SOV este o tinta falsa


…Sau ma rog, ar exista fundamentare in necesitatea aducerii in justitie a acestui om (care nu e un sfant, daca ne reamintim episodul devalizarii economiilor unei mase mari de romani, via FNI), daca nu ar fi o initiativa cabotina, in binecunoscutul stil mafiot Basescu-PDL.

platon

Si de ce mafiot? Pai oameni buni, din pacate acest circ mediatic este varful de iceberg a luptei pentru reimpartirea sferelor de influenta intre marii rechini (oligarhi romani), acum cand resursele devin tot mai limitate, si dupa 20 de ani de „dezvoltare” extensiva, se impune una mai .. intensiva, pentru escrocherii, evaziuni, devalizari, exploatari umane, inginerii financiar-comerciale, etc. Iar noi oamenii simpli suntem serviti ca si pe Coliseumul roman, cu mult circ, chiar mai mult decat ar fi necesar, pe post de inlocuitor pentru lipsa painii din ecuatie…

platon

In concluzie nu ar fi de plans Vantu daca ar fi incatusat pentru solutionarea favorabila a furtului econimiilor in „ingineria” FNI… Este in schimb condamnabil orice abuz care calca in picioare drepturile fundamentale ale omului, in logica unei bestiale lupte oculte pentru putere. Din pucntul meu de vedere sunt la fel de condamnabili atat Vantu cat si Basescu (ce ne-a subtilizat fara doar si poate, flota comerciala), dar si alti si alti impochimeni ce se ascund azi sub masca unor decenti oameni de afaceri, gen Patriciu, Voiculescu, etc. si care pe fond primul milion (suta sau miliard de euro) l-au facut prin „transferarea” averii intregului popor, in propria ograda, mediat de complicitatea sistemului…

platon

Ce va pot asigura eu (o fac a treia oara cel putin aici in blog..) este ca daca oameni de factura mea justitiara ar ajunge in urma unei revolutii reale la putere, pe langa schimbarea sistemului, unul din targeturi VA FI filtrarea tuturor averilor peste un anumit cunatum de rezonabilitate, facute dupa ’89, urmate de impozitari retroactive, eventual confiscari si incriminari legale pentru recalcitranti. Nimeni si nimic nu se vor putea sustrage judecatii finale a noastre, a poporului. Iar aceasta initiativa este si motivul pentru care unii dintre noi am fost diabolizati si proiectati in stalpul infamiei.. si anume pentru ca nu am pactizat cu infamul sistem.

„unul dintre egali”

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în SOV este o tinta falsa și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la SOV este o tinta falsa

 1. Aurelio texanu zice:

  Şeful IRS vineri a spus că este încrezător că va fi capabil să angajeze suficient de multi angajaţi pentru a umple golurile lăsate de anularea de catre agenţiei a programului privat de colectare a datoriilor.”Cred ca avem un sprijin puternic din partea administraţiei şi Congresului pentru resurse sporite de executare a datornicilor la bugetul de stat si pentru a permite IRS sa mearga înainte”, a declarat comisarul Doug Shulman.

  Agenţia anticipează angajarea a mai mult de 1000 de colectori de debite in acest an fiscal

  Shulman şi de Secretarul Trezoreriei Timothy Geithner a anunţasera că nu vor reînnoi contractele de colectare a datoriilor incheiate cu agentiile private. Decizia a urmat unei vaste proceduri derulate de IRS de revizuire a programului, care a arătat că agenţiile private de colectare a debitelor au recuperat mai puţini bani decât angajaţii raport la unitatea de masura a unui caz federal ba chiar in unele cazuri, serviciile agentiilor private de colectare a debitelor au fost mai scumpe decât colectori in-house folositi de IRS.

  Studiul , realizat de către IRS şi revizuit de către Mitre Corp, a constatat că costul programului IRS-house , a adus în medie costuri de 0.07 dolari pentru fiecare dolar colectat prin colectori de debite angajati ai Fiscului, în timp ce agenţiile de colectare a datoriilor private au avut un randament de colectare de 0.24 dolari pentru fiecare dolar recuperat.

