Contraofensiva cetatenilor pasnici


La randul meu, alaturi de o intreaga pleiada de oameni de stiinta, de vizionari, formatori de opinie, lideri politici, lideri civici, intelectuali, de NGO-uri, dar si pur si simplu de oameni integri, in mai multe randuri am initiat un semnal avizat de alarma pe marginea experimentelor cu final teratogen-letal la care este supusa marea masa de cetateni planetari, implicit si romani. Pentru ca pana la urma experimente le putem spune tentativelor de gasire a unor solutii ce sa inlocuiasca nesustenabilitatea vietii unor mase populationale tot mai mari, tot mai exigente in ceea ce priveste normele individuale de calitate a vietii, cu nevoi si asteptari crescande, raportat la radicalizarea conditiilor mediului ambiant, a poli-substratului ce asigura desfasurare conforma a mecanismelor autoreglatoare si promotoare a vietii.

platon

Coincidental sau nu, efluvii populationale scapate prin natalitate si migratii de sub orice control, coroborate cu grave perturbari ale ciclurilor climatice, dar si cu efectele secundare a inaltului grad de ocupare a biotopurilor societatii umane, gen poluari exacerbate, spolieri de resurse materii prime vitale, tot mai insistent fac desfasurarea vietii dupa normele ce le stiam pana „ieri”, un adevarat lux… Cresterea cererii de alimente pe fondul reducerii cantitative a ofertei (reducerea capacitatilor de productie, ori excedarea capacitatilor maximale de productie actuale), „inevitabil” arunca societatea, pe diriguitorii sai in special, pe directia fortarii cresterii cantitative a cuantumului de alimente produs si aruncat pe piata, dar in dauna scaderii calitative a acestora.

Desigur ca profitorii societatii (umane per ansamblu, dar si regionale), si aici fac referire la antreprenoriatul capitalist ce traieste gratuit de pe urma muncii si spolierii maselor, vor avea tot interesul sa mascheze cresterea gradului lor de profit de pe urma scaderii calitative a produselor (comercializate insa ca unele cu valoare alimentara nealterata, deci mare), justificandu-se „legal” prin factorii de risc expusi mai sus (clima, poluari mai mult sau mai putin accidentale, metamorfoze populationale), dar si inlocuind fondul nutritiv (normele calitative minimale) … prin principii agresive de marketing, ce sa creeze artificial obisnuinte nefiziologice de consum, adevarate trenduri sinucigase pe termen mediu-lung (gen Coca Cola, Fast Food-urile, alimentele impanate cu e-uri de pervertire a gustului, culorii, conservarii, aspectului comercial, etc).

platon

Ei bine intr-un astfel de tablou apocaliptic, din aproape in aproape s-a insinuat o noua cale de a hrani (in conditii de maximizare a profitului potentatilor sistemului) masele tot mai speriate de spectrul foamei. Se introduce pervers si tiptil pe piata conceptul alimentelor rezultate din materii prime vegetal-animale create prin mutatii genetice. Aceste entitati sunt proiectate prin inginerie genetica sa creasca in conditii improprii organismelor vegetale si animale, natural-traditionale (eco), gen zone sub-polare, zone de desert, zone de mare altitudine, zone cu sol saracacios, zone fara iluminare, etc. Dar ce nu ne spun promotorii „binevoitori” a acestei tendinte este faptul ca spre deosebire de capacitatea teratogena si mutanta, multiplicata de ordinul sutelor de unitati, a aditivilor (e-urilor) deja folositi pe scara larga, organismele modificate genetic vor multiplica inmiit probabilitatile transferarii mutatiilor in populatiile umane consumatoare, urmate de dezastre ereditare, congenitale, de evolutii letale tumorigene-teratogene in segmente populationale tot mai intinse.

Pe undeva realist vorbind, si raportandu-ne la cinismul, egoismul si lipsa de scrupule a parvenitilor de lideri economici, politici, nationali-internationali… cumva, cumva trebuie sa ne „rareasca” (in traducere, sa ne omoare) pe noi furnicile de la baza piramidei, ca indirect apoi sa le creasca lor, favorizatilor societatii umane, procentele probabilitatii de supravietuire. Ori a produce razboaie, foarte „eficiente” la capitolul extinctiei in masa, au devenit un risc de neacceptat pentru promotorii designeri, …de exemplu iradierile post conflict atomic, neocolind taxonomic prostimea, de protipendada autoaleasa… Asa ca este mult mai eficient sa ne distruga din interior, in liniste, pe nevazute si nesimtite, fara urme si dovezi de implicare, totul fiind pus pe seama …sortii, …a ghinionului speciei,… a vicisitudinilor mediului, etc.

