Dialog-monolog cu d-na Alina RAUS (8)


Despre tactica

platon

Incerc de catva timp, ca orice om in timpul sau liber, sa ma dumiresc cum va evolua situatia socio-economica din Romania. Las directiile de actiune, tintele strategice si obiectivele pe termen lung deoarece reprezinta un orizont prea indepartat pentru mine si ma focalizeze asupra tacticii adoptate de alesii nostri. Dupa un screening sumar, primele concluzii:

1.Se incearca influentarea opiniei publice preponderent prin intermediul mass-mediei (televizor, radio, blog etc).
2.Contactul cu oamenii a fost limitat doar la cei siguri.
3.Masele trebuie evitate cu orice pret acum, exceptie calamitatile.
4.Atitudine de “noi stim, voi nu”.
5.Dialogul (social sau de alta forma) are mari sincope si a nu fost suprimat in intregime numai pentru pastrarea aparentei de democratie. Oricum se limiteaza la “noi va comunicam, voi ascultati”.

platon

Cine are cat de cat cunostinte de management stie ca orice solutie tehnica, fara a fi dublata de o intelegere a naturii umane a celor condusi si a parghiilor motivationale (psihologice, materiale sau pecuniare) este sortita, mai devreme sau mai tarziu, esecului.

Deci nu pricep: bani ioc, iluzia participarii la decizie nu, mangaierea pe crestetul capului “de cat de inteligent si baiat bun esti” nici asa.  Mai ramane motivatia negativa. Le-as aduce aminte celor in cauza ca o astfel de tehnica, adoptata cu succes in comunism, are efectele scontate doar pentru cei cu un nivel redus de educatie si un grad mare de indobitocire. Cu toate ca si la noi mai sunt destui (reminescente ale trecutului), trecerea timpului a inceput sa echilibreze balanta.

Atunci? Mai crede cineva in succesul tacticii alesilor? Si, cum fara un suport tactic adecvat, chiar si o strategie impecabila are sanse mari de esec, mai iesim in viitorul apropiat din criza?

platon

Ca sa termin intr-o nota optimista, as spune ca situatia poate fi remediata. Da, exista o tactica de convingere a maselor ca solutiile alesilor pentru bunastarea celor pastoriti sunt cele mai bune, cu conditia ca acestia sa creada primii in eficacitatea lor. Ma refer aici la tehnicile de convingere a diferitelor culte religioase pentru atragerea adeptilor. Iesiti domnilor in strada si convingeti-ne personal sau prin reprezentantii dvs. ca ceea ce ne propuneti si doriti de la noi nu sunt banii, ci implicarea noastra in crearea unui trai mai bun pentru toti.

Alina Raus

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s