  Dar Tax Fairness Coalition, care reprezintă un grup de agenţii private de colectare a debitelor, inclusiv cele doua companii care au avut acorduri de lucru privind contractul de colectare a debitelor pentru IRS, a declarat luni că agentiile private s-au recuperat mai mult de 80 milioane dolari pentru Departamentul de Trezorerie – bani pe care altfel Fiscul americani nu i-ar fi fost recuperat, indiferent de finanţare sau a numărul de angajaţi folositi.

  „Problema aici nu a fost niciodată dacă IRS sau agenţiile private de colectare a datoriilor pot face acest lucru mai eficient sau mai bine”, a afirmat asociaţia. Problema este dacă aceste impozite datorate de contribuabili sunt colectate de la toate categoriile impozabile pur si simplu,. Fără derularea parteneriatului de colaborare cu agentiile private de colectare a debitelor , IRS nu va colecta aceste taxe si miliarde de dolari vor ramane neincasati. Adăugându-se la decaderea naţiunii noastre dpvd fiscal aflata si asa în continuă creştere, şi lăsând contribuabilul american fara posibilitatea de a primi inapoi serviciile datorate de stat in schimbul taxelor platite. ”

  Colectorii de debite angati ai IRS pot oferi contribuabililor care au restante la plata taxelor si impozitelor , unele compromisuri [ acorduri voluntare de plata ] constant in stergerea unor datorii daca se platesc altele, plata in rate sau renuntarea la perceperea penalitatilor . Agentiile de colectare debite private angajate de IRS, prin lege, nu au insa voie să ofere contribuabililor aceste opţiuni astfel incat rata de colectare este normal sa fie mai redusa in cazul lor.

  „În aceste vremuri dificile economice, am cerut tuturor angajaţilor IRS, pentru a merge la extrem pentru a ajuta contribuabilii cu o situaţie financiară dificilă”, a spus Shulman. „Investind in colectori de debite angajaţi ai IRS, pentru a efectua această activitate de colectare, putem fi siguri că avem toate instrumentele disponibile pentru a ajuta contribuabilii care se confruntă cu situaţii complexe.”

  Apreciază

 2. Aurelio texanu zice:

  Este simplu si fara revocare ca totii mafiotii din orice partid politic sa de-a in scris cu ce buget au pornit in afacerii in anii 90 ce imprumuturii? si la ce Bancii au facut aceste imprumuturii? ce impozite au platit? pe fiecare an? sa demonstreze daca nu sa fie confiscate tot

  In anul 1949 cind au venit comunistii au facut NATIONALIZARE astia in frunte cu PSD? ce au facut? de vina nu este Boc si Basescu de vina este ILIESCU singurul vinovat de acest dezastru DNA pe astia trebuie sa ii ia la purificat pe totii indiferent din ce partid fac parte nu poate sa dovedeasca sa li se ia tot si sa ii bage si la puscarie pe totii

  Apreciază

 3. Aurelio texanu zice:

  Domnule Platon,

  Va multumesc ca i-mi mai trimiteti stirile la zi, sunt foarte ocupat prea putin ma intereseaza cazul Mafiotilor din Romania, ce-a ce ma intereseaza este cum pot ajuta aceasta tara unde Dumnezeu mi-a dat viatza noii parte din noii care am trait zecii de ani in occident si care nimeni nu ne baga in seama, sunt foarte multi romanii care au facut scolii in occident si care au o vasta experientza in ce-a ce priveste adevarul capitalism eu am inaintat o propunere nu stiu daca este buna dar m-am consultat aici cu oamenii greii in ce-a ce priveste schimbarile in Romania am stat o noapte intreaga si m-am gindit ce as face eu daca as fi Prim Ministru pentru o zi

  Parafrazand titlul unei melodii de exceptie a baietilor de la Parazitii – care spuneau “Daca as fi pentru o zi presedinte / V-as amaneta pe toti si nu v-ati prinde”, mi-am permis un exercitiu de imaginatie pe ideea … ce as face … “Daca as fi pentru o zi premier” ?