platon

Solutia? Cel putin pentru romani ar fi una singura, mare si lata. Repornirea la intreagul potential a capacitatilor nationale „invechite” de productie agro-alimentare, dar cu conditia expresa a practicarii unei agriculturi exclusiv traditionale, putin chimizata, si deloc fortata. Apoi productia alimentara trebuie setata pe oferirea majoritara (prin sistemul caselor de comenzi ante 89..) de produse proaspete sau semipreparate, ce sa nu necesite aditivari. In paralel, tot ce se refera la agricultura si industrie alimentara trebuie asociat legislativ sigurantei nationale si dezvoltat pe principii nationale autarhic-independente de factorul global. Nu se va pune accent pe profitabilitatea acestui sistem de industrii conexe, ci via mecanisme bugetate special, national, pe siguranta igienico-dietetica. Administrativ, unitatile de productie vor putea fi organizate pe principiile productive ale chibutzurilor israeliene, dar numai ca si monopol de stat. Pentru siguranta prezentului si viitorului nostru se va merita introducerea obligatorie a unei categorii speciale de impozit, ce sa deserveasca acest  proces.

Noi cetatenii nationali (si mai putin planetari, ca managerierea va fi extrem de dificila pentru respectivii, daca nu imposibila..) va trebui sa oferim o mostra de solidaritate in fatza omniprezentei „raului”. In directia prezervarii si imbunatatirii calitatii vietii si fondului nostru genetic vom putea adopta un soi de lupta de guerilla anti-sistem. Vom putea (si putem..) boicota TOATE produsele agro-alimentare ce eludeaza normele elementare de protectie si siguranta alimentara (indeosebi cele venite sub forma de import), indirect creand cerere si conditii pentru dezvoltarea unei infrastructuri si mecanisme indigene, ce sa ofere alternative alimentare traditionale, sigure si autentice. Va trebui sa alegem viata (boicotul otravurilor promovate pe post de alimente, alegand productia indigena eco-traditionala) sau moartea … lasandu-ne in voia „sortii” (a sistemului local si mondial, cinic, insensibil, inuman si meschin). Poate va trebui sa cream si un grup de initiativa ce sa creeze o „platforma program”, apoi o fundatie sau asociatie non profit … ce sa se apuce hotarat de lucru. Timp de pierdut nu mai este… A inceput the final countdown ..

platon

Cu alte cuvinte, daca nu „dam in primire” intre timp.. si daca vom reusi sa penetram sistemul, alaturi de alti cetateni interesati, motivati integri si potenti intelectual, implicandu-ne altruist in politica sau societatea civila (scena viitoarei clase de politici publice), ne vom face o ultraperfectionare in a promova exclusiv legislatie ce sa deserveasca obtinerea dezideratelor de mai sus. In aceasi ordine de idei, cel putin in ceea ce ma priveste, va asigur ca vorbesc dintr-o pozitie competenta si avizata stintific (plus  legislativ), fiind medic specialist in siguranta alimentara, iar pe de alta parte desfasurandu-mi studiul doctoral in domeniul Hazard Analises in Critical Control Points (HACCP – Siguranta alimentara)…

„unul dintre egali”

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Contraofensiva cetatenilor pasnici

  1. Sibilla zice:

    La Mulţi Ani, tuturor Sărbătoriţilor purtători ai Sfântului Nume al Maicii Domnului, Maica Marie !
    RUGACIUNE:
    Prea Binecuvantata Stapana, Pururea Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, ceea ce ai anscut pe Dumnezeu Cuvantul mai presus de fire, pentru mantuirea noastra si Te-ai aratat ca o mare a darurilor Dumnezeiesti si rau pururea curgator al minunilor si reversi bunatati celor ce cu credinta alearga catre Tine!
    Cazand inaintea Chipului Tau cel Minunat, ne rugam Tie prea buna Maica a Iubitorului de oameni Stapana! Revarsa asupra noastra milele Tale cele bogate si grabeste a implini rugamintile noastre pe care le aducem Tie Grabnica ajutatoare care ne sunt de folos, mangaiere si mantuire pentru fiecare randuindu-le.
    Cerceteaza cu harul Tau Prea Milostiva Stapana pe robii Tai si daruieste celor inviforati liniste, celor legati slobozire si pe toti mangaie, care sunt intristati de felurite necazuri!
    Izabaveste, Prea Milostiva Stapana, toate orasele si satele de foamete, de boale, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, si de orice alta nenorocire sau pedeapsa vremelnica sau vesnica, indepartand, prin indrazneala Ta de Maica, toata mania lui Dumnezeu!
    Slobozeste pe robii Tai de slabanogire sufleteasca, de tulburarea patimilor si a caderilor in pacat, ca fara impiedicare, vietuind in veacul acesta, intru toata buna cinstire a Ta, sa ne invrednicim de vrednicile bunatati prin Harul si iubirea de oameni ale Fiului Tau si Dumnezeului nostru, caruia sa cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, impreuna cu Cel fara de Inceput al sau Parinte si cu Prea Sfantul Duh, acum si pururea si-n vecii vecilor! Amin!

