Preambul „Let’s Do It Romania”


Consideratii cu tenta filozofica

Zilele astea sta sa debuteze campania nationala de sensibilizare prin implicare a opiniei publice, in ceea ce priveste problematica ecologiei, a mediului inconjurator si sustenabilitatii societatii pe termen lung. Initiativa este una salutara si prin succesul de public, cel putin virtual (s-au anuntat ca participanti mai multe zeci de mii de persoane), societatea civila autentica incearca sa dea un semnal puternic statului anacronizat, de angajare in directia unei „autoadministrari”, un prim pas in cea a „autoguvernarii”, in urma excedarii actualei funebre realitati si clase politice.

platon

Poate ca au trecut timpul revolutiilor violente clasice, bazate doctrinar pe un „extrovertism rudimentar” si urmeaza randul celor subtile din interiorul sufletelor noastre, eventual in micile comunitati ocupationale locale, deci un fel de „introvertism militant soft”. Nimeni nu mai se increde in reguli si legi create in fals (fara fundament real) deoarece au fost definitiv si profund viciate de regim si ca atare se cere valid necesitatea unei noi stari de fapt necesare evolutiei societatii romanesti. Ei bine atunci, partea motivata si altruista a societatii nu are alt debuseu in directia salvgardarii decat crerea unei societati paralele cu cea oficiala, cu reguli si legi proprii, dar care sa evite orice conflict fizic cu respectiva, ce ar putea asa sa ofere motivatii de prigonire si scoatere in afara legilor (oficiale) pentru „proscrisi”.

Ei bine gradul tot mai mare de subiecti romani ce achieseaza la oferta de schimbare prin auto-reeducare, denota ca spiritul national incepe sa se trezeasca si sa fermenteze, urmand ca intr-un ipotetic viitor sa dea si-n clocot (soft.. conform rationamentului de mai sus). Esenta pozitiva a societatii incepe sa-si piarda rabdarea, mai ales ca acum dupa 20 de ani de la lovilutie sesizeaza ca in 89 a fost atrasa intr-o capcana, azi netraind societatea visata in timpurile de asa zis comunism.

Revenind la realitate, poate ca o parte din personalitatile VIP ce s-au anuntat ca suporteri ai acestei initiative au facut-o din ratiuni egotice, de autopromovare, dar cu siguranta ca o alta parte, consitenta, a ajuns sa perceapa conform realitatea si sa decida constient in favoarea constructiei civice autentice.

Pe de alta parte initiativa Let’s Do It Romania intampina mari dificultati de ordin logistic, sponsorii fiind ca si inexistenti, ori reticenti in a finanta actiunea (fiecare agent LDIR fiind bugetat cu aproximativ 10 euro: saci polietilena, manusi, transport), neavand nimic de .. castigat de aici. Si asa vor fi toate sansele ca voluntarii sa fie nevoiti sa mearga la supermarketuri sa cumpere singuri sacii, pe care sa-i umple apoi cu deseurile catabolismului nesimtirii statului si societatii retrograde ce o gireaza…

platon

In paranteza va spun ca rezultatul final al LDIR va fi mai mult unul de imagine, de catalizator al crearii spiritului civic neaos (ca societatea civila preexitenta este doar una falsa, importata interesat din exterior, ori creata in scop diversionist de catre stat, societatea girata si de clasa politica amoralizata). Practic nu se va obtine mare lucru din punct de vedere fizic, din imediat a doua zi dupa strangerea gunoaielor, acestea fiind „completate”- desertate de satenii limitrofi, din nou la loc… deoarece principiile economiei noastre strambe de piata au scumpit recoltarile si depozitarile de deseuri, „oamenilor simpli” fiindu-le mult mai facil „sa-si dea jos pantalonii si sa se usureze pe ascuns,..prin natura virgina, ..pe unde-i apuca..”.

In concluzie, pentru un succes de durata si de esenta a acestei initiative este nevoie de motivarea intregii societati, eventual chiar si prin acte de coercitie (legi cu penalizari aspre). Mai ramane sa vedem cine vor fi cei ce fac legile respective, eventual noua societate …

„unul dintre egali”

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Preambul “Let’s Do It Romania” și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Preambul „Let’s Do It Romania”

  1. Silviu cel necajit zice:

    Societăţi paralele,care nu se conflictualizează, o teorie interesantă, un nou mod de viaţă, o adaptare miraculoasă la respingerea şi înjosirea – din partea societăţii însăşi, prin reguli anacronice şi reglementări absurde – membrilor săi. Interesantă teorie! Referitor la curăţenie, în suflete sau în afara lor, se observă -într-adevăr – un suflu nou, o repozişionare, reactivare, o atitudine sau un trend. Schimbările, de orice natură, încep să-şi arate efectele-încet, încet. Cu respect,

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s