Si zi asa Frantzo: „la exploatat, voi, iar la platit, noi”.. Da??!


Deci cam asa sta treaba cu printzipurile prin prezentul nostru capitalistoid fetid: unii consuma, iar altii, mereu aceiasi, incaseaza nota de plata, eventual si obligatia unui ciubuc colateral si de complezenta… Cum ar veni cand e de impus reguli altora, si tabla legilor lui Moise e Pepsi Cola, dar daca cumva ne musca sharpele pe noi, societatea mondiala (eventual europeana) sa tragem de maneca monahul nesimtit, ce iata ca predica apa si bea galgaind-ragaind vin, brusc o da la intors, cu chestii-festii, ifose, de asa zisa mare putere intergalactica.

platon

Acum ce sa mai zic.. vom trece galant si jenati peste amanuntul ca Franta nu a castigat niciodata niciun razboi internatiuni, ci doar din sansa cateva batalii, ici colo, via „hughenotul” de Napoleon Bonaparte, pentru a-si aroga asa de tupeista, astfel de titulaturi. Bun si sa zicem ca cele cateva sute de ogive din cosnita ruginita de arsenal atomic, musai ar califica latinii claponi vest-europeni la o pozitie de „admis fara loc” (termen arhicunoscut printre studenti..), totusi nu am inteles schimbarea modificarii principiilor si cartei de constituire a Uniunii Europene, cica in definitie o asociere de state cu sanse egale si nu una de tari mari, conducatoare, si multe tari mijlocii-mici, conduse… Nu am inteles de ce democratia este buna doar cand e sa fie impusa ca model pentru altii (daca va aduceti aminte si ce ifose mai avea un anume Jac si Rac (J.Chirac..) cand referitor la subiectul bombardarii „amicale” de catre US-NATO a vecinului nostru Yugoslavia, la o pozitie a noastra de fronda cu vecinii, respectivul oparit deplumat zicea: „ati pierdut ocazia sa taceti”..

platon

Ei dragii moshului de fapt pe zi ce trece grozavia realitatii excede machiajul gros, aplicat pe fatza scortoasa de madama de pension cu felinar rosu, in retragere… Tot mai mult, accidental sau nu, putem vedea adevarata fatza a leitmotivului intervetionismului interstatal, pretentios numita DEMOCRATIE.. Vedem ca de fapt „ingerii” ce ne vorbesc noua didacticist despre Rai sunt de fapt diavoli sub travesti… Vedem ca totul este doar o sordida MINCIUNA…, totul, in care si clasa noastra politica este o particica din, si de sistem. Vedem ca in politica si „democratie” nu exista prietenie, nu exista pardon, exista in schimb numai INTERES…si asta pentru ca traim o realitate sumbra a EGOISMULUI (fatza de fond a capitalismului, in contrapondere cu cea a comunismului utopic, altruismul). Asa ca incepe sa nu ne mai mire nimic.. dar asta in timp ce scarba ne este tot mai profunda…

Totul este un fals si un kitch sulemenit in jurul nostru. Traim fatalmente o viata a formei fara fond.. fara sfarsit.

platon

„unul dintre egali”

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Si zi asa Frantzo și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Si zi asa Frantzo: „la exploatat, voi, iar la platit, noi”.. Da??!

  1. mariusmioc zice:

    Chestia aia cu ocazia de a tăcea nu era la bombardarea Iugoslaviei ci la invazia din Irak, dacă-mi aduc bine aminte.

    Apreciază

  2. un spammat zice:

    mesajul ce m.a directionat spre aceazsta adresa ESTE UN SPAM, deoarece duce la cresterea sustenabila, prin random.promovare, a traficului

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s