei există, sunt puţini însă, dar mă tem că sunt prea mulţi ceilalţi aflaţi în sminteala acelui blestem de faţadă, care ajung să apară înaintea naţiunii române şi să declare după ce s a săvârşit atâta ticăloşie care a încuibat României tagma jefuitorilor dospiţi în vremuri de restrişte spirituală şi morală, că statul nu şi mai poate hrăni naţiunea română şi că dacă românilor nu le convine regimul „clasei politice” atunci sunt liberi să îşi caute altă ţară; cu alte cuvinte să părăsească ţara

  Poate că marinarul vrea să rămânem cât mai puţini şi să ducă mai uşor la îndeplinirea visul lui tokes…

  Pe ăia în costum de la fmi, ue şi bănci mondiale or bănci străine adică noii stăpâni nu i interesează decât ca aserviţii să aplice ordinele; nu au adus vorba despre corupţie sau dacă au amintit au făcut o doar trecător, nu au adus vorba de averile ilicite ci doar de măsurile contra naţiunii române, măsuri ale sărăciei care duc la exil, bir, robie şi poate într un târziu reducerea numărului de români în ţară (oare or fi făcut înţelegere să ne risipească şi să rămână doar cei care sunt pavlovieni din fireşă trufie sau din laşitate or din interes personal? ca să aibe viaţă lungă la putere şi să stăpânească mult şi bine? La ce bun sacrificiul din 89 atunci când au fost asasinaţi românii? Ca să ajungem mai rău ca n vremurile dinainte?)

  Să fie aceste vremuri culmea efectelor reeducării cu care acest popor român a fost sigmatizat vreme de 45 de ani? Acesta este preţul unei libertăţi deja furate de noii străini sau de o „clasă politică” marionetă reprezentată generic de blestemul celor doi comunişti, care nu par a avea decât resentimente faţă de naţiunea română?

  Se aşteaptă un nou 89 ca să se ajungă la anarhie apoi să ne aducă la starea animală de încipare şi aservire???

  Stăm şi asistăm la tv cum „clasa politcă” îşi bate joc şi tare mi e teamă că până şi presa care tot cu bani se desfăşoară este aservită astfel că asistăm la un circ al disimulării reinventat rocadizant traseist de „clasa politică” şi ni se dă o pâine a simulării mereu aceeaşi a criticilor fără vreun altfel de rezultat decât acela al voii acestor noi străini care ne ţin de robi, ne dau bir şi exil dar mai ales ne umilesc spunându ne că suntem incapabili să găsim măcar 10 oameni care să salveze naţiunea.

  Astfel că avem o pecete simbolică a unui mesianism care aduce aservirea naţiunii, avem o pecete simbolică a unui ecumenism care nu mai face diferenţa între Biserică şi erezie şi mai lipseşte pecetea care face trecerea de la acest simbolism la ceva concret…

  Îmi vreau România din articolul 1,2,3,4,8,13 din CONSTITUŢIA ROMÂNIEI!!!

  Doamne Ajută ne să fim tari în dreapta credinţă, în spiritul naţional românesc şi în tăria de caracter! Şi mai ales fereşte ne de slugile celui rău care nu se ruşinează azi mai mult decât oricând să şi înfigă pumnalul exact în inima poporului român prin bir, robie şi exil…

  Apreciază

 3. fanu zice:

  http://fanu.wordpress.com/2010/08/04/saracia-romaniei-cu-pachete-de-la-fmi-uie-si-alte-banci/

  am vazut cat tine asta la tara, cat sa ne zica de deschiderea granitelor daca nu ne convine regimul sau si al „clasei politice”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s