Turism romanesc de calitate


Da. Nu e un truism. Chiar am constatat pe pielea mea ca se poate daca se vrea si se baga si bani. Sunt pentru cateva zile (23.08-03.09.10; apartament 105 – Sectiunea Rubin) venit si cazat cu familia in Complexul Pfoenicia (Fenicia) Holiday Resort, din statiunea Mamaia si pot spune ca pentru prima data dupa anii ’70 (cand ma aduceau parintii in concediile lor) sunt real incantat de ceva pe litoralul romanesc.

platon

Din motive obiective am ales sa-mi petrec concediul din acest an in Mamaia si consider ca bine am facut. Independent de hei-rup-urile cu iz politicianist ale Elenei Udrea, investitori de calitate precum libanezul Murat Mohamad, au tacut din gura si au facut… Au facut un complex de tip resort cum vedeti all-inclusive-urile din Grecia, Turcia, Egipt, Tunisia, Bulgaria. Phoenicia este situata practic intre localitatile Mamaia si Navodari, fapt ce favorizeaza si turimul in turism, cu vizite intre statiuni, desi oferta larga de servicii si produse gratuite aproape ca te opreste sa mai iesi pe poarta hotelului odata ce te-ai cazat.

platon

Ce sa va spun a fost si este minunat si cei ce ma cunosc stiu ca sunt parcimonios cu laudele. Iar copii, ce mai tura vura, sunt in al noulea cer, practic majoritatea programelor fiindu-le dedicate (..pentru eliberarea parintilor). Complexul are sistem interior de piscine, terase si spa, fotografiile de pe site-uri nefiind concludente si sinonime cu realitatea. Pentru cei ca si mine, indragostiti de mare si ocean (snorkeling), complexul are plaja privata dichisita, eleganta, curatata in fiecare dimineata.

platon

Ca si un fapt perfectibil este amenajarea incompleta  spatiului dedicat gararii masinilor turistilor (explicabil poate prin faptul ca hotelul este inca nefinalizat 100%) si oferta in bilet doar a doua mese pe zi si nu a all inclusiv-ului.

Cu aceasta ocazie nu pot sa nu remarc totala afabilitate si profesionalism a angajatilor (romani si straini) a hotelului, ce sunt si punctuali, educati si binevoitori. Ca un episod de experienta personala suplimentara, unul din copii mei si-a uitat protezele orto-dentare pe masa de la restaurant, ambalate intr-un servetel. Plecand, angajatii firesc in cel mai scurt timp au debarasat, aruncand totul la gunoi. Ei bine cand am venit sa reclamam lipsa obiectului (ce nu era tocmai ieftin), fara niciun comntariu, un angajat pe nume Yousef (libanez) a format o echipa ad-hoc ce efectiv a rascolit gunoiul pentru 40 de minute, gasind si inapoindu-ne obiectul, dar nu inainte de a ne spune ca si-a facut doar datoria si nu merita nicio recompensa sau lauda spre sefii sai… (hmmmm.. ne-am zis noi in gand, la acesta faza..).

platon

In concluzie va recomand cu caldura sa petreceti ieftin si autentic in Phoenicia Resort din Mamaia. In scurt timp cred ca hotelarii romani de duzina (cei ce s-au privatizat fraudulos pe litoral dupa ’89) fie vor da faliment (cu Udrea in frunte), fie vor lua exemplu ca de la acesta…

„unul dintre egali”

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Turism romanesc de calitate

  1. toader zice:

    ma, eu in vacanta vreau sa ma odihnesc. daca nu e inca gata mai astept un an. mie imi trebuie curatenie si carciumi linistite cu bucatarie si buda luna. nevesti-mii peisaj, plaja cu nisip fin si curata si piscina. fie-mii ii trebuie piscina si joaca. peste asta ne-ar trebui locuri de vizitat. un an putem face rabat la vizitat. de la restul, din pacate, nu.
    mai astept un an daca nu e inca cazul.
    a+
    D