    Doamne Ajută !

    Apreciază

  2. fanu zice:

    nu am putut să nu remarc un aspect atunci când evreotătarul din fruntea ROMÂNIEI s a întâlnit cu coetnicul pe jumate al său din Israel. evreotătaru era studiat precumun elev de către evreul sadea dacă vă uitaţi la imagini, perez părea un profesor relaxat dar foooarte atent ca elevu supus să zică ce trebuie, şi a şi zis cu hotărâre aşa cum l a şi lăudat evreul sadea…
    iar faptul că ne laudă, înclin să cred că atunci când te laudă un evreu trebuie să te afli foooarte prevăzător fiindcă îi ca o combinaţie între cameleon-viperă-scorpion fiindcă numai dacă ai caracteristicile astea poţi săvârşi deicid şi poţi trece prin istorie fără să ai mustrări măcar de conştiinţă cu privire la aşa ceva, că de redempţiune nu poate fi vorba…
    după ce atâta vreme de acuze cu holocaust vine şi ne laudă aşa brusc… de ce nu o venit până amu? sau o venit să ne laude pentru că deja am devenit teritoriul lor de antrenament, am ajuns o bază a lor şi că suntem cei mai dintâi slugoi…

    cât de mare a fost înşelătoria şi cât de josnică sugestia care duce către robie; dacă ne am fi putut închipui că au început cu înlocuitoarelel fiselor pt telefon; astfel au apărut cartele telefonice care la scurtă vreme nu au mai fost la zi şi cabinele telefonice îs piese de muzeu prin oraşe; au urmat cu cartelele din telefonia mobilă, după ceva vreme să aflăm că de fapt prin cartelă putem fi identificaţi oricunde şi chiar ascultaţi ca n vremea comunistă doar că mult mult mai de aproape; peste toate acestea au introdus paralele la animale cipuri pentru a fi identificate şi închipuirile ferrite de pericolul bolilor şi rătăcirii, astfel că animalele au primit deja un cip cu acelaşi număr generic 666, îl poartă la ureche; ŞI codurile de bare de pe orice produs, o vreme destulă ca lumea să se obişnuiască, apoi cardurile bancare au fost direcţionate spre plăţi astfel că a cam dispărut din reflex plata din mână către mână; ŞI paralele s a introdus plata online, dar cum nu toţi au online DAR toţi pot avea carduri cu cip şi aproape toţi îşi iau salariile direct de la bancomat plata online a rămas un lux iar plata directă de pe acel card a devenit aproape o obişuinţă iar SCANAREA o rutină unanim acceptată…
    după cacialmaua din 11 septembrie au venit să ne zică despre lume că se schimbă radical şi astfel a fost… sub umbrella terorismului s au înteţit măsurile de supraveghere împotriva lumii până mai nainte vreme aproape libere…
    ASTFEL, de aia repet că cât de mare a fost înşelătoria şi cât de josnică sugestia care duce către robie iar răbdarea cu care au săvârşit necurăţia este atât de cinică…; ŞI după ce lumea s a obişnuit atât cu măsurile de supraveghere aşa zis de securizare împotriva terorismului a urmat o altă măsură sau mai bine zis un alt nivel; acela al trecerii de la cărţile de identitate obişnuite la cele cu cip cu acelaşi cod numeric generic 666 precum cele anterioare DAR de data aceasta datele şi identificarea este o însumare a identităţii individului DAR şi o înteţire a supravegherii acestuia sub temearea deja caricaturală dar orbitoare pentru cei mai mulţi (care sunt disperaţi şi fără garanţii dar îmbibaţi de izbelişti din pricina falsei crize, la care nu se aşteptau, fiindcă au avut zile fructuoase sau dacă nu cel puţin liniştite până înainte de 11 septembrie) şi care au generat întrebări pentru cei mai puţini; ŞI ca să fie mai coerenţă reţeaua se introduce plata prin semnătură electronică, asta după ce s a săvârşit intenţionat o birocraţie sufocantă care a făcut ca lumea să solicite simplificări ŞI noii stăpâni s au conformat cerinţelor completând în fapt dar mai ales în drept (democraţia se pare că deja este dictatura legii) coşmarul treptelor către încuibarea lui 666 în viaţa zilnică şi rutinată a lumii… astfel că factorii premergători au fost până în cele mai mici detalii făcuţi iar acum mai ales după 11 septembrie se pare că o uşoară grabă s a instalat la nivelul impunerii faptice şi legislative, fireşte cu forţarea dinspre criză şi eventualitatea pentru ţărilor încă sensibile la numărul cu pricina de ducere la război tocmai spre a fi impuse mai lejer…