  Cu mintea de pe urmă şi în al doisprezecelea ceas, dacă aş fi în locul domnului Boc măcar pentru o zi, nu aş mai întârzia nici o secundă privatizarea companiilor la care guvernul are deţineri, fie minoritare fie majoritare! După un calcul simplu (făcut în numărul 30 al revistei Forbes România) aş încasa între cinci şi zece miliarde de euro. Dar mai mult decât atât, prin privatizarea acestora aş face economii serioase la buget rupând legăturile prin care societăţile sau regii autonome (adică statul) sunt acum căpuşate prin tot felul de contracte mai mult sau mai puţin dubioase!

  Aş începe cu CFR şi Poşta Română, aş continua cu societăţile din sectorul energetic şi cel minier, după aceea cu porturile aeroporturile şi Tarom, şi aş face tot posibilul ca până miezul zilei, să fi parafat deja privatizarea Loteriei şi a Metrorex-ului.

  În paranteză şi cu cinism fie spus, actualul guvern ar trebui să vândă companiile de stat, măcar şi … doar pentru a” se răzbuna” pe sindicate, care i-au pus serios “sula-n coaste” în ultimul an şi jumătate. Privatizarea companiilor de stat ar slăbi mult puterea unor sindicate care nu mai sunt decât foarte puţin reprezentative. Odată muncitorii trecuţi în mediul privat vor fi mult mai puţin dispuşi să se lase manipulaţi de liderii de sindicat, iar mişcarea sindicală se va întoarce natural la funcţia ei primordială: aceea de a reprezenta muncitorii în faţa patronatului. Având un “patron” la cârma societăţii, liderii de sindicat nu vor mai putea căpuşa compania, mână în mână cu directorii numiţi politic! Povestea spaţiilor comerciale ale Metrorex este poate cel mai elocvent exemplu – dar nu singurul, de afacere sindicală “de succes”.

  Prin vânzarea acestor companii, aş rupe şi lanţul vicios al numirilor politice în funcţii de conducere în diferite societăţi de stat! Mi-aş asuma astfel riscul de a lovi în propria-mi clientelă politică. Deşi, poate i-aş face chiar un bine, pentru că nu i-aş mai lăsa pe cei din clica mea “să se chinuie să fure” clienţii companiilor de stat (şi google-ul îţi serveşte rapid un astfel de exemplu, în relaţia dintre Grupul Feroviar Român, Conpet şi CFR Marfă)! Le-aş da posibilitatea să ia clienţii acestora … cu tot cu concurenţi! M-aş grăbi să fac tranzacţiile înainte ca societăţile de stat să ajungă în faliment!

  Cum le-aş vinde? Obligatoriu prin bursă! Fie în întregime, fie măcar pachete semnificative din fiecare companie în parte! Aş împuşca astfel mai mulţi iepuri dintr-un foc: consolidarea pieţei de capital, creşterea culturii financiare a populaţiei, şi aş atrage atenţia investitorilor străini asupra României (aşa cum fac polonezii). În plus, voi aduce pe viitor mai mulţi bani la buget din impozitul pe tranzacţiile făcute la bursă.

  Şi nu m-aş opri aici! Aş scoate la vânzare toate casele, vilele, terenurile sau fondurile de vânătoare şi cele piscicole din patrimoniul RAPPS! Asta mi-ar aduce nu doar banii din vânzări, ci m-ar şi scăpa de cheltuielile cu întreţinerea acestora. Cheltuieli care sunt făcute acum de la buget, şi nu cred că mai este cazul să reamintim cât de uşor se lasă “prostit” statul la încheirea contractelor cu societăţile private. Dar şi mai important este că, puse la lucru în sistem privat, toate aceste active ar genera afaceri, profituri şi bani la buget.