    Apreciază

  2. toader zice:

    salut.
    cat costa o saptamana pe all inclusive? au plaja concesionata sau nu? amanunte? chiar m-ai facut curios. poate iau anul viitor o saptamana-doua in loc de turci sau greci. intre astia ezitam. ultimii ani am facut venetia, la rochelle si honfleur la mare. ma gandeam sa schimb stilul si sa iau vacanta de facut doar baie, nisip, piscina pe all inclusive. ca sa mai alternez.
    la munte nu prea as lua inca in tara fiindca in padure dai de rahati la tot pasul si camping salbatic e la tot pasul, ceea ce strica tot. deci pentru munte cred ca la elvetieni sau in vosges ma duc. ultimii ani am facut doar alpi… nu prea imi place ca daca e iarna e doar ski si daca e vara e doar urcus. si doar pentru carciumi savoiarde nu prea imi place. eu vreau drumetie linistita pe maxim 12 ore. fiecare zi un traseu. pentru asta ar fi buna romania; din pacate, cum am spus, budele lipsesc pe marginea drumului si dai peste rahati pe marginea potecilor cand iti e lumea mai draga; basca fumul de mititei de peste tot.

    Apreciază

    • SorinPLATON zice:

      @toader
      Ma bucur sa te „revad” dupa un lung timp…

      Referitor la problema ridicata de tine te anunt ca (inca) nu poti introduce in ecuatie o comparatie tehnica fair intre ofertele din tara si cele din strainatate (vorbind acum de litoral). Cu putina vointa vei trece peste eventuale inca mici scapari in management si proiectare, concentrandu-te pe latura bunei intentii a dezvoltatorului si de ce nu, pe cea a patriotismului (de ce sa cheltuim „in afara”, ajutand tot felul de „sarazini”, cand Romania ramane o vesnica promisiune nematerializata din motive subiective, iar criza ne suge toata esenta vitala ramasa). In ceea ce priveste subiectul cu rahatii de pe marginea potecilor, in parte sunt de acord cu tine; sunt siderat de fatala nepasare a romanului pentru mediul inconjurator, pentru tot ceea ce nu face parte indisolubila din averea sa personala; in nenumarate randuri si locuri am trecut prin zone recent „decontaminate” prin actiuni gen „let’s do it Romania” si m-a speriat la modul propriu ca locurile aratau la fel de dezastruos poluate ca si inainte de ecologizare…

      Referitor la costurile de la Pfoenicia iti recomand sa iei legatura cu office-ul lor local (foarte afabil de altfel) prin mail ( office@phoenicia.ro ), acestea putand varia de la an la an, chiar daca sunt relativ mici. Cert este ca resortul nu functioneaza dupa principiile clasice a unui hotel, fiind mai multe corpuri de cladiri cu apartamente date spre inchiriere la sejururi de minim 3 zile, toate supuse unui management integrat comun. Pe de alta parte deja sunt in contact cu patronul libanez si voi incerca sa-l sugestionez printr-un feed-back contructiv asupra ce ar mai trebui sa faca in directia unei mai mari „coerentizari a bunele intentii si a resurselor”.

      Apreciază

  3. Silviu cel necajit zice:

    Adevăru’ este că arată bine – complexu’ hotelier, mă refer – şi îs curios despre această locaţie. Mulţumesc de răspuns. Aşteptăm să vedem mai multe despre…

    Apreciază

  4. Silviu cel necajit zice:

    Petrecere frumoasă, Sorin! Poza strecurată este de familie? Cu respect,

    Apreciază

    • SorinPLATON zice:

      @silviupsihologul

      „Poza” este de familie, dar de familia altora 🙂 ))…
      Am sa public ceva filmulete si fotografii in legatura cu acest trip, dupa ce ajung inapoi in Cluj, ca sa pot sa prelucrez si sa uploadez materialele.

      Apreciază

Lasă un comentariu