    Nivelul la care s a ajuns este unul din care se poate uşor trece la ultima treaptă, atunci când nici cardurile, nici buletinele, nici tranzacţiile pe baza lor nu vor mai fi sigure DAR nici siguranţa lumii nu va mai fi atât de bună cu toate identificările (un buletin biometric poate fi aruncat sau uitat acasă iar persoana răpită şi aruncat telefonul şi aruncate cardurile etc) avansate ŞI atunci numărul fiarei îşi va face loc într o lume menţinută într o continuă derivă, hăituială şi nesiguranţă (pacea de care vorbesc noii stăpâni este foarte tulburată, zgomotoasă şi nesigură) atât de “natural” încât acei care nu acceptă au fost, sunt sau vor fi nebuni, paranoici, colapsaţi sau în afara noii ordini care îi arată claustraţi iremediabil într un număr generic…
    Astfel că lumea a fost “educată” înspre această treaptă ÎNSĂ mai sunt câteva detalii care supără pe noii stăpâni, mai sunt drept credincioşi care au semnalat despre “Apusul libertăţii” sau “Dictatura Biometrică” sau “Apocalipsa 13” sau “Sfinţii Părinţi despre vremurile din urmă” şi care mărturisesc ce este sau ce urmează să vină… DAR atâta vreme cât Biserica a fost prezentată doar ca instituţie de unică orientare a naţiunii române ŞI aceasta tace înfiorător de cinic atunci naţiunii române I se mărturiseşte din român către român despre urâciunea pustiirii, CEEA CE le convine de minune noilor stăpâni care simulează prin încercări tocmai să vadă cât de stabilă este majoritatea şi cât de fragilă este minoritatea (implicit influienţa acesteia asupra celei dintâi) de aceea prin faptul că încă nu s au iscat voci publice suficient de răspânditoare a mărturisirii despre vremurile birului cu număr generic de 666 le este de folos noilor stăpâni şi îi face mai tupeişti în ceea ce vor… graţie tehnologiei totul se poate realize şi într o singură zi DAR câtă vreme există CREDINŢĂ ÎN DUMNEZEU aceştia se vor teme DAR atunci când lumea prin încuibarea crizei, a plăgilor, a cutremurelor, a războiului, a terorismului va fi dusă în cea mai crudă deznădejde şi va cere în genunchi o soluţii abia atunci se vor isca acestea… DAR dacă vă uitaţi bine majoritarii sunt tot mai puternici în ceea ce noii stăpâni vor astfel că paşii sunt grăbiţi iar lumea aproape de colaps,
    Cam asta este …

    Apreciază

  3. fanu zice:

    Sorin de aproape 2 săptămâni nu mai consum decât din grădina bunicilor, hrană încă curată şi lapte încă de la văcuţe care pasc iarbă curată, pui hrăniţi cu grăunţe din producţie proprie adică pe cât de natural pot;

    DE CE ASTA?

    Fiindcă din pricina aşa zise i hrăniri de mall şi de uie şi de fmi şi de globalizare am ajuns cu colesterolul peste nivelul normal cu ficatul umflat fierea la fel şi stomacul idem

    nu ţi spun ce greu mi a fost să mă desprind de alimentaţia murdară care m a dus la probleme de sănătate. până şi acum când mai văd coca cola sau alte artificiale de astea sunt tentat să cumpăr DAR NU SUB NICI O FORMĂ…

    curăţia sufletească fără curăţia trupească şi postul minţii, gestului şi de la mâncare mi au adus sănătate

    Apreciază

Lasă un comentariu