  Şi pentru a rămâne la patrimoniul RAPPS, nu pot să nu aduc în discuţie clădirea Casei Presei Libere, pentru care sunt sigur că cel puţin Sorin Ovidiu Vântu (care are întregul trust Realitatea-Caţavencu în acest spaţiu) s-ar putea scormoni prin buzunare după ceva mărunţis! Ba cred că aş putea “licita” pentru a ridica preţul, pentru că Dan Voiculescu, Silviu Prigoană, sau alţi oameni de afaceri, “ar pune bid” măcar pentru o aripă din această imensă clădire.

  Şi asta mi-ar consuma în mod sigur prima parte a zilei! Şi cum mandatul meu este pentru 24 de ore, aş intra grăbit în cea de-a doua parte în sistemul sanitar! Este în faliment? Îl privatizez! Avem circa 450 de spitale îngropate în datorii de managerii numiţi politic! De cealaltă parte a baricadei, în sistemul privat de sănătate, avem întreprinzători care se chinuie să-şi construiască unităţi spitaliceşti, dar care fac un business ce creşte cu 20%-30% de la un an la altul. În această situaţie nu aş sta să mă gândesc decât la “cum” şi “cât de repede” pot da cel puţin două treimi din spitale pe mâna privaţilor! Cu banii din vânzarea acestora aş transforma cealaltă treime în aşezăminte sociale! Câţi bani aş lua? Greu de spus! Dar nu asta m-ar interesa în mod deosebit, cât mai ales faptul că voi ridica sistemul de asistenţă de sănătate la un nivel superior şi voi determina realizarea de investiţii care vor trage în sus PIB-ul. Voi câştiga însă mult mai mult din economiile făcute la buget, pentru că nici guvernul şi nici Casa de Asigurări de Sănătate nu vor mai plăti la preţuri de zeci de ori mai mari decât cele reale, aparatura, medicamentele, materialele de uz curent sau renovările clădirilor!

  În paralel cu privatizarea spitalelor aş stimula populaţia să-şi încheie asigurări private de sănătate prin subvenţionarea unei cote părţi din costuri şi prin deduceri de la plata impozitelor şi taxelor. Şi de ce nu, aş introduce un sistem de “bonuri de sănătate” după exemplul celor de masă!

  La fel aş face şi cu sistemul de învăţământ! E slab? Neperformant? Consumă resurse? Îl privatizez şi sprijin educaţia populaţiei prin acordarea de burse celor lipsiţi de posibilităţi financiare şi de garanţii guvernamentale şi stimulente fiscale (sau de orice altă natură) familiilor care vor să facă împrumuturi la bănci pentru trimiterea copiilor la studii! Aş introduce iarăşi în joc sistemul privat de asigurări şi pe cel bancar, şi aş contribui (eu – Guvernul) alături de părinţi la crearea unui fond bănesc pentru fiecare copil, exclusiv pentru şcoală. Nu m-aş da în lături să pun din buget chiar o treime din bani! Instituţiile private de învăţământ “s-ar bate” astfel în competitivitate pentru atragerea de elevi şi studenţi.

  Probabil că administraţia mi-ar da serios de furcă. Este oare supra-dimensionată? Sigur! Un guvern cu mai puţin de zece ministere este primul pas! Suficient pentru o ţară de dimenisunea şi condiţia României! Aşa aş reduce numărul de miniştrii, consilieri, secretari şi secretare, directori şi directoraşi! Cu acelaşi risc de a lovi în oamenii care m-au ajutat să vin la putere! Mi l-aş asuma şi aş trece şi mai departe la administraţia locală!

  Pentru ce avem nevoie de 42 de judeţe, cu 42 de prefecturi, 42 de prefecţi, sub-prefecţi, secretare, cu 42 de bugete de protocol? Adică o instituţie a prefecturii la aproxiamtiv 500.000 de cetăţeni! La ce bun 42 de direcţii sau structuri judeţene în instituţiile de control sau de autorizare ale statului? Nu sunt oare prea multe? Avem nevoie de 2.700 de comune, cu tot atâţia primari, şi cu mii de angajaţi?

  10 judeţe, cu 10 prefecturi, 1000 de comune, şi un sfert din direcţiile teritoriale ale instituţiilor de autorizare şi control ale statului ar fi mai mult decât suficiente! Aş reduce povara unui aparat administrativ supradimensionat şi aş consolida resursele disponibile. Asta ar elimina multe dintre aberaţiile adesea întâlnite, când un drum, conductă, sau un simplu şanţ începute într-o comună se termină brusc la marginea comunei vecine. Iar aceasta la rândul ei are un proiect de aceeaşi natură, care se încheie tot undeva “în aer” la hotarul unităţii administrativ teritoriale următoare.

  Ce facem cu primăriile şi prefecturile rămase goale după redesenarea unităţilor administrativ-teritoriale? Le vindem sau le închiriem, indiferent de preţ! Privatul va găsi sigur cea mai profitabilă destinaţie pentru respectivele spaţii! Aşa scap de cheltuielile de întreţinere şi mai aduc şi bani la bugetul noilor structuri administrative!

  Ce aş face cu banii (mai mulţi sau mai puţini) pe care i-aş încasa din vânzarea companiilor de stat, a patrimoniului RAPPS şi din vânzarea sau închirierea celorlalte spaţii (primării, prefecturi, etc)! I-aş concentra pe unul sau cel mult două proiecte de infrastructură! Nu aş sta mult pe gânduri pentru a alege finalizarea autostrăzii prin care să leg până la urmă Bucureştiul de litoral! Din restul de bani … aş adăuga măcar câteva din porţiunile ce lipsesc încă celebrei autostrăzi “Transilvania”! Aşa voi tonifica sectorul construcţiilor – şi nu prin contracte de asfaltare sau de înlocuire a bordurilor, cum se practică acum. Şi dacă aş rămâne în pană de cash, i-aş face pe români părtaşi la aceste proiecte! Fie prin acordarea dreptului de a subscrie acţiuni la companiile dezvoltatoare ale respectivelor proiecte, fie prin emiterea de obligaţiuni sau titluri de stat! În oricare dintre variante aş folosi piaţa de capital pentru a asigura accesul oricărui român interesat. BVB-ul şi Sibex-ul abia aşteaptă, iar fondurile de pensii private nu ar refuza un astfel de parteneriat.

  Ar fi foarte mult de lucru, dar la încheierea acestei ipotetice zile, nu mi-ar mai rămâne decât două lucruri de făcut: dublarea controlului vamal prin aducerea unei firme private (după model bulgăresc) şi introducerea amnistiei fiscale (aşa cum au făcut ruşii în urmă cu 10 ani). Şi pe ultima sută de metrii a mandatului meu de o zi, aş lua topul Forbes, şi pe primii 20 sau 50 de oameni din topul celor mai bogaţi oameni din România i-aş invita să facă parte dintr-o strutură numită ad-hoc “Consiliu Economic Consultativ”. Vom câştiga cu toţii dintr-un schimb de idei deschis!

  S-a făcut ora 12.00! La final de mandat i-aş invita pe cei 20 sau 50 de afacerişti români să ciocnim un pahar de şampanie! Poate nu vor veni toţi, dar eu mi-am făcut datoria de a încerca să aduc pe un făgaş comun interesele divergente care rup acum România în bucăţi. Asta o va putea face însă şi Prim-ministrul de mâine!

  Apreciază

  • SorinPLATON zice:

   @texanu
   Stimate domn,

   De apreciat dorinta romanilor stabiliti definitiv in afara tarii, de a se face ordine in locul de unde au plecat candva. Aceasta este dragostea dezinteresata de tara si nu cea de pe firmanul de „dai si lupta” a politicianistului roman.

   Numai bine!

   Apreciază

 4. Virgiliu Culiceanu zice:

  Sa fie intr-un ceas bun!
  Dar trebuie sa luati masuri ca averile recuperate sa nu ajunga in alte buzunare binevoitoare, sau ,mai rau, sa se risipeasca pur si simplu.

  Apreciază

  • SorinPLATON zice:

   @vigilius

   Stimate domn,
   Pastrand nota de idealism „deshantzat” va anunt ca pentru comitetul „revolutionar” de criza, nu s-a inchis inca lista de voluntari… Lasand gluma, e nevoie de o implicare de larga participare populara si larg accept (tot) popular, pentru a reusi sa rasturnam situatia asta, ce iata ca a ajuns de-a dreptul diabolica. Cat de putin de la cat de multi este solutia, ca doar nu vor putea sa ne impuste sau sa ne incarcereze chiar pe toti. Sa luam exemplu de la coreeni si de la vietnamezi, care si cand, intocmai ca-n legenda,.. David a invins Gholiathul (USA). De ce nu am putea reface epopeea si noi..ACUM?! Chiar sa fi murit de tot mandria nationala din noi?.. Ca altfel trebuie sa ne punem serios intrebarea daca am avut printre stramosi un Decebal, un Mihai Viteazul, un cine mai vreti dvs.

   Apreciază

 5. fanu zice:

  România de la pânie şi circ la demonocraţie sugerată…

  am urmărit şi eu emisiunea de aseară, de la Antena 3 a domnului Gâdea;

  clar că mi s au părut în plus turcescu şi patriciu, primul fiindcă arăta precum un crevedia când ciufut când ciufulit, pe alocuri cu tendinţe de cufureală IAR cel de al doilea nu cred că era cazul să fie luat exemplu drept afacerist persecutat, chiar dacă o petrecut pe la cercetări penale o noapte…

  Nu spun asta ca să crezi că sunt de acord din admiraţie tâmpă cu tine sau cu Mircea Badea, dar sunt de acord cu multe din opiniile voastre iar Turcescu a făcut doar „logoree” – cu partea paharului pe care doar el, şi încă vreocâţiva smintiţi, o vede/ văd plină în ţara asta – fără să aducă măcar un exemplu în acea parte de sfert a paharului sau acele puţine infime picături prezente în pahar;

  Nu mi place nici sov dar nici ăia ca el, iar cei deja menţionaţi nu sunt departe ca şi concepţii de „clasa politică” încuibată după 89; de aceea nu le voi plânge de milă indiferent cât de mironosiţe vor apărea la tv; atât în politică dar mai ales în afaceri cine pozează în virginitate este fie impotent cerebral fie apare atât de atins de patima unei vanităţi vecină cu delirul paranoic al victimizării… ceea ce este valabil şi pentru unii jurnalişti care fluctuează între a fi acizi de dragul unui ţel care până la urmă îi reşapează sau a fi !!!culmea!!! apoi echilibraţi ori brusc aduc speranţa împăcuirii sfârşind în lamentări ale eului pitit „supt” fusta „vremilor”…

  faptul că marinaru este acum la putere, încă, şi are pârghii fiind intangibil ci doar decât cu critici deranjat pe alocuri şi care atâta vreme cât nu au un concret al schimbării nu vor fi de nici un efect, nici măcar agasant NU îl face cu nimic mai diferit de restul „clasei politice” care s a îmbuibat rocadizant – deloc reciclativ, că doar nu or fi atât de proşti să facă după voia „pulimii” – în 20 de ani de aşa zisă democraţie, azi cu tot mai coerente accente de demonocraţie…
  aprioric pregătiţi înainte de 89, apoi moşiţi de iliescu, adoraţi de uie, sprijiniţi de sua şi mereu cu noii stăpâni în spate au executat dar s au şi îmbuibat care mai de care în vreme ce naţiunii i au dat o vreme – nu prea lungă aşa ca să nu se obişnuie şi să nu ceară când nu or mai vrea să deie – „democraţia” lu circ şi pâine;

  acum nu mai este aceasta ci s a iniţiat demonocraţia biometrică a lu marinaru – care nu doar că are ordin să fie „big brother” ci s a şi pliat (dintr o plăcere diabolică de a fi în aceeaşi măsură sclav al lor şi stăpânul absolut al ţării, promovând un altfel de pilat/ iudă stăpân săvârşită în laboratoarele noilor stăpâni) cel mai bine pe această voinţă nou ieuropeană de a fi el iluminatu de serviciu al ţării
  TOTUL
  sub vaga şi deşarta frământare a „opoziţiei”, „analiştilor”, „sindicatelor”, „afaceriştilor de orice culoare sau opţională politică”, „societăţii civile”, parte din „preoţime”, „parte din presă” – aia care ne dă toc zoaie până oprim şi ajungem să ţinem tv ul de bibelou în casă –
  care îşi exercită acelaşi profil de marionetă după tipologia pilat/ iudă pe o cazuistică convivă /în conivenţă cu voinţa ieuropeană şi femeistă…

  iar parte din naţiune, încă le mai crede vânzolelile, certurile, contradicţiile, ba chiar încă mai savurează injuriile or calomniile reciproce de chipuri cioplite care sfârşesc înaintea Justiţiei după care nu se mai aude nimic sau intermitent după caz sau după interese de conflicte…

  ei, între ei nu au cum să se urască, de praf în ochii „pulimii” doar din vreme în vreme ies ciclic şi se „confruntă” ori „înfruntă” cu o înverşunare demnă de ridicolul unui film cu ticăloşi pentru proştii care îi şi cred…

  în fapt cred că tot circul şi pâniea de până azi au fost bine „lucrate” în contextul măreţului laborator al unei istorii ale căror oculte nu le vom afla decât poate la Judecata de Apoi, acolo unde nimeni nu mai poate fenta pe Dumnezeu… iar acum pentru finisarea finală se grăbesc multe, unele pe care le vedem fie de anul acesta fie de la 1 anul viitor; de aceea era nevoie de un marinel aparent jucător, dar el săracu este un executant de lovituri libere, la sugestia ieuropei şi a femieiştilor, bucurându se de laudele unui perez care clar că nu vine în zadar printr o ţară considerată coruptă şi adusă la bir, robie şi exil…

  să nu uităm declaraţia apreciativă DAR absolut interesată a lu perez la adresa lu marinelu atunci când o venit în vizită la ăsta fără şuviţă dar cu dalilă de buZău (probabil să i mulţumească pentru terenul de antrenament din braşov –oraşul unde ciudat s au tipărit cartele de raţionalizare a hranei ca pe vremea războiului, unul, care nu i al nostru, în care marinaru ne ar băga bucuros dar fără să întrebe ţara dacă vrea)

  să nu uităm declaraţiile când apreciative ale comisiilor uie la adresa măsurilor sub obligativitatea de la femeiştii „lu peşte prăjit” când depreciative la adresa justiţiei şi economiei, dar fără vreo presiune relevantă de schimbare a ceva în conjunctură…

  era mare nevoie de acest ipochimen, marinel fără nici un scrupul şi adânc resentimentar faţă de România şi persiflator către românii care i au cerut socoteală – pentru bir, robie şi exil – să facă transferul de la pâine şi circ la demonocraţia sugerată de azi…

  naţiunea română este cumva prinsă între scandalurile care fie vremelnic şi mereu după dictarea contextului apar la intensitate progresivă fie sub forma cu scandal balcanic al acestor arestări, unele mai ridicole decât altele, dar mediatic sub puternice explozii de isterie, măsurile de austeritate – care asasinează bebeluşi la / în maternităţi, lasă români să moară în stradă, lasă ţara fără medici –mai mult sistemul demonocratic le facilitează exilul -, dar şi fără românii care încă se pot opune prin profesionalism, cinste şi demintate amatorismului din contextul confiscat şi controlat de „clasa politică”&com, îngenunchiază pensionarii şi mai ales nu dau nici o şansă tineretului ţării de a vrea să facă treabă pentru România şi nu să aibe pregătită „raniţa pentru alte graniţe” la uşă mereu, ŞI, cea mai perfidă antinaţională demagogie, cea mai făţarnică şi inumană minciună repetabilă, cea mai amăgitoare sugestie a „democraţiei” prin rocadizare şi mai ales cea mai mare slugărnicie înaintea noilor stăpâni cărora NU le pasă de România decât prin prisma sugerată a intereselor lor…

  de asta am ajuns să nu mai deschid decât rar tv ul ca să văd ce??? nişte ipochimeni care nu fac altceva decât să fie actorii unor laboratoare unde se săvârşesc scenarii, unul mai utopic decât altul, DAR culmea mereu aplicate României, fie că vrea fie că nu vrea, deoarece „clasei politice” oricum nu i pasă…

  iată un triumvirat al „demonocraţiei” care cred că le a ieşit de minune
  marinelu refuză un referendum în privinţa biometriei – ce insidios este sugerată prin eRomânia – , apoi vine obligativitatea cardurilor medicale cu cip de supraveghere a mişcării întregului ţării, apoi ca să nu se observe dăm cu scandal, lovim cu bir, lovin cu robie, lovim cu exil întocmai ca ţara să fie derutată, năucită şi dezarmată şi să nu observe micile mari subversiuni ale sistemului… astfel că din nume de botez am ajuns cnp, adică numere şi numa buni de scanat ca vitele, ca alimentele sau ca jucăriile…

  era să uit, azi în ROMÂNIA, dacă îţi permiţi să mărturiseşti ortodoxia ca şi parte vitală a simbolurilor naţionale româneşti şi să critici înşelătoria ecumenică sau să te pronunţi mărturisitor fiind ca român şi ortodox sau să îndrăzneşti a spune clar că românismul înseamnă ortodoxie ca simbol al românităţii ca identitate naţională eşti luat astfe, legionar, neonazist, fundamentalist, culmea !!! sectant !!! şi eşti invitat să părăseşti ţara de către unii chiar din ograda crezului tău…

  Apreciază

 6. „impozitări retroactive” ?
  Te rog, zi-mi ca doctoratul ți-l dai in inginerie!

  Apreciază

  • SorinPLATON zice:

   @NikiV.

   Sunt doua probleme diferite in raspuns. Prima ar fi ca parcurg un doctorat in domeniul sigurantei alimentare (un soi de inginerie daca vrei..), iar secunda, ca desi poate am ales o formulare mai neacademica, pe fond totusi e politic corecta; vorbim aici de niste sume colosale de bani ce au fost devalizate din avutia nationala, in scopul ocult a crearii clasei aristocratice de carton, post 89, ce ne conduce in exploateaza pana la plasele azi. Iar daca pedeapsa capitala (inca) nu avem, cel putin impozitarea tuturor activitatilor economice sau mai putin economice ce au dus la aceste acumulari (plus acumularile in sine), trebuiesc aduse la lumina. Deci vorbim aici de proprietati ce nu vor putea fi justificate legal si de proprietati subevaluate sau ascunse ochilor public pentru a nu se plati impozit, ori pentru a nu trada nivelul real de „top 300” caruia apartine prin frauda subiectul. De aceea bugetul de pensii este deficitar. De aceea infrastructura Romaniei este cum este azi. De aceea armata este subdotata. De aceea nivelul de trai in Romania este in continua scadere… Si anume pentru ca diferenta pa la 100% din ceea ce trebuia sa avem, o regasim in conturile topului (real si nu a celui teatral) 300 de bogatani verosi ai Romaniei si vorbim aici de-o suma in jur de 100 miliarde de euro…

   Spune-mi acum carei portiuni din postare si explicatii mai ai ceva de obiectat (cu argumente)?!…

   Apreciază

 7. OCTOGONUL zice:

  doresc sa-mi trimiteti comentariile dvs. Sunt ffff interesat